6. 8. 2023

Týden v obraze: Billions, Painkiller, Only Murders in the Building a další...

Týden v obraze: Billions, Painkiller, Only Murders in the Building a další...

Týden: 7. srpna 2023 – 13. srpna 2023

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Trocha statistiky na začátek

Tento týden začíná nebo novými sériemi pokračuje 24 seriálů. Z toho je 12 novinek (50 %). Nejproduktivnější stanicí je pro tento týden Netflix s 6 seriály. Chcete víc podobných statistik? Třeba o žánrech?

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

#TextMeWhenYou­GetHome (Lifetime, 2. série)

Hashtag #TextMeWhenYou­GetHome se stal virálním celosvětovým hnutím po smrti Sarah Everardové v roce 2021. Slogan vyvolal povědomí o zranitelnosti, kterou ženy pociťují, když jsou samy na veřejnosti. Tento napínavý dokumentární seriál sleduje skutečné případy nevinných žen, které byly uneseny, zraněny nebo dokonce zabity, když byly venku samy. Emotivní rozhovory s blízkými osobami obětí či samotnými přeživšími jsou doplněny rekonstrukcemi, skutečnými textovými zprávami, telefonními záznamy a dalšími digitálními drobečky, které úřady použily k vyřešení případu. Divák je seznámen se všemi podezřelými, dokud není odhalen skutečný pachatel.

Gabby's Dollhouse (Netflix, 8. série)

Roztomilé čičinky, ztřeštěné nápady a nenapodobitelná kouzla! Milovnice koťat Gábi a její věrný parťák Pandy už na vás čekají s hromadou úžasných kočičích dobrodružství.

Hard Knocks (HBO, 20. série)

Hard Knocks je sportovní reality show zaměřená na předsezónní přípravu, tzv. Training Camp, jednoho týmu z americké NFL (National Football League). Série ukazuje osobní a profesionální život hráčů, trenérů a personálu, včetně jejich rodinného života. Zaměřuje se především na přípravu nováčků na hraní v NFL, obvykle s důrazem na nejnovější výběry týmu v rozšiřovacím draftu. V druhém sledu dává důraz na hráče, kteří přišli nově do týmu a snaží se vejít na soupisku pro následující ročník NFL.

Only Murders in the Building (Hulu, 3. série)

Tři cizinci sdílí nevšední koníček – jsou posedlí žánrem true crime. Brzy se jim však život obrátí vzhůru nohama, když se sami ocitnou uprostřed jednoho krimi případu.

Zombieverse (Netflix, novinka)

Reality show, kde jde o to, že v Soulu řádí virus, který dělá z lidí zombie. Kdo dokáže vyzrát na nemrtvé, zvládnout náročné zkoušky a přežít?

Annika (Alibi, 2. série)

Bystrá, vtipná a záhadná inspektorka Annika Strandhedová stojí v čele nové specializované jednotky pro vyšetřování vražd (Marine Homicide Unit – MHU), která má za úkol vyšetřovat nevysvětlitelné, brutální a zdánlivě nepochopitelné vraždy.

As Aventuras de José e Durval (Globoplay, novinka)

Příběh bratrů Josého a Durvala, kteří v dětství začli zpívat, aby finančně pomohli rodině, nicméně se z nich stali mezinárodní hvězdy známé jako Chitãozinho & Xororó.

Dimension 20 (Dropout, 19. série)

Vítejte v zemi draků, čarodějů – a výchovných poradců? Mistr hry Brennan Lee Mulligan představuje první RPG hru CollegeHumor s nádechem 80. let.

High School Musical: The Musical: The Series (Disney+, 4. série)

Seriál vychází ze stejnojmenné filmové série. Skupina studentů z East High se připravuje na zimní představení, zanedlouho si ale uvědomuje, že drama je k mání nejen na pódiu, ale i mimo něj.

Moving (Disney+, novinka)

Tři teenageři skrývající své superschopnosti a jejich rodiče, kteří žili s bolestnými tajemstvími a po generace čelili velkému nebezpečí.
 

Strange Planet (Apple TV+, novinka)

Hlavními hrdiny jsou stvoření s velkýma očima a modrou kůží z planety, která má s naší Zemí mnoho společných vlastností. Mimozemšťané se opalují a kýchají, ale zároveň tyto činnosti popisují slovy jako „poškození sluncem“ a „exploze tělních tekutin na obličeji“. Seriál je adaptací komiksu od Nathana Pylea.

Superfan (CBS, novinka)

Spousta soutěžních kol, ze kterých můžou fanoušci postoupit do finálového kola a dokázat, že jsou největšími příznivci určité celebrity.

Magarsus (BluTV, novinka)

Seriál se zaměřuje na boj rodiny Kuraků, která obchoduje s citrusovými plody v Saribahce. A to jak mezi sebou navzájem, tak s cizími rodinnými klany, které chtějí v regionu dominovat.

Rap Sh!t (HBO Max, 2. série)

Dívčí rapperská skupina žijící poblíž Miami se snaží prorazit v hudební branži.

Mech Cadets (Netflix, novinka)

V budoucnosti, po děsivém útoku mimozemšťanů na naši planetu, pracuje teenager Stanford Yu jako údržbář v Sky Corps Military Academy. Vždy ale toužil pilotovat Robo Mecha, jednoho z vesmírných robotů, kteří Zemi přišli na pomoc. Nyní dostal šanci. Společně s týmem mladých kadetů se musí naučit pracovat společně, aby bránili Zemi před další mimozemskou invazí.

The Challenge: USA (CBS, 2. série)

Soutěžící z reality show „Big Brother“, „Survivor“, „Love Island“ a „The Amazing Race“ soutěží ve hrách a misích o finanční odměnu.

Painkiller (Netflix, novinka)

Minisérie sleduje počátky opiátové krize ve Spojených státech. Seriál je adaptací článku The Family That Built an Empire of Pain od Patricka Raddena Keefa a knihy Pain Killer: An Empire of Deceit and the Origin of America’s Opioid Epidemic od žurnalisty Barryho Meiera.

Men in Kilts: A Roadtrip with Sam and Graham (Starz, 2. série)

Herci Sam Heughan a Graham McTavish provedou diváky na cestě po rodném Skotsku společně s bohatou historií, která formovala jeho dnešní podobu. Dobrodružná cesta ze srdce Skotska v Glencoe, na dějiště velkého krveprolití a fatálního sporu skotských klanů do Inverness nebo na bojiště Culloden, známého nejen fanouškům seriálu Outlander (Cizinka), které se stalo historickým zlomovým bodem.

Down for Love (Netflix, novinka)

Pohodová reality show, ve které si několik lidí s Downovým syndromem hledá partnera a řeší přitom slasti i strasti randění.

Behind your Touch (Netflix, novinka)

Příběh o lidech, kteří žijí na venkově. Vypráví o veterinářce Ye Bun, která má psychometrické superschopnosti, a vášnivém detektivovi Jang Kyulovi, kteří se zapojí do řešení drobných zločinů.

Kings of BBQ (A&E, novinka)

Seriál je kronikou cest Anthonyho a Cedriho, kteří hledají odborníky na grilování, aby se od nich učili a získali nové poznatky a techniky.

Les mystères de l'amour (TMC, 32. série)

Romantická komedie o partě dobrých přátel. Všichni kromě Rudyho si myslí, že Jeanne zemřela při pádu letadla. Nicolas je jediným člověkem, co ví, co se stalo Hélène. Nicolas je teď fotografem a žije na člunu, který pořád nesplatil bance. Udržuje si vztah s Ingrid, manažerkou místního baru. Bénédicte a José jsou zase manažery restaurace v Île de la Jatte. Olga se po záchraně Bénédicteho vnučky stává jeho nejlepší kamarádkou. Christian se vrací ke skupině, jelikož Johanna se odstěhovala do Texasu. Finančně ho podporuje jeho mladá snoubenka Angèle, zatímco on následuje svůj sen stát se slavným hudebníkem…

Billions (Showtime, 7. série)

Drama Billions sleduje narůstající kolizi mezi dvěma významnými, leč zcela rozdílnými osobnostmi. První z nich je drsný státní zástupce Chuck Rhoades, který si příliš nepadne do oka s Axem, ambiciózním ředitelem společnosti investorů, která využívá riskantních metod s cílem vzniku vysokých kapitálových zisků.

Telemarketers (Max, novinka)

Příběh bývalých zaměstnanců telemarketingu Pata Pespase a Sama Lipmana-Sterna, dvou dlouholetých přátel z kanceláře, kteří se ocitnou na stopě střízlivého pohledu na ošklivou stránku amerického kapitalismu a zneužívání důvěry zákazníků.

Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
sandokan555

sandokan555

Nechcem byt zly ale Down for love? ako vazne? Aka je sanca ze ludia s Downovym syndromom budu mat...
před 40 týdny
_-0-_

_-0-_

Podbízí se porovnání IQ jedinců s Downovým syndromem: "Většina jedinců s Downovým syndromem...
před 40 týdny
Další články k tématu