23. 4. 2023

Týden v obraze: Citadel, Love & Death, Saint X a další...

Týden v obraze: Citadel, Love & Death, Saint X a další...

Týden: 24. dubna 2023 – 30. dubna 2023

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

Dalgliesh (Acorn TV, 2. série)

Seriál je adaptací krimi románů Inspector Dalgliesh Mysteries od P. D. Jamesové.

Šestidílný seriál tvoří tři dvoudílné příběhy ze světa enigmatického detektiva Adama Dalglieshe. Příběh sleduje hrdinovu kariéru od 70. let až do současnosti, v každém příběhu bude detektiv řešit jednu netradiční vraždu.

Adaptace:
Shroud for a Nightingale: vražda zdravotní sestřičky v zaučování
Dorset-set The Black Tower: vyšetřování zvláštního zdravotnického zařízení pro postižené
A Taste for Death: starý bezdomovec a britský ministr jsou nalezeni mrtví v kostele

Guilt (BBC, 3. série)

Bratři Max a Jake nechtěně přejedou a zabijí staříka. Snaží se celou nehodu utajit, což spustí sérii důsledků, které si ani jeden z nich nedokázal představit.

The Yorkshire Vet (16. série)

Dokument o práci zaměstnanců na veterinární klinice Skeldale v Thirsku v severním Yorkshiru.

Umí si poradit s velkými i malými zvířaty a specializují se na rychlou lékařskou pomoc a chirurgické zákroky. Pomáhají všem možným bytostem od lam přes prasátka, kočky, psy, krávy, býky a koně až po křečky. Žádné zvíře pro ně není příliš velké nebo malé.

Awkwafina Is Nora from Queens (Comedy Central, 3. série)

Volně založené na životních zkušenostech Awkwafiny (raperka z USA, rodným jménem Nora Lum).

Nora Lum je mladá žena vyrůstající ve Flushingu, okrajové čtvrti New Yorku. Vychovává ji její otec spolu s babičkou po boku jejího bratrance. Nora se protlouká životem a dospíváním přičemž spoléhá na podporu svojí rodiny.

El amor después del amor (Netflix, novinka)

30 let života Fita Páeze, jednoho z největších argentinských hudebníků, který navždy změnil historii hispánského rocku.

Matildas: The World at Our Feet (Disney+, 1. série)

Dokument sleduje matildas, které se připravují na Mistrovství světa ve fotbale žen 2023 na domácí půdě spolu s Novým Zélandem, přičemž příběh začíná před prvním zápasem Asijského poháru žen 2022.

Saint X (Hulu, novinka)

Psychologické drama je vyprávěno skrze různé časové linky a různé perspektivy. Během idylické dovolené v Karibiku náhle zemře mladá žena. Tato událost vytvoří traumatický řetězec událostí pro její sestru, která se vydává na nebezpečnou cestu ve snaze zjistit pravdu.

Seriál je adaptací románu od Alexis Schaitkin.

Sam – Ein Sachse (Disney+, novinka)

Skutečný příběh Samuela Meffireho, prvního východoněmeckého černého policisty. Seriál ukazuje jak se Meffire v 90. letech po znovusjednocení Německa stal mediální senzací a symbolem moderní společnosti. A jak o několik let později skončil sám za mřížemi.

The Good Bad Mother (Netflix, novinka)

Drama o matce Young Soon, která celý život žije pro své dítě, a jejím synovi, prokurátorovi Kang Hoovi, který při nečekané dopravní nehodě utrpí amnézii a vrátí se do dětství.

El hijo zurdo (Movistar Plus+, novinka)

Lola je rozvedená matka dvou dětí. Mladšího Lorenza uchvátila neonacistická skupina. Zatímco se Lola snaží syna dostat z jejich spárů, seznámí se s Maru – matkou, která je v podobné situaci.

Seriál je adaptací stejnojmenné knihy Rosarie Izquierdo.

Love and Death (HBO Max, novinka)

Dva manželské páry chodí pravidelně do kostela a užívají si rodinný život v malém městečku v Texasu… do doby, než někdo nevezme do ruky sekeru.

Minisérie podle skutečné události o manželce v domácnosti a vražedkyni Candy Montgomery.

Sharkdog (Netflix, 3. série)

Desetiletý Max a jeho nejlepší kamarád Sharkdog – napůl žralok, napůl pes, dobrák od kosti co rád baští rybí prsty. Sharkdog si není vědom své vlastní síly, nenápadnosti a obecně své žraločí povahy, a tak za sebou často př svých dobrodružstvích zanechává spoušť.

Sweet Tooth (Netflix, 2. série)

Gus je napůl jelen a napůl chlapec. Hrdina se rozhodne opustit svůj domov v lese a vydá se do světa, který je zničený v důsledku kataklyzmatické události. Přidá se k lidské rodině se zvířecími-lidskými hybridy ve snaze nalézt odpovědi o novém světě a o záhadě za jeho vlastním hybridním původem.

Seriál se inspiruje postavami z komiksů DC Vertigo od Jeffa Lemira.

The Curse (Channel 4, 2. série)

Příběh se odehrává v Londýně na počátku 80. let. Sledujeme partu beznadějných malých podvodníčků, kteří se vlastní hloupostí a špatným úsudkem zapletou do jedné z největších loupeží zlata v historii.
 

Sygeplejersken (Netflix, novinka)

Pernille nastupuje do malé nemocnice na jihu Dánska jako zdravotní sestra. Okamžitě se spřátelí s v kolektivu oblíbenou a pracovitou Christinou. Jenže brzy si Pernille začne všímat, že s Christininou prací není všechno v pořádku. Místo aby ji kryla, se Pernille rozhodne odhalit pravdu.

Seriál je založen na skutečném případu vraždící zdravotní sestry Christiny Aistrup Hansen.

Citadel (Amazon Prime Video, novinka)

Před osmi lety byla nezávislá globální špionážní agentura Citadela zničena novým syndikátem Manticore. Elitní agenti Mason Kane a Nadia Sinhová jen o vlásek unikli smrti, ale přišli o své vzpomínky. O osm let později požádá Masonův bývalý kolega Bernard Orlick o pomoc, aby zabránil Manticoru nastolit nový světový řád.

V různých fázích vývoje jsou spin-offy ze světa Citadel – italská, indická a mexická verze.

Frog and Toad (Apple TV+, novinka)

Žába je žába. Ropucha je ropucha. Mají toho hodně společného… ale zároveň jsou velmi odlišné. Žabák a Ropušák jsou nejlepší přátelé, kteří vědí, že pravé tajemství přátelství spočívá nejen v tom, že se těšíte z toho, co máte společného, ale že přijímáte i to, co vás odlišuje. Protože naše odlišnosti jsou to, co nás dělá výjimečnými.

Pollos sin cabeza (HBO Max, novinka)

Život fotbalového agenta Alberta Martína Ruize, známého jako „Beto“, který opouští pohodlný život ve velké fotbalové agentuře, aby se vydal na vlastní pěst a založil vlastní podnik. Pohybuje se mezi každodenním delirickým bojem s fotbalisty a stresujícím rodinným životem a jeho jedinou útěchou je přítelkyně Sonia. Avšak právě ve chvíli, kdy se vše začne dařit, dojde ke katastrofě, jeho největší klient odejde a přítelkyně ho opustí.

Nangmandakteo Kimsabu (SBS TV, 3. série)

Bong Jong Yoo (učitel Kim) býval slavným chirurgem, kterému se přezdívalo Boží ruka. Jednoho dne ale zmizel a nikdo nevěděl, jaký k tomu měl důvod. Nyní vystupuje jako učitel Kim, sám si říká Doktor romantiky a svůj život v ústraní si náležitě užívá. Kang Dong Joo se stal lékařem, aby někoho znovu získal. Yoon Seo Jung se zase stala lékařkou, aby získala něčí uznání. Oba se setkají s učitelem Kimem a oba se začínají učit, co znamenají životní hodnoty a komfort lásky.

Fatal Attraction (Paramount+, novinka)

Seriál zkoumá nadčasová témata manželství a nevěry očima moderního přístupu k silným ženám, poruchám osobnosti a nucenému ovládání. Hlavní hrdinka Alex je posedlá svým milencem poté, co skončí jejich krátká aférka.

Seriál je adaptací stejnojmenného filmu z roku 1987.

Tom Jones (ITV, novinka)

Dobové drama, v němž se Tom Jones na počátku svého života snaží najít své místo ve světě.

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
_karel_

_karel_

Tak na tu Prijčopranku mám velkej těšing. :D
před 55 týdny
Další články k tématu