19. 2. 2023

Týden v obraze: The Blacklist, Outer Banks a Formula 1

Týden v obraze: The Blacklist, Outer Banks a Formula 1

Týden: 20. únor 2023 – 26. únor 2023

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

Klamstvo (Markíza, novinka)

Slovenská adaptace britského seriálu Liar. Svobodná učitelka na gymnáziu Laura se vydává na rande s Andrejom, úspěšným chirurgem, vdovcem a především otcem jednoho žáka Laury. I když se večer odvíjí nad očekávání dobře, ráno se Laura probouzí se zjištěním, že byla znásilněna. Co se v tuto osudovou noc stalo, není úplně jasné, příběh má dvě verze, neexistují důkazy, které by jednu nebo druhou vyvrátily, natož potvrdily. Čeho je tak Laura schopná v bezvýchodné situaci, kdy se jí nedostává podpory ani od policie?

Faster with Finnegan (MotorTrend, 4. série)

Myslíte si, že s trochou peněz navíc dokážete za jeden víkend zrychlit jízdu svého křápu? Mike Finnegan spolu s Mikem Cottenem a Davidem Newbernem si myslí, že je to možné, a ukáží vám, jak na to. Sledujte, jak žijí životem Roadkillů, a ponořte se do ideologie, technologie a lepicí pásky, které jsou potřeba k tomu, abyste si během několika hodin postavili lepšího bouráka, aniž byste u toho přišli na mizinu.

Snowfall (FX, 6. série)

Příběh se odehrává v 80. letech minulého století, na úsvitu kokainové epidemie, která navždy ovlivnila svět a kulturu tak, jak je známe. V centru dění stojí hned několik postav, jejichž osudy se protnou v jednom momentě. Mezi nimi je i Franklin Saint, mladý pouliční bavič na cestě za mocí, Gustavo Zapata, mexický zápasník, který má křížek se svou kriminální rodinou, Teddy McDonald, agent CIA s temnou minulostí, který se vrhne do špinavé operace, nebo Luica Villanueva, dcera mexického šéfa mafie.

Triada (Netflix, novinka)

Houževnatá vyšetřovatelka zjistí, že pochází z trojčat, a rozhodne se proto odhalit tajemství vlastní minulosti. Při pátrání jí ale hrozí velké nebezpečí.

Murdaugh Murders: A Southern Scandal (Netflix, novinka)

Obyvateli přímořské oblasti Jižní Karolíny otřese hned několik tragických událostí, po kterých vyjdou najevo děsivá tajemství tamní nejmocnější rodiny.

Bel-Air (Peacock, 2. série)

Dramatická verze populárního sitcomu Fresh Prince of Bel-Air. Příběh se odehrává v současnosti v Americe a sleduje Willovu komplikovanou cestu z ulic západní Filadelfie až za bránu sídel v Bel-Air. Drama nabídne hlubší pohled na emoce či předsudky, které nebylo možné prozkoumat v půlhodinovém sitcomovém formátu.

Outer Banks (Netflix, 3. série)

Skupina dobrých přátel nalézá mapu, která odkrývá dlouho pohřbené tajemství, a mezitím se snaží najít pohřešovaného otce jednoho z nich.

The Ms. Pat Show (BET+, 3. série)

Bývalá trestankyně Pat se stala matkou z předměstí. S velkými výhradami žije v konzervativní střední Americe po boku svého manžela, který je velice dobrosrdečný.

You & Me (ITV, novinka)

Příběh o nalezení lásky v momentě, kdy ji vůbec nečekáte. Jess, Ben a Emma zažili tragédie, které nikdy nepřekonají. Ben prožije nejhorší den života, když se stane otcem. Jess ujede autobus, což jí navždy změní život. V den, kdy Emma dostane nabídku na práci snů, začne její noční můra. Můžou hrdinové najít znovu naději a lásku, nebo je jejich minulost bude navždy držet zpátky?

Die Bergretter (ZDF, 14. série)

Kdo by nechtěl zažít jedinečný pocit nespoutané svobody na majestátním vrcholku hory Dachstein v Rakouských Alpách? Na horu, která je 3 tisíce metrů vysoká, si muži a ženy přicházejí splnit své sny. Každý z nich má příběh, který by nám o své cestě vzhůru mohl popovídat, někdo úsměvný, jiný dobrodružný, ale některý bohužel i tragický. Extrémní horolezec Andreas se přidal se svým kamarádem Stefanem do týmu Alpských horských záchranářů, kteří obětavě zachraňují lidské životy.

Beyond Paradise (BBC One, novinka)

Příběh Humphreyho a Marthy ze seriálu Smrt v ráji pokračuje jejich společným životem v idylickém prostředí britského venkova. Humphrey hledá klidnější život daleko od městského stresu a přijímá práci detektiva inspektora v rodném městě své snoubenky Marthy. Brzy však zjistí, že život na venkově je všechno, jen ne klidný, a Humphreyho nemůže nerozptylovat překvapivě vysoká kriminalita ve městě, kde ho každý týden čeká nový a zcela odlišný případ.

The Reluctant Traveler (Apple TV+, novinka)

Osmidílný seriál sleduje Eugena Levyho, který navštěvuje některé z nejkrásnějších a nejzajímavějších světových destinací v Kostarice, Finsku, Itálii, Japonsku, na Maledivách, v Portugalsku, Jižní Africe a Spojených státech a zkoumá pozoruhodné hotely a místa a kultury, které je obklopují.

Formula 1: Drive to Survive (Netflix, 5. série)

Nejprestižnější motoristická soutěž na světě, která baví fanoušky dlouhé desítky let. Formule 1. Dokumentární seriál sleduje příběhy jednotlivých aktérů v průběhu soutěžní sezóny a přibližuje tak dění, které jinak zůstává fanouškům skryté…

Party Down (Starz, 3. série)

Šest ctižádostivých hereckých snílků se přestěhuje do Los Angeles s vidinou úspěchu v Hollywoodu. Mezitím si čekání na roli krátí dodavatelskou prací. Jsou zaměstnanci velké losangeleské společnosti „Party Down“, která se zaměřuje na zajišťování různých oslav a obstarávání zábavy. Často se smíchají s hosty na všemožných akcích, od oslavy šestnáctin až po hollywoodské večírky.

Oddballs (Netflix, 2. série)

Animák vypráví příběh Jakuba. Jeho postřehy o životě podněcují jeho komediální výlevy o každodenních nepříjemnostech a povyšují je do absurdních výšin.

Pretzel and the Puppies (Apple TV+, 2. série)

Pretzel a Greta jsou dvojice jezevčíků a žijí v jejich rodném městě Muttgomery, kde povzbuzují svá štěňata, aby se pokusila vyřešit své vlastní problémy a učinit svět lepším místem.

Liaison (Apple TV+, novinka)

Thriller ukazuje, jak chyby minulosti můžou potenciálně zničit naši budoucnost.

The Consultant (Amazon Prime Video, novinka)

Když je najat nový konzultant Regus Patoff, aby zlepšil podnikání v herní společnosti CompWare, zaměstnanci se setkávají s novými požadavky a výzvami, které zpochybňují vše… včetně jejich životů.
Adaptace stejnojmenného románu od Bentleyho Little.

Cold Justice (Oxygen, 6. série)

Tato atypická kriminálka s prvky reality show sleduje práci dvou kolegyň – bývalé kriminalistky a bývalé právničky, které společnými silami řeší nevyřešené případy, na které je policie krátká.

Bar Rescue (Paramount+, 9. série)

Jon Taffer, poradce v oblasti barů a nočních klubů, a jeho tým odborníků nabízejí své zkušenosti a pomáhají skutečným majitelům barů „zachránit“ jejich upadající podniky tím, že překonávají problémy a případně je úplně zachrání před vynuceným uzavřením.

The Blacklist (NBC, 10. série)

Raymond ‚Red‘ Reddington byl po celá desetiletí jedním z nejhledanějších zločinců. Svůj život zasvětil tvorbě svého vlastního zločineckého impéria a pracoval pro ty nejhorší gaunery napříč zeměkoulí. Nyní se ovšem bez viditelné příčiny vzdal a přichází s nabídkou, která se neodmítá. Nabídne FBI svůj seznam lidí, kteří škodí Spojeným státům a autority o nich nemají ani nejmenší ponětí. Žádá jen jediné. Hodlá komunikovat pouze s Elizabeth Keenovou, mladou profilovačkou u FBI, která teprve nedávno dokončila výcvik. Proč zrovna Elizabeth Keenová? Proč se Red vzdal zrovna teď? Snaží se skutečně pomoci FBI, nebo je tato celá událost zahalena tajemnou agendou, kterou Red nehodlá prozradit? S příchodem Reda se zároveň život Elizabeth Keenové obrátí vzhůru nohama a tajemství neznají konce.

Einstein (JOJ, novinka)

Utajený prapravnuk slavného Alberta Einsteina, Felix, jež je sám uznávaným géniem, je nejmladším profesorem teoretické fyziky na univerzitě. Ke své smůle trpí smrtelnou dědičnou nemocí, zbývá mu tak jen pár let života. Aby i ty mohl využít naplno, uchyluje se k nejrůznějším nelegálním stimulantům. A právě tak se dostává k práci nezávislého konzultanta policejního detektiva Eleny. Tato spolupráce na vyšetřování zločinů, při níž využívá své geniality, je jedinou cestou, jak se vyhnout vězení.

Wicked Tuna (National Geographic, 12. série)

Týmy rybářů lovících tuňáky bojují proti sobě navzájem, aby chytili co nejvíce obřích tuňáků obecných.

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
richardK

richardK

Hurá, konečně přichází nová řada skvělého Snowfall, kde "prší drogy" za podpory CIA (což je dodnes...
před 64 týdny
Petyer

Petyer

Tento tyzden je snad prvykrat, ked tu nemam nic, co by ma zaujalo, alebo sa vratilo s novou seriou....
před 64 týdny
Další články k tématu