24. 9. 2023

Týden v obraze: Gen V, animáky a kupa neznámých věcí

Týden v obraze: Gen V, animáky a kupa neznámých věcí

Týden: 25. září 2023 – 1. října 2023

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Trocha statistiky na začátek

Tento týden začíná nebo novými sériemi pokračuje 54 seriálů. Z toho je 19 novinek (35 %). Nejproduktivnější stanicí je pro tento týden Netflix s 6 seriály. Nejočekávanějším seriálem týdne je Gen V.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

Kitchen Nightmares (Fox, 8. série)

Peklo nemá žádné slitování, to však nemá ani šéfkuchař a žádný z branže nemá tak nabroušený jazyk, jako slavný Gordon Ramsay. Když v kuchyni vše nešlape podle jeho představ, je lepší hledat úkryt. V tomto seriálu, který je americkou verzí předlohy českého „Ano, šéfe!“, se Gordon vydává na cestu po celé Americe. V každé epzodě navštíví jeden podnik, který na tom není příliš dobře a pokusí se majitelům poradit, jak rozjet a provozovat stravovací zařízení. Jestliže podnik nevydělává, kuchaři jsou líní, obsluha drzá a hosté nespokojení, je nejvyšší čas zavolat kuchařskou pohotovost. Držte se, Gordon je na cestě!

Little Baby Bum: Music Time (Netflix, novinka)

Muzička je školka plná kouzel, ve které děti zažijí spoustu zábavy a dobrodružství. Každý den si v ní navíc zazpívají nové písničky a naučí se leccos nového. Přidáte se?

Phoenix Rise (BBC iPlayer, 2. série)

Seriál sleduje šestici teenagerů, kteří se vrací zpátky do vzdělávacího procesu poté, co byli ze školy vyloučeni.

SOKO Potsdam (ZDF, 6. série)

Kriminalisté vyšetřují zločiny v Postupimi a jejím okolí. V čele skupiny stojí dvě ženy – Luna Kunathová a Sophie Pohlmannová, obě diametrálně odlišné, ale přesto kamarádky od dětství.

Special Forces: World's Toughest Test (FOX, 2. série)

16 slavných soutěžících prochází simulovaným úkoly výcviku speciálních jednotek, kde je vše řízeno skutečnými výcvikovými seržanty.

The Irrational (NBC, novinka)

Hlavním hrdinou je Alec Baker, světoznámý profesor behaviorální psychologie s jedinečným vhledem do lidské povahy, který své odborné znalosti propůjčuje k řešení řady vysoko profilových případů, do nichž jsou zapojeny vlády, korporace a orgány činné v trestním řízení. V jedné podezřelé z domácího teroru však potká svého soupeře, který mu obrátí svět vzhůru nohama, protože se konečně setkává s někým, jehož chování nedokáže předvídat.

The Long Shadow (ITV, novinka)

Minisérie podle skutečnosti sleduje vyšetřování a hledání sériového vraha, kterému se přezdívalo Yorkshire Ripper (Yorkshirský rozparovač). Nejen, že ukazuje jeho oběti, ale také nabízí pohled na jejich rodinu a přátele, kteří se musí s jejich smrtí vypořádat.

The Voice (NBC, 24. série)

Čtyři známí hudebníci hledají nejlepší hlas a zároveň soutěžícím budou radit, jak se stát umělci. Diváci poté rozhodnou, který zpěvák si nejvíce zaslouží hlavní cenu 100.000 $ a nahrávací smlouvu s Universal Republic.

Rock Island Mysteries (Network 10, 2. série)

Příběh dívky, která je od zmizení svého strýce fascinována jevy obklopujícími tajemný ostrov.

Below Deck Mediterranean (Bravo, 8. série)

Posádka žije na superjachtě a stará se o bohaté hosty, kteří si loď charterově pronajímají pro plavbu po Středomoří. Řecko (1. série), Chorvatsko (2. a 6. série), Itálie (3. série), Francie (4. série), Španělsko (5. série)

The Devil's Plan (Netflix, novinka)

Dvanáct soutěžících poměří svoji inteligenci, taktické myšlení i znalosti po dobu šesti nocí a sedmi dní. Kdo získá korunu pro vítěze?

Dancing with the Stars (Disney+, 32. série)

Reality show, ve které slavné osobnosti tančí po boku profesionálních tanečníků o titul krále či královny parketu. Jedna z mutací této soutěže se vysílá také v České republice pod názvem StarDance – Když hvězdy tančí.

Who Killed Jill Dando? (Netflix, novinka)

Dokument se noří do případu šokující vraždy televizní moderátorky Jill Dando, která i po více než 20 letech zůstává nevyřešena.

Obituary (RTÉ, novinka)

Elvíra Clancyová je spisovatelka nekrologů v maloměstských novinách. A kvůli škrtům ji její zaměstnavatel začal platit od kusu. Když „omylem“ zabije jednoho z nepříjemných obyvatel města, zjistí, že by mohla využít svou touhu po krvi, a zaměří se na další nepříjemné obyvatele městečka, což jí kromě uspokojení přináší i další práci pro noviny. Jenže její vražedné řádění narazí na potenciální překážku, když noviny přijmou atraktivní novinářku zaměřenou na kriminální případy.

SOKO Köln (ZDF, 22. série)

Spin-off seriálu SOKO 5113. Speciální tým vyšetřovatelů řeší případy v Kolíně nad Rýnem a jeho okolí. U zrodu týmu stála vrchní komisařka Alexandra Gebhardtová. K dispozici měla zkušené detektivy Franka Hansena, Tobiase Bergera a Vanessu Haasovou. Po dvou letech se stal nenahraditelným členem týmu soudní patolog Dr. Kraft.

The Great British Bake Off (BBC One, 14. série)

Populární televizní soutěž pro amatérské pekaře, která se vysílá na britské televizní stanici BBC. Roli porotců se ujali profesionální pekař Paul Hollywood, a autorka kuchařek Mary Berry.

Adım Farah (FOX Türkiye, 2. série)

Farah se nechtěně stala svědkyní vraždy a tak musí uprchnout ze své země a bojovat o přežití se svým synem. Tahir Lekesiz, kterého potkala téže noci, navždy změní jejich životy…

The Amazing Race (CBS, 35. série)

Americká The Amazing Race je jedna z celosvětově nejúspěšnějších reality show. 12 dvojic se zde utkává v adrenalinovém dobrodružství, kdy postupně dostávají v obálkách úkoly, které plní po celém světě. Cílem a hlavní výhrou je milion dolarů.

Encounters (Netflix, novinka)

Podivná světla na obloze nad texaským maloměstem, podmořské lodě strašící v pobřežní velšské vesnici, setkání mimozemšťanů se školáky v Zimbabwe a údajné zásahy nelidské inteligence do jaderné elektrárny v Japonsku. Seriál je vyprávěn z pohledu přímých účastníků pozorování v místech, kde k nim došlo, a pod vedením vědců a vojenského personálu a poukazuje na hluboce lidský dopad těchto setkání na životy, rodiny a komunity. Přichází v době, kdy se objevují nová výbušná odhalení od vojenských informátorů o setkáních s mimozemšťany, UFO a tajných programech Pentagonu, stejně jako reportáže z hlavních zpravodajských zdrojů, které vdechly novou naléhavost tématu, jež bylo po desetiletí odsouváno do říše konspirací.

Children Ruin Everything (CTV, 3. série)

Astrid a James se snaží najít rovnováhu mezi rodičovstvím a svobodným životem, který vedli, než si pořídili své dvě děti.

Survivor (CBS, 45. série)

Známá reality show, ve které je skupina soutěžících vysazena uprostřed ničeho, na místě mimo civilizaci. Ti pak hrají o hlavní cenu, kterou je peněžitá odměna. Jsou nuceni s minimálními zásobami spolupracovat a dokázat přežít za mnohdy velmi těžkých podmínek. Vzájemně se postupně v hromadném hlasování vyřazují, až zbyde pouze jediný vítěz, ostatní odejdou s prázdnou. 39 dní, 16 soutěžících, 1 vítěz. (Počet soutěžících se v několika sezónách liší.)

Love in Fairhope (Hulu, novinka)

Dramatická reality-tv zachycuje pět generací žen. V této komunitě se všichni navzájem znají, ale nikdo neví, kam je všechny zavedou beznadějně vášnivé naděje, vášně a inspirace.

Snake Oil (FOX, novinka)

Soutěžící budou přesvědčovat podnikatele o jedinečných produktech, z nichž některé jsou skutečné, zatímco jiné jsou „hadím olejem“. S pomocí slavných poradců musí určit, které z nich jsou skutečné, aby vyhráli cenu, jež jim změní život.

The Worst of Evil (Disney+, novinka)

Devadesátá léta, policista Park Joon-Mo v utajení infiltruje syndikát zodpovědný za distribuci drog v Koreji, Číně a Japonsku. A rozhodně to nebude mít jednoduché. Do vyšetřování se zapojí i jeho žena Yoo Ui-Jung z oddělení narkotik.

Bachelor in Paradise (ABC, 9. série)

Soutěžící z The Bachelor a The Bachelorette spolu žijí v izolovaném ráji a my sledujeme jejich nová romantická dobrodružství. Budeme vidět, jak se zamilovávají nebo naopak, jak mají zlomená srdce.

Brassic (Sky One, 5. série)

Skupinka pracujících přátel hledá nekonvenční způsoby, jak v životě vyhrát. Tito chlapíci podváděli, prodávali drogy a podpláceli celou dobu svého dospívání. Nyní v dospělosti jim však jejich nezodpovědná minulost šlape na paty a nese s sebou nálož potíží.

CAUGH*T (Stan, novinka)

Čtyři australští vojáci vyslaní na misi do země zmítané válkou jsou zajati bojovníky za svobodu. Ti je omylem považují za Američany, a natočí s nimi video, které se stane virálním a z vojáků udělá nečekaně celebrity. Komedie se zabývá tématy identity, slávy a absurdity virálního věku.

Castlevania: Nocturne (Netflix, novinka)

Seriál je spin-offem animovaného seriálu Castlevania, který vychází ze stejnojmenné série videoher. Vystupují v něm Richter Belmont a Maria Renardová a jeho děj se odehrává v době Francouzské revoluce.

Stuttgart Homicide (ZDF, 15. série)

V celkovém pořadí osmý Spin-Off série SOKO 5113, zatím poslední. Nově zřízená speciální policejní jednotka operuje ve městě Stuttgart a jeho okolí. V jejím čele stojí vrchní komisař Joachim ‚Jo‘ Stoll.

Lego Masters (FOX, 4. série)

LEGO Masters je americká reality show, ve které dvojice LEGO nadšenců soupeří v disciplínách, které začínají jednou LEGO kostičkou a končí komplexními stavbami. Na konci každé tematické disciplíny tým předstoupí před moderátora Willa Arnetta a porotu složenou ze dvou Mistrů Stavitelů, kteří rozhodnou o kvalitě stavby a zajímavosti příběhu, který stavba vypráví.

Ojou to Banken-kun (Tokyo MX, novinka)

Rodiče Isaku zemřeli při autonehodě, když jí bylo 5 let, její gangsterský dědeček se jí ujal a vychoval ji jako součást klanu. Po letech, kdy se jí její spolužáci vyhýbali kvůli jejím rodinným vazbám, je Isaku konečně připravena debutovat na střední škole, žít normální život a možná i najít lásku. Jenže věrný rodinný sluha a Isakuův oddaný opatrovník, dvacetišestiletý Keiya, nastoupí na střední školu hned vedle ní a přísahá, že ji ochrání před vším výše uvedeným! Isaku z nastalé situace není zrovna nadšená…

Hell's Kitchen (Fox, 22. série)

Jeden z nejznámějších šéfkuchařů na světě, Gordon Ramsay, se rozhodl protáhnout 12 mladých budoucích kuchařů řadou úkolů a soutěží v jeho restauraci v Hollywoodu. Ve výsledku ten nebo ta nejlepší vyhraje svou vlastní restauraci snů. Jenže s Gordonem za zády se sny velmi lehce mohou proměnit v noční můru…

RuPaul's Drag Race UK (BBC Three, 5. série)

Každý týden soutěžící plní různé úkoly. Vzápětí jsou hodnoceni porotou. Jen jedna z nich může vyhrát. Jedná se o britskou verzi americké soutěže.

The Ghost Town Terror (Discovery+, 2. série)

Po více než roce paranormálních útoků, včetně nevysvětlitelných škrábanců, zjevení, hlasů a poltergeistů, je Karen a její rodina – dvacetiletá dcera Chloe a synové Cameron (21 let) a Colby (15 let) – zoufalá a nutně potřebuje pomoc. Na pomoc jim přicházejí vyšetřovatel paranormálních jevů Tim Wood a badatelka Sapphire Sandalová, kteří brzy zjistí, že celé městečko má znepokojivě temnou historii a ovládla je tísnivá energie. Tváří v tvář obzvlášť zlověstné situaci si přivolají posily – médium Sarah Lemosovou, na kterou okamžitě působí negativní síly, a Woodova dlouholetého přítele a kolegu vyšetřovatele Scotta Di Lalla.

The Kardashians (Hulu, 4. série)

Klan Kardashianových/Jen­nerových natáčí pro své věrné diváky další kapitolu své každodenní intimní cesty životem.

Gen V (Prime Video, novinka)

Spin-off seriálu The Boys je zasazen do jediné americké vysoké školy, která vzdělává mladé superhrdiny.

Interrupting Chicken (Apple TV+, 2. série)

Piper má ve zvyku přerušovat příběh tím, že klade otázky a popouští uzdu své fantazii, když se snaží dostat všechny detaily do středu dění, aby pomohla zachránit situaci.

Launchpad (Disney+, 2. série)

Kolekce 6 krátkých filmů od šesti tvůrců nové generace z nedostatečně zastoupených skupin. Dostali příležitost podělit se o své pohledy a tvůrčí vize, které divákům ukáží, co znamená být viděn.

Shark Tank (ABC, 15. série)

Skupina podnikatelů, takzvaných „žraloků“, vyhledává vhodné produkty či výrobky, do kterých zainvestuje a umožní tak budoucím podnikatelům plnit jejich sny a vytvářet s nimi kontrakty, které z nich mohou udělat milionáře…  

Sousou no Frieren (Nippon TV, novinka)

Příběh sleduje dívku Frieren, která je elfím mágem a také bývalou členkou skupiny dobrodruhů, která porazila krále démonů a po desetiletém pátrání vrátila světu harmonii. V minulosti do hrdinské skupiny patřili Frieren, lidský hrdina Himmel, trpasličí válečník Eisen a lidský kněz Heiter. Než se rozejdou, společně pozorují meteory Era, meteorický roj, který se vyskytuje jednou za padesát let. Po padesáti letech se Frieren vrací do hlavního města; lidstvo se však změnilo a její bývalí společníci výrazně zestárli. Po posledním dobrodružství spatřit meteorický roj Himmel umírá stářím. Frierenina elfí povaha jí poskytuje extrémně dlouhou životnost, a proto přijme spoustu dalších úkolů…

The Graham Norton Show (BBC One, 31. série)

Anglická talkshow vysílaná televizí BBC a uváděná Grahamem Nortonem zaměřená na lidi, trendy a příběhy celebrit, které si zve k sobě do pořad. Show je doprovázena Grahamovými vtipnými monology, vystoupením různých umělců a horkým červeným křeslem ke konci show. Specifikum této show spočívá v tom, že si pozvané hosty přivede na pódium v jednu chvíli.

The New York Times Presents (FX, 3. série)

Série dokumentárních filmů o příbězích, které se dostaly na přední stránky novin a obrazovky televizí, s informacemi přímo od novin The New York Times.

Choona (Netflix, novinka)

Několik outsiderů nečekaně spojí síly proti nelítostnému, ale silně pověrčivému politikovi, aby se mu společně pomstili odvážnou loupeží.

Gold Rush (Discovery Channel, 14. série)

Tváří v tvář ekonomické krizi se šestice mužů rozhodne riskovat vše. V práci dají výpověď a rozhodnou se pátrat po ložiscích zlata v divočině na Aljašce. Todd Hoffman z městečka Sandy v Oregonu se společně se svým otcem, šéfem skupiny, a čtyřmi dalšími rozhodne splnit si sen a zbohatnout. Základním problémem je však to, že o této práci nevědí skoro nic. Zlatá horečka je zpět a šílenství může začít…

Codename: Annika (SkyShowtime, novinka)

V tomto kriminálním seriálu finská detektivka Emma Haka stále dokončuje svůj výcvik v utajení, když je vyslána na misi do zkorumpovaného stockholmského světa obchodu s uměním. Přijímá divokou a ohnivou přezdívku Annika Stormare. Jak vyšetřování zavádí Emmu hlouběji do podsvětí, začínají se rozmazávat hranice mezi ní a Annikou – která kdysi žila a zanechala za sebou spletitou síť záhad.

Megumi no Daigo: Kyuukoku no Orange (YTV, novinka)

Daigovi Asahinovi jako dítěti zachránil život požárník. Vyrostl a nikdy nezapomněl na statečného, ​​bezejmenného muže, který ho zachránil a inspiroval, aby se sám stal hasičem. Ještě s dalšími dvěma kamarády doufají, že se stanou členy speciálního záchranného sboru známého jako „Orange“. Pomohou tito tři k záchraně Japonska, které se možná dostává do krize?

Bob's Burgers (Fox, 14. série)

Kreslené příběhy jednoho obyčejného chlapíka, jeho rodiny a jejich podniku s hamburgery. Navzdory různým překážkám, mezi něž patří hrozné umístění a mizerná obsluha, jsou Bob a jeho úžasná rodina přesvědčeni, že jejich burgery jsou cestou k úspěchu. Skutečně tomu tak bude? Přesvědčit se už musíte sami…

Dekoboko Majo no Oyako Jijou (Tokyo MX, novinka)

Čarodějnice drobné postavy jménem Alissa, která žila sama v lese, našla opuštěné lidské dítě. Rozhodla se vychovat dítě a pojmenovat ji Viola. O šestnáct let později Viola vyrostla nejen v dceru, která Alyssu zbožňuje, ale také v ženu výjimečných rozměrů a lidé kolem nich si pletou, kdo je matka a kdo dcera. Vznikne z toho i dost komických situací…

Family Guy (Fox, 22. série)

Příběh je o rodince Griffinových, která reprezentuje americkou rodinku. Hlavou rodiny je Peter Griffin, který je tlustý, ne zrovna moc chytrý, ale přitom vtipný. Za ženu má Lois, která udržuje domácnost ve vyjetých kolejích. Bydlí s nimi i jejich děti – Meg, které je 16 let a na škole patří i přes veškerou svou snahu mezi největší outsidery, 13letý Chris, který je zmenšenou verzí svého tatínka, a nejmladší Stewie je naopak nesmírně inteligentní a už od svého 1. roku mluví a spřádá plány jak ovládnout svět. Další výraznou postavou je mluvící pes Brian, který trousí moudra kudy chodí, protože vystudoval Brown University. V seriálu se objeví i spousta dalších osobností, ze kterých si tvůrci utahují, ale najdeme tu i postavičky z konkurenčních seriálů, které se staly obětmi parodie.

Heartland (TNT, 17. série)

Bývalý pár. Ona přesvědčuje pozůstalé, aby věnovali orgány jejich milovaných a zachránili tak další životy. On závodí proti času a implantuje životaschopné orgány pacientům, jejichž selhávající těla vydrží už jen tak tak do doby, kdy dostanou tyto dary, které jim zachrání život.

Help! My House Is Haunted (Really, 5. série)

Tým paranormálních odborníků cestuje Anglií a hledá strašidelné domy.

The Simpsons (Fox, 35. série)

Kdo by je neznal. Homer je hrdý na svoji práci v jaderné elektrárně a na to, co všechno dokázal. Jenomže vždy se vyskytnou nějaké problémy, které nutí Homera přemýšlet, a to je činnost, kterou do morku kosti nesnáší. Mnohem raději si dá pořádný steak, nejlépe na večeři, spláchne jej balíkem plechovek piv, a tak všední starosti nechává na své ženě Marge. Její účes je skvěle viditelný snad z každého místa Springfieldu. Jejich tři děti, Bart, Líza a Maggie, jsou roztomilé ratolesti, které mnohdy svými „hrami“ šokují své okolí. Především Bart ve ztřeštěných nápadech vyniká. Líza je velmi hodné děvče, ale velmi zvědavé, a tak se mnohdy s Bartem pouštějí do nepopsatelných šíleností. Maggie je zatím na velkou neplechu ještě příliš malá. A aby katastrofy, které děti načnou, dopadly co nejlépe, pustí se do jejich řešení samotný Homer. Simpsonovi jsou taková normální kreslená rodinka…

SkyMed (CBC, 2. série)

V seriálu se prolínají životní cesty postav a riskantní lékařské záchranné akce, při nichž sledujeme triumfy, zlomená srdce a strasti začínajících zdravotních sester a pilotů, kteří létají s leteckou záchrannou službou v odlehlé severní Kanadě. Všichni jsou v tom až po uši a jsou na to sami, nemají nikoho jiného, na koho by se mohli spolehnout, než jeden druhého.

The Great Canadian Baking Show (CBC, 7. série)

Sledujeme deset amatérských kuchařů, kteří proti sobě soupeří. Každou epizodu je vyřazen jeden z nich a na konci se rozhoduje, kdo ze zbylých tří bude výherce.

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
darbak

darbak

Rozhodně se chystám na Gen V, začíná mi Survivor a možná zkusím The Irrational. I když vzhledem k tomu,...
před 33 týdny
_karel_

_karel_

Týjo. Hustej tejden. :-) Pobavil mě popisek "Přijímá divokou a ohnivou přezdívku Annika Stormare."
před 33 týdny
ufonka

ufonka

Mě zaujalo pouze Encounters, jinak nic.
před 33 týdny
Další články k tématu