26. 11. 2023

Týden v obraze: Slow Horses, nový Chuck Lorre a další

Týden v obraze: Slow Horses, nový Chuck Lorre a další

Týden: 27. listopadu 2023 – 3. prosince 2023

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Trocha statistiky na začátek

Tento týden začíná nebo novými sériemi pokračuje 19 seriálů. Z toho je 10 novinek (53 %). Nejproduktivnější stanicí je pro tento týden Netflix s 5 seriály. Nejočekávanější novinkou je kocovinová komedie Obliterated od Netflixu. No a tím minimálně pro nás nejočekávanějším hitem týdne je třetí série Slow Horses.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

The Couple Next Door (Channel 4, novinka)

Když se Evie a Pete přestěhují do luxusní čtvrti, ocitnou se ve světě odhrnutých záclon a brzy se dostaví úzkost. Zanedlouho se oba seznámí s párem ze sousedství, který tvoří dopravní policista Danny a jeho žena, okouzlující instruktorka jógy Becky. Všechno se zkomplikuje, když Danny prožije vášnivou noc s Evie, svou krásnou, ale problémovou sousedkou. Adaptace nizozemského Nieuwe buren.

The Doll Factory (Paramount+, novinka)

Londýn 1850. Iris, která se živí malováním panenek po boku svého dvojčete Rose, sní o tom, že se stane umělkyní, a v noci se tajně maluje nahá. Silas je taxidermista, který vlastní obchod plný svých výtvorů. Sní o tom, že jednoho dne najde tak jedinečný předmět, že ho katapultuje ke slávě. Louis je malíř a člen prerafaelitského bratrstva, který hledá svou další múzu. Když se Iris setká se Silasem a poté s Louisem, nabízí se jí příležitost uniknout a začít nový život. Aby tak mohla učinit, musí opustit svou sestru, obětovat svou pověst a vydat se do neznáma. Jak se však Irisin svět rozšiřuje, začíná se odvíjet příběh temné posedlosti.

Love Like a K-Drama (Netflix, novinka)

Svérázný seznamovací pořad, ve kterém se čtyři japonské herečky spojí se čtyřmi korejskými herci, aby vyhrály a získaly role v šesti korejských dramatech. K tomu se ale musí pořádně rozvášnit a zúčastnit se několika intimních konkurzů.

Onmyoji (Netflix, novinka)

Příběh Abe no Seimei, legendárního zaklínače, který žil ve starém Japonsku.

A Magia de Aruna (Disney+, novinka)

Svět prochází solární krizí. V pochmurném Rio de Janeiro žije puberťačka Mima, která se před odstatními snaží skrýt svou schopnost hyper-empatie. Jenže když se účastní důležité soutěže, ztratí kontrolu a tajemství je prozrazeno. Při odchodu náhodou odhalí 300 let staré kouzlo, které probudí strážné čarodějnice. Ty se musí vypořádát se zlou Brumou, která těží z temnosty

Bad Surgeon: Love Under the Knife (Netflix, novinka)

Doktora Paola Macchiariniho proslavily revoluční transplantace průdušnic s kmenovými buňkami. Jeho objev má ale háček: umírají mu pacienti.

Slow Horses (Apple TV+, 3. série)

Jackson Lamb je chytrý, ale výbušný vůdce skupiny špionů, kteří skončí v exilu MI5 poté, co byli vyloučeni z hlavní služby za své chyby. Adaptace románů Micka Herrona.

El Encargado (Star+, 2. série)

Dramatická komedie, která ironickým a humorným tónem vypráví o dobrodružstvích Elisea, špičkového domovníka, který za zády sdružení majitelů domů, které ho najalo, využívá a zneužívá svých pravomocí ke sledování a pletichaření. Dům je jako vesmír, jehož ekosystém funguje podle vlastní dynamiky a specifických pravidel – domovník zná dokonale každé z nich. Žije tam, pracuje tam a vstřebává každý detail života obyvatel. Pod jeho zdánlivě submisivním a servilním vzhledem se však skrývá talentovaný intrikán. Maska pokory a upřímnosti je jeho nejvynalézavější zbraní. Znalosti jsou jeho silou. O svých sousedech ví všechno: jejich jména, rozvrhy, zaměstnání, vazby, slabosti i záliby. Jeho mozek neustále zaznamenává vše, co se děje. Díky této převaze nad svými „oběťmi“ vymýšlí strategie, jak každého z nich ovlivnit, a dokáže přesně předvídat, jak budou na jeho kroky reagovat. Hra o moc nad sousedy se podobá hře kočky s myší. Podle svých rozmarů, nálady nebo potřeby obhájit svou práci za každou cenu může způsobit rozsáhlé škody. Zároveň nastoluje spravedlnost a chrání ty, které považuje za slabé. Ve svém vlastním království se chová jako samotný bůh.

The Artful Dodger (Disney+, novinka)

Seriál zasazený do Austrálie 50. let 19. století sleduje dvojí život slavného prince zlodějů Charlese Dickense Dodgera, který je nyní chirurgem, ale nemůže se zbavit své záliby ve zločinu.

Bookie (HBO Max, novinka)

Seriál sleduje zkušeného bookmakera, který se snaží přežít blížící se legalizaci sportovního sázení, stále nestabilnější klienty, rodinu a spolupracovníky.

Family Law (Global, 3. série)

Abby Bianchi je čerstvě abstinující alkoholička, která se snaží po sérii špatných rozhodnutí napravit svůj život. V rámci propuštění na podmínku je nucena pracovat v právnické firmě svého otce, se kterým není zrovna zadobře. Zároveň zde poznává své nevlastní sourozence, Daniela a Lucy.

Obliterated (Netflix, novinka)

Elitní speciální jednotka sleduje smrtelné teroristické sítě, které hrozí vybombardováním Las Vegas. Po jedné bouřlivé párty s alkoholem a drogami tým zjistí, že bomba, kterou deaktivovali, byla jen návnada. Čas běží a hrdinové musí bojovat proti překážkám i osobním problémům, aby deaktivovali skutečnou bombu a zachránili svět.

Paris in Love (Peacock, 2. série)

Sledujeme Paris Hilton, jak proplouvá dospělostí, náročným pracovním rozvrhem a cestou k oltáři s několika nečekanými zvraty na cestě.

Wild Crime (Hulu, 3. série)

Dokument zkoumající zločiny, které se staly v krásných lokalitách amerických národních parků, a staví vedle sebe bujné lesnictví s brutální kriminalitou. V první sezóně sledujeme smrt Toni Henthornové, ženy, která navštívila Rocky mountains na výročním výletě a spadla z útesu. Alespoň to řekl její manžel úřadům…

Alter Ego (Streamz, novinka)

Seriál sleduje Smrtku, jak se pohybuje mezi živými, aby se dotkla těch, jimž nastala poslední hodinka.

The Ghost and Molly McGee (Disney Channel, 2. série)

Nevrlý duch jménem Scratch je navěky prokletý, aby byl v přítomnosti Molly McGee, veselé teenagerky.

Power Book III: Raising Kanan (Starz, 3. série)

Prequel k seriálu Power. Příběh se odehrává v 90. letech a sleduje mladá léta Kanana Starka.

Sisi (RTL, 3. série)

Šestidílná minisérie přináší nový pohled na život ženy, která se zapsala do historie jako císařovna a později se stala legendou. Vypráví milostný příběh dvou mladých lidí uvězněnými mezi osobními touhami a politickými tlaky, mezi mocí a zranitelností. Na jedné straně Alžběta Bavorská, známá jako Sisi či „nejkrásnější žena Evropy“, vzdorující rigidním dvorským zvyklostem. Musí využít sílu svého vnějšího vzhledu pro sebe a své ideály. Na druhé straně František Josef I., který přenesl tíhu koruny na osobní i politické strádání a našel v Sisi neobvyklého spojence.

Sweet Home (Netflix, 2. série)

Lidé se mění v krvelačná monstra a rozsévají zkázu. Zoufalý teenager a jeho sousedi z vedlejšího bytu bojují o přežití a snaží se při tom zůstat lidmi.

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
richardK

richardK

Kromě Pomalých koní jsem zvědavý na 2 sérii Sweet Home. Ta první patří mezi mé oblíbené.
před 24 týdny
_-0-_

_-0-_

Beze stopy váhání se těším ( ba přímo jsem nadrženej) na Slow Horses (sakra, že tu S03 nemohli vypustit...
před 24 týdny
Další články k tématu