23. 7. 2023

Týden v obraze: Futurama, Good Omens a další

Týden v obraze: Futurama, Good Omens a další

Týden: 24. července 2023 – 30. července 2023

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Trocha statistiky na začátek

Tento týden začíná nebo novými sériemi pokračuje 25 seriálů. Z toho je 9 novinek (36 %). Kromě toho je tento týden zvýšený počet animovaných seriálů – celých 6. Nejproduktiv­nější stanicí je pro tento týden Netflix se 7 seriály.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

Futurama (Hulu, 11. série)

Jedná se o americký animovaný seriál. Jeho duchovními tvůrci jsou Matt Groening a David X. Cohen (kteří jsou také autory Simpsonů). Hlavním hrdinou je smolař Philip J. Fry, který se na silvestra roku 1999 díky nehodě ocitne ve stázi (je zmražen), ze které se probere o tisíc let později přímo do roku 3000. Po probrání zjistí, že se vše změnilo. Ocitá se v Novém New Yorku, kde dostane práci u svého praprasynovce, profesora Farnswortha. Ten vlastní přepravní společnost Planet Express. Většina děje se točí kolem dobrodružství, která Fry zažívá spolu se svými kolegy při práci pro tuto společnost. Jeho nejlepším přítelem je robot Bender (kleptoman a ožrala, který v postatě furt mluví sprostě), mezi jeho další přátele patří Turanga Leela (slečna s jedním okem, Fry je do ní zamilovaný) a nesmíme zapomenout na doktora Johna Zoidberga (mimozemšťan, krab, dokonalý smolař a loser).

The Golden Boy (Max, novinka)

The Golden Boy odkrývá vrstvy této slavné, ale komplikované osobnosti, Oscara De La Hoyi, zkoumá jeho triumfy a zmatky a odhaluje muže, který se snaží vyrovnat se svými celoživotními démony.

Dew Drop Diaries (Netflix, novinka)

Seriál sleduje skupinu třícentimetrových víl – přezdívaných kapky rosy. Ty žijí v malinkých vílích domečcích na balkonových zahradách paneláků ve „Velkém městě“. Byly přiděleny do lidských rodin, aby tajně pomáhaly v domácnosti s maličkostmi, které často zapadnou, jako například zajistit, aby se první ztracený zub skutečně dostal pod polštář před spaním, nebo aby se vaše oblíbená hračka nezapomněla v parku.

Sintonia (Netflix, 4. série)

Tři teenageři žijí ve stejné brazilské čtvrti v São Paulu a chtějí si splnit své sny, aniž by ve světě hudby, drog a náboženství přišli o své přátelství.

The Hardy Boys (Hulu, 3. série)

Frank Hardy a jeho bratr Joe se po rodinné tragédii musí na léto přestěhovat do Bridgeportu, rodného města svých rodičů. Bydlí u tety Trudy a jejich tiché léto rychle končí, když se dozvídají, že jejich otec Fenton zahájil tajné vyšetřování. Rozhodnou se tedy pustit do vlastního pátrání a všichni ve městě se najednou mění v podezřelé.

Dark Winds (AMC, 2. série)

Seriál sleduje Leephorna a Cheeho, dva navažské policisty, kteří jsou v 70. letech minulého století na jihozápadě nuceni zpochybnit své vlastní duchovní přesvědčení, když pátrají po stopách v případu dvojnásobné vraždy.

The Dragon Prince (Netflix, 5. série)

Příběh o dvou lidských princích a bratrech, Callumovi a Ezranovi, kteří jsou nuceni uzavřít spojenectví s elfskou vražednicí Raylou a vydat se na neuvěřitelnou cestu, která může přinést mír do jejich válčících zemí.

Harley Quinn (HBO Max, 4. série)

Hlavní postavou je Harley Quinn. Ta po posledních událostech zvažuje svůj vztah s Jokerem. Sice je do něj zamilovaná, ale hlodají v ní pochyby, že on ji jen využívá. Jednoho dne dostane díky Poison Ivy konečný důkaz a s Jokerem se rozejde. Rozhodne se osamostatnit a provést nějaké nezapomenutelné činy, za kterými bude stát jen ona sama.

Teenage Euthanasia (Adult Swim, 2. série)

Seriál se odehrává v blízké budoucnosti ve vnitrozemí Floridy a soustředí se na majitele pohřebního ústavu Tender Endings, rodinu Fantasyových: Babička Bába, její dospělé děti strýček Pete a Trophy a Trophyina dospívající dcera Eutanázie („Annie“), jméno, které jí bylo náhodně dáno v době Trophyina nesnesitelného utrpení. V době, kdy byla Trophy sama dospívající, tak po porodu Annie utekla z domova a nechala novorozence na výchově babičky Báby a strýce Peta. Nyní, o patnáct let později, se Trophy vrací do Něžných končin… jako mrtvola, aby ji pohřbili. Když blesk udeří do Babiny domácí balzamovací tekutiny a jedné z Anniiných slz, Trophy vstane z mrtvých. Jako vzkříšená žena má Trophy řadu kvaziužitečných schopností. Ale co je důležitější, má druhou šanci na neplánované rodičovství.

The Croods: Family Tree (Hulu, 7. série)

Seriál pokračuje ve stále se vyvíjejícím příběhu Croodsových a Bettermanových, kteří se učí žít společně na nejidyličtější farmě v pravěku. Cesta od znepřátelených soupeřů k nepravděpodobným přátelům je plná veselých příhod, jak obě rodiny pomalu překonávají společné potíže.

Twisted Metal (Peacock, novinka)

Seriál o outsiderovi, který dostane šanci na lepší život, ale jen pokud se mu podaří doručit tajemný balíček napříč postapokalyptickou pustinou. S pomocí zloděje aut, který má spoušť, bude čelit divokým nájezdníkům na ničivých vozidlech a dalším nebezpečím na otevřené silnici, včetně šíleného klauna, který řídí známý zmrzlinářský vůz. Na motivy videohry od PlayStationu.

D.P. (Netflix, 2. série)

Drama, které realisticky zobrazuje brutalitu a problémy s lidskými právy v ozbrojených složkách, vypráví příběh obyčejného vojáka jménem Ahn Joon-ho, který stejně jako ostatní mladí lidé jeho věku absolvuje povinnou vojenskou službu. Náhle je převelen ke speciální jednotce specializující se na pronásledování a dopadení dezertérů. Ahn Joon Ho (Jung Hae-in) je tichý a klidný vojín, který se neumí přizpůsobit novým situacím. Poté, co svými pozorovacími schopnostmi a trpělivostí upoutá pozornost odpovědného důstojníka, stává se součástí oddílu DP.

Good Omens (Prime Video, 2. série)

Příběh je zasazen do roku 2018, kdy se blíží apokalypsa a poslední soud rozhodne o zániku lidstva. Armády dobra a zla nabírají na síle, Atlantida vzrůstá a všeobecná nálada se přiostřuje. Vypadá to, že vše jde podle božího plánu, až na to, že úzkostlivý anděl Aziraphale a život milující démon Crowley se na nadcházející válku netěší. Zvykli si na životní styl, jaký měli dosud, a nechtějí, aby svět zanikl. A navíc se zdá, že někdo schoval Antikrista. Podle knihy Dobrá znamení, kterou napsali Terry Pratchett a Neil Gaiman.

Un cuento perfecto (Netflix, novinka)

Margot a David pocházejí z různých světů. Ona je dědičkou hotelového impéria. On má tři zaměstnání, aby vyžil. Když se však jejich cesty spojí, uvědomí si, že jen oni si mohou pomoci získat zpět svou životní lásku.

Heels (Starz, 2. série)

Seriál se odehrává v Georgii. Hlavní postavou je Jack Spade, který je otcem rodiny, ale sní o kariéře v ringu. Spolu se svým bratrem zápasí o odkaz svého zesnulého otce.

How To with John Wilson (HBO, 3. série)

Jak na… s Johnem Wilsonem, dokumentární seriál točený z pohledu první osoby, uvádí neurotický Newyorčan, který se snaží udílet cenné rady pro každý den, zatímco se potýká s řadou vlastních problémů. John je kameraman a zároveň vypravěč, který v této komické odysee sebepoznání tajně dokumentuje životy ostatních Newyorčanů a konfrontuje diváky s podivnými rozpory moderního života.

Captain Fall (Netflix, novinka)

Ušatý, ale dobrosrdečný námořní kapitán se nevědomky ocitne v čele pašerácké lodi strašlivého mezinárodního kartelu, který ho využívá jako obětního beránka pro případ, že by je úřady někdy dopadly.

Matematika zločinu (Voyo, novinka)

Příběh odstartuje zpráva, kterou novinářka Magdalena Sodomková dostává od Tomáše Tomana. Ten je přesvědčený o tom, že za smrt mladíka v jednom z pražských klubů, za kterou byl odsouzen ke dvanácti a půl letům vězení, nemůže a bojuje o to, aby se jeho případ znovu otevřel. Toman si myslí, že soud rozhodl v jeho neprospěch jen kvůli chybnému posudku biomechanika Krause, jedné z největších kapacit oboru. Po rozsudku tak raději prchá z České republiky do Indonésie, bojuje o oživení svého případu prostřednictvím médií a spolu se svou rodinou se snaží o obnovu procesu za pomoci nejdražšího a nejvyhlášenějšího pražského advokáta. Sodomkovou případ zaujme a postupně zjišťuje, že narazila na mnohem hlubší problém, než je jeden zpackaný rozsudek…

Novela (Prime Video, novinka)

Isabel zasvětila svůj život jedinému cíli – stát se hlavní scénáristkou večerní telenovely. Když se jí naskytne příležitost, její mentor Lauro Valente ji zradí, aby sám něco dokázal. Když se mu Isabel rozhodne postavit, ocitne se uprostřed produkce jeho pořadu jako protagonistka.

Rupaul's Drag Race Down Under (TVNZ, 3. série)

Další ze spin-offů reality show Rupaul's Drag race. Nyní soutěží o titul další drag race superstar drag queens z Austrálie a Nového Zélandu.

Terzi (Netflix, 2. série)

Slavný krejčí začne pracovat na svatebních šatech pro snoubenku svého nejlepšího přítele. Ale všichni tři mají temná tajemství, která převrátí jejich životy naruby.

This Fool (Hulu, 2. série)

Julio Lopez je dle vlastních slov „pankáčská mrcha“. Hrdina stále žije doma a pomáhá všem kromě sebe. Pracuje v neziskové organizaci zabývající se nápravou gangů a snaží se překonat problémy se spoluzávislostí na své rodině, zatímco se vypořádává s životem v dělnické třídě v jižní části Los Angeles.

The Power of Parker (BBC, novinka)

Příhody ambiciózního Martina Parkera, který se snaží v životě uspět, i když se mu to málokdy podaří, a jeho ženy Diane.

Hubungi Agen Gue! (Disney+ Hotstar, novinka)

Čtyři manažeři talentových agentur v Jakartě si říkají agenti a jejich práce je pro ně důležitější než osobní život.

Gyeongiroun Somun (OCN, 2. série)

Seriál inspirovaný internetovým animákem vypráví příběh lovců démonů se speciálními schopnostmi zvanými „Counters“, kteří přišli na Zemi a vydávají se za zaměstnance nudlové restaurace, aby zajali zlé duchy.

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu