16. 4. 2023

Týden v obraze: Dead Ringers, From, The Diplomat a další...

Týden v obraze: Dead Ringers, From, The Diplomat a další...

Týden: 17. dubna 2023 – 23. dubna 2023

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

Oggy Oggy (Netflix, 2. série)

Přidej se k rozkošnému koťátku Oggymu a jeho kočičím kamarádům v pestrém a barevném kočičím světě. Jsou stále na cestách a zažívají zábavné chvíle a fantastická dobrodružství.

7 Little Johnstons (TLC, 13. série)

Johnstonovi jsou průměrná sedmičlenná americká rodina, která si plní svůj americký sen. Není to však obyčejná rodina: Všech sedm Johnstonových jsou trpaslíci. Táta Trent a máma Amber mají pět dětí mladších 16 let, všechny trpí trpasličí achondroplazií. Jonah a Elizabeth jsou jejich biologické děti a mají adoptované Annu, Alexe a Emmu.

Dogu (BluTV, 2. série)

Dogu je mladý muž, který není v ničem úspěšný. Doguovým snem, který nikdo nepodporuje, je stát se komikem a tak se snaží svůj sen uskutečnit na vlastní pěst.

Deadliest Catch (Discovery Channel, 19. série)

Myslíte si, že víte, jaké je nejnebezpečnější zaměstnání na světě? Tipovali byste pyrotechnika? Profesionálního vojáka? Nebo hasiče či horníka? Pokud ano, váš tip by nebyl správný. Všechna tato nebezpečná povolání předčí profese lovce krabů na Aljašce. Dokumentární štáb stanice Discovery se společně s rybáři již několikátou sezónu plaví na širé moře a společně čelí neustálým hrozbám, které může toto prostředí přinést. Každodenní realitou těchto lidí je neustálé ohrožení života, případný pád do vln by byl v podstatě rozsudkem smrti. Přesto se stále znovu a znovu pouští do práce, která se stala jejich životní filosofií…

The Secret of Skinwalker Ranch (History, 4. série)

Zatímco mnozí vzhlížejí ke hvězdám, když hledají mimozemský život, jedna skupina výzkumníků dělá pravý opak: hledají pod zemí. Skinwalkerův ranč v Utahu je místem stovky paranormálních jevů a aktivit UFO.

Evil Lives Here: Shadows of Death (discovery+, 5. série)

Co se stalo po zločinech, jež zcela změnily život pozůstalým? Dokument zkoumá jak emocionální dopad vraždy rezonuje mezi blízkými obětí ještě dlouho po spáchání zločinu.

Lost Car Rescue (History, 2. série)

Ambiciózní tým lovců klasických automobilů se vydává do severní kanadské divočiny hlouběji než kterýkoli jiný lovec aut. Jejich úkolem je získat vzácná vozidla, o nichž se traduje, že se skrývají v buši, než budou navždy ztracena v historii. Tým vedený Mattem Sagerem cestuje letecky ve svém Stinsonu z roku 1948, aby tato vozidla vytáhl z míst jejich zapomenutého odpočinku. Každý člen týmu hraje klíčovou roli: pilot Jess, Steve „hasič“, odborník na autodopravu Dave a jeřábník Lee. Společně se jim podaří nemožné, odhalí vzácné automobilové skvosty a zachovají auta i příběhy míst a lidí, kteří na nich žili po celé generace.

Mighty Morphin Power Rangers: Once & Always (Netflix, novinka)

Strážci se setkávají se známou hrozbou z minulosti. Uprostřed celosvětové krize jsou znovu povoláni, aby se stali hrdiny, které svět potřebuje.

Pálpito (Netflix, 2. série)

Obchodníci s orgány mu zavraždili manželku. Chce se proto za každou cenu pomstít a zaplete se přitom se ženou, která dostala její srdce.

Beavis and Butt-Head (Paramount+, 2. série)

Kultovní animovaná dvojice je zpět a je hloupější než kdy dřív.
Dva fenomény popkultury 90. let se vrací, aby zmátli zdravý rozum, potrápili jeden druhého a předvedli tu nejhloupější komedii, jakou si lze představit.

The Diplomat (Netflix, novinka)

Během mezinárodní krize se diplomatka z povolání dostane na vysoce postavené místo, pro které nemá předpoklady a zkušenosti. To má ve výsledku výrazný dopad jak na její manželství, tak i politickou budoucnost.

Erin & Aaron (Nickelodeon, novinka)

Nevlastní sourozenci Erin a Aaron jsou sice úplně jiní, ale i tak najdou něco, co je spojuje – hudba.

Klub Kecanduan Mantan (Netflix, novinka)

Pět potrhlých účastníků terapeutické skupiny se po rozchodu snaží obrátit v životě list.

Fired on Mars (HBO Max, novinka)

Komedie z pracovního prostředí je zasazená na kampus na Marsu, kde sídlí moderní technologická společnost. Seriál se inspiruje krátkometrážním filmem.

Tooth Pari: When Love Bites (Netflix, novinka)

Upíří rebelka se zlomeným zubem se v ulicích Kalkaty zamiluje do nesmělého zubaře. Každý ale pochází z úplně jiného světa, a čeká je proto spousta překážek.

Mrs. Davis (Peacock, novinka)

Seriál prozkoumává témata víry versus technologie – epickou bitvu biblických a binárních proporcí.

Danger Force (Nickelodeon, 3. série)

Spin-off seriálu Henry Danger. Captain Man a Schwoz nabírají čtyři nové superhrdiny a učí je bojovat proti zločinu.

Totally Completely Fine (Stan, novinka)

Dvacátnice Vivian si s životem moc neví rady. Má plno dluhů, žije v polorozpadlém domě a alkohol má radši než sama sebe. Navíc se jí podaří zapálit bratrův foodtruck… Najednou ale zdědí dům na kraji útesu po dědovi. Jenže to není běžný dům, je to běžné místo sebevrahů. Vivian, stejně jako její děda předtím, se rozhodne ztrápeným duším pomoct. A překvapivě se jí daří lidem jejich úmysly rozmlouvat. Dokáže pomoct i sama sobě?

Big Beasts (Apple TV+, novinka)

Vydejte se od mrazivých pólů až po tropické deštné pralesy a poznejte nejúchvatnější přírodní obry, kteří dokazují, že být velký je spojeno s obrovskými výzvami. Desetidílný seriál s komentářem Toma Hiddlestona představí velrybu šedou, lachtana sloního, vydru obrovskou, gorilu, hrocha, medvěda hnědého, pštrosa, orangutana, tygra a ledního medvěda.

Dead Ringers (Amazon Prime Video, novinka)

Dvojčata – sestry Mantlovy, jsou ty nejúspěšnější mimořádné ženy, s nimiž jste se kdy setkali. Jsou identické od hlavy až k patě, pracují jako gynekoložky a jejich cílem je změnit způsob, jak ženy rodí. Plánují začít na Manhattanu. Drogy, průkopnický, nicméně zcela ilegální lékařský výzkum, sex, láska a mnoho dalšího nechybí v seriálu na motivy stejnojmenné kultovní klasiky z 80. let.

Drops of God (Apple TV+, novinka)

Francouz Alexandre Léger, tvůrce slavného Légerova průvodce vínem a emblematická postava enologie, právě zemřel ve svém domě v Tokiu ve věku 60 let. Zanechal po sobě dceru Camille, která žije v Paříži a svého otce neviděla od rozchodu rodičů, když jí bylo devět let. Když Camille přiletí do Tokia a přečte si Légerovu závěť, zjistí, že jí otec odkázal mimořádnou sbírku vín – podle odborníků největší sbírku na světě. Aby však Camille získala dědictví, musí soupeřit s mladým brilantním enologem Isseiem Tominem. Biologická dcera versus duchovní syn: souboj právě začíná. K vyřešení nerozhodného výsledku slouží tři zkoušky, které se týkají degustace vína. Vítěz získá vlastnictví Légerova impéria, poražený odejde s prázdnou. Jak by ale mohla Camille v takovém souboji zvítězit? Vždyť o víně nic neví, a co hůř: nikdy nevypila ani kapku.

Bienvenidos a Edén (Netflix, 2. série)

Jste spokojeni? S touto otázkou jsou Zoa a čtyři mladí, atraktivní a na sociálních sítích aktivní chlapci a dívky pozváni na nejexkluzivnější večírek v historii, který se odehrává na tajném ostrově a pořádá ho značka nového nápoje. To, co začíná jako vzrušující dobrodružství, se brzy změní ve výlet jejich života. Ale ráj ve skutečnosti není takový, jak se zdá… Vítejte v ráji.

Indian Matchmaking (Netflix, 3. série)

Dohazovačka Sima Taparia pomáhá klientům z USA a Indie domlouvat sňatky a ukazuje pohled do zákulisí tradičních zvyklostí v moderní době.

Rough Diamonds (VRT, novinka)

Když marnotratný syn uvrhne rodinné impérium do drtivých dluhů, vrací se jeho odcizený bratr do antverpské diamantové čtvrti, aby se o vše postaral.

Secrets of the Elephants (National Geographic, novinka)

Sloni jsou odedávna zdrojem úžasu a záhad díky svému bohatému citovému životu a téměř nadpřirozenému způsobu orientace ve světě.

Ada Twist, Scientist (Netflix, 4. série)

Seriál sleduje dobrodružství osmileté Ady Twistové, malinké vědkyně s obrovskou zvědavostí, která touží zjistit pravdu úplně o všem. S pomocí svých dvou nejlepších kamarádek, Rosie Reverové a Iggy Peckové, Ada odhaluje a řeší záhady pro své přátele a rodinu. Řešení záhad je však jen začátek, protože věda není jen o tom, dozvědět se jak, proč a co… ale také o tom, jak tyto poznatky využít, aby se svět stal lepším místem.

From (MGM+, 2. série)

Hororový seriál odhaluje záhadu strašidelného městečka v centru Ameriky, které uvězní každého, kdo do něj vstoupí. Nedobrovolní obyvatelé musí bojovat o to, aby si zachovali zdravý rozum a pocit normálnosti, zatímco hledají cestu ven. Musí čelit hrozbám okolního lesa včetně hrůzostrašných nestvůr, které vylézají po západu slunce.

Malpractice (ITV, novinka)

Seriál zkoumá nevyhnutelný tlak, který vzniká, když jsou vyšetřovaní lékaři nuceni přehodnocovat svá klinická rozhodnutí, ospravedlňovat každý svůj krok, ale přitom normálně pokračovat ve své práci.

Somebody Somewhere (HBO, 2. série)

Sam je na první pohled Kansasanka tělem i duší. Ve skutečnosti se však jen těžko snaží zapadnout do místní komunity. Nedaří se jí získat porozumění ostatních. Když však začne zpívat modlitbu, vydává se na cestu sebepoznání a přidává se ke komunitě vyvrhelů, kteří také nezapadají, ale nikdy se nevzdávají.

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
ragelly

ragelly

Samozřejmě :)
před 56 týdny
richardK

richardK

Už je názor napsán a jde o seriál, který sází na jistotu.
před 56 týdny
sandokan555

sandokan555

Prave tou istotou som si neni isty. Hviezdy hraju dobre, len scenaristicky to nejako pokulhava a aj...
před 56 týdny
Další články k tématu