8. 1. 2023

Týden v obraze: The Last of Us, Servant, Velma a další...

Týden v obraze: The Last of Us, Servant, Velma a další...

Týden: 9. ledna 2023 – 15. ledna 2023

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

Dobré ráno, Brno! (Česká televize, novinka)

Komedie z prostředí ranní show, ve které se hrdinové nacházejí v různém stadiu vyhoření. Děj se odehrává v brněnském studiu České televize, kde se léta vyrábí ranní show pro ty, kteří brzy vstávají. Hlavními postavami jsou režisér a moderátoři v různých stadiích vyhoření a krize středního věku.

Koala Man (Hulu, novinka)

Otec rodiny, který žije v nepříliš utajené identitě titulního hrdiny, jenž s vášní potírá drobnou kriminalitu.

Vinland Saga (NHK, 2. série)

Thorfinn je synem jednoho z největších Vikingských válečníků, ale když je jeho otec zabit vůdcem žoldáků Askeladdem, přísahá mu pomstu. Aby jí dosáhnul, stává se jedním z jeho podřízených. To ho však akorát dostává do centra bojů o korunu Anglie.

Itai no wa Iya nano de Bōgyoryoku ni Kyokufuri Shitai to Omoimasu. (AT-X, 2. série)

Maple je dívka, která moc nehraje hry. Její kamarádka ji ale přesvědčí, aby se jedné zúčastnila. Nejvíce se bojí, že bude ve hře cítila bolest, proto se rozhodne přiřadit všechny své body do obrany. To funguje, ale na druhou stranu se tím její chůze stane velice pomalá. Ale nečekaně se tento styl hraní ukáže jako dobrý a ona zažívá jeden úspěch za druhým.

Brother vs. Brother (HGTV, 8. série)

Tým Jonathan vs. tým Drew. Bratři dostanou dva týmy s různými dovednostmi (např. stavitelé, designéři, realitní makléři) a uspořádají sérii soutěží, přičemž každý týden pošlou domů jednoho soutěžícího. Poslední muž (nebo žena), který zůstane stát, získá titul Bratr VS Bratr.

Chasing Waves (Disney+, novinka)

Jedinečná a úžasná kultura surfování v Japonsku, která poukazuje na dramatické rozdíly mezi konvencemi a inovacemi.

Name That Tune (FOX, 3. série)

Dva hráči proti sobě soutěží a během časového limitu testují své znalosti písní v podání živé kapely.

Poong, the Joseon Psychiatrist (tvN, 2. série)

O královském lékaři, který byl vyhozen z královského dvora, kde léčil příslušníky královského rodu. Zapletl se do spiknutí. Proto teď pracuje ve zvláštní vesnici, kde léčí jak zranění fyzická, tak psychická. Kromě toho se zde setkává se dvěma ženami…

Sexify (Netflix, 2. série)

Nezkušená studentka se snaží vyhrát technickou soutěž, chce vytvořit inovativní sexuální aplikaci. Spolu s přáteli se vydává prozkoumávat skličující svět lidské intimity.

Show Jana Krause (Prima, 14. série)

Jan Kraus v late night show Show Jana Krause. Formát již léta zavedený v zahraničních televizích je v podání Jana Krause známý i českému publiku. Můžete se těšit na zajímavé hosty a břitký humor pohotového i obávaného moderátora. Jan Kraus zůstane takový, jak ho znáte a jak jste si ho také oblíbili – autonomní a aktuální.

Výměna manželek (Nova, 15. série)

Výměna manželek je pořad životního stylu. Je to pořad z rodiny reality show. Na rozdíl od jiných reality show, které jsme v této zemi mohli vidět, ukazuje reálné lidi v jejich reálném prostředí a zachycuje, jak odlišně české rodiny žijí. Každý díl představí dvě na první pohled odlišné domácnosti po dobu deseti dní. 10 dní stráví žena v nové domácnosti pod přísným dohledem nového chotě a nových dětí, a také televizní kamery.

Accused: Guilty or Innocent? (A&E, 4. série)

Intimní vyprávění o tom, co se stane, když je někdo formálně obviněn z trestného činu a poslán k soudu, z pohledu obviněného, jeho právního týmu a rodinných příslušníků.

Christina in the Country (HGTV, novinka)

V centru pozornosti je Christinina nová životní kapitola, kdy rozšiřuje svou návrhářskou firmu po celé zemi a zapouští kořeny na farmě v Tennessee.

Kung Fu Panda: The Dragon Knight (Netflix, 2. série)

Legendární bojovník Po spojí síly s drsnou anglickou rytířkou jménem Wandering Blade, aby našel sbírku čtyř mocných magických zbraní a zachránil tak svět před zkázou a naprvil si tak svou reputaci a to všechno dříve, než tajemná dvojice lasiček všechno pokazí…

The Climb (HBO Max, novinka)

Amatérští lezci procházejí řadou psychických a fyzických výzev v soutěži o nejlepšího amatérského lezce na světě.

Velma (HBO Max, novinka)

Komediální animovaný příběh o člence gangu Scooby-Doo.

Vikings: Valhalla (Netflix, 2. série)

Seriál je sequelem historického dramatu Vikings (Vikingové).
Příběh začíná sto let po událostech z původního seriálu a sleduje dobrodružství nejslavnějších vikingů, kteří kdy žili – Leifa Eriksona, Freydis, Haralda Harady a normanského krále Viléma Dobyvatele. Tito muži a ženy se vydají na nové a nebezpečné cesty za přežitím v rychle se měnící a vyvíjející se Evropě.

Break Point (Netflix, novinka)

Dokumentární seriál sleduje profesionální tenisty a tenistky během čtyř grandslamových turnajů.

Food Unwrapped (Channel 4, 24. série)

Moderátoři Kate Quilton, Jimmy Doherty a Matt Tebbutt představují podrobnosti o surovinách a vědě. Společně cestují kolem světa, aby zjistili, co všichni jíme a co dané potraviny obsahují.

Trial by Fire (Netflix, novinka)

Po tragickém požáru v kině Uphaar se manželé musí vyrovnat se smrtí svých dětí a zarputile se přitom pustí do boje za spravedlnost. Podle skutečnosti.

Servant (Apple TV+, 4. série)

Dorothy a Sean Turnerovi jsou novopečení rodiče, kteří se o své dítě chtějí co nejlépe postarat. Najmou si proto chůvu jménem Leanne jako výpomoc, jenže časem začíná být zřejmé, že nic není, jak se zdá.

The Test: A New Era for Australia's Team (Amazon Prime Video, 2. série)

Osmidílný dokument sleduje Australský národní kriketový tým, jak se pod vedením kapitána Tima Painea a trenéra Justina Langera snaží v průběhu osmnácti měsíců setřást ze sebe skandál z března 2018.
Tehdy bývalý kapitán Steve Smith a zástupce kapitána David Warner byli nachytáni, jak podvádějí a upravují míčky ke hře. To se samozřejmě podepíše jak na vnímání a společenském obrazu a statusu celého týmu, tak na kariérách hráčů a vzájemných vztazích. Austrálie totiž patří k jedněm z nejlepších týmů světa a v kriketu se zde točí obrovské peníze.

Travel Man: 48 Hours in… (Channel 4, 11. série)

Populární britský komik Richard Ayoade se vydává do nejnavštěvova­nějších turistických destinací na celém světě. Aby to neměl jen tak jednoduché, je odhodlán strávit na jednom místě pouze 48 hodin, aniž by propásl jedinou známou pamětihodnost.

Hunters (Amazon Prime Video, 2. série)

New York 80. let. Skupina lovců nacistů zjistí, že v New Yorku žije spousta bývalých nacistů, kteří chtěli vytvořit Čtvrtou říši. Rozhodnou se je dohnat k spravedlnosti.

Your Honor (Showtime, 2. série)

Americká adaptace izraelského seriálu Kvodo. Chicagský soudce se snaží ochránit svého syna, který se podílel na zločinu spjatém s mafií.

Zázraky přírody (Česká televize, 15. série)

Zábavný pořad, který divákům ukazuje, čím vším geniální matka příroda obdařila různé druhy živočichů. V každém díle předvede odvážný moderátor Vladimír Kořen nějaký unikátní pokus. Pokaždé se také můžete těšit na 4 celebrity, které odpovídají na rozmanité otázky.

Godfather of Harlem (Epix, 3. série)

Mafiánský boss Bumpy Johnson je na počátku 60. let propuštěn z vězení. Rozhodne se vzít zpátky svoji čtvrť ze spárů italské mafie.

Mayor of Kingstown (Paramount+, 2. série)

Rodina McLuskyů ovládá trh makléřů v Kingstownu v Michiganu, kde je uvěznění zločinců jediným vzkvétajícím oborem průmyslu. Seriál se zaměřuje na otázku rasismu, korupce a integrity a nabízí pohled na snahu dosáhnout pořádku a spravedlnosti ve městě, kde neexistuje ani jedno z toho.

Bad Education (BBC Three, 4. série)

Seriál Bad Education (BBC Three) sleduje mladého učitele Alfieho Wickerse, který je tím nejhorším učitelem v britském vzdělávacím systému a daleko větším dítětem než jakými jsou jeho studenti. Neustále chce být nejlepším kamarádem všech a jako magnet přitahuje obrovské katastrofy, často na veřejnosti. Ale i přes své zřejmé nedostatky má Alfie stálé místo ve škole díky řediteli Fraserovi, co tragicky touží po tom, aby byl stejně bezva jako Alfie. Ve škole pracuje také Rosie Gulliverová, učitelka biologie a Alfieho láska, které velmi záleží na škole a jejích studentech, a zástupkyně ředitele Pickwellová, staromódní učitelka, která své mladší kolegy nemůže vystát.

The Last of Us (HBO, novinka)

Příběh na motivy stejnojmenné herní série se odehrává dvacet let po zničení moderní civilizace. Joel je zocelený pašerák, kterého si najmou, aby převezl čtrnáctiletou Ellie z karanténní zóny. Má být totiž jedinou nadějí lidstva na nalezení léku na nemoc, která zdecimovala celý svět. Co začne jako malá a snadná práce se brzy promění v brutální a srdceryvnou výpravu. Oba hrdinové musí přežít cestu přes Spojené státy, které jsou jednak plné nakažených a jednak agresivních přeživších. Aby Joel a Ellie dokázali zůstat naživu, budou se muset spolehnout sami na sebe a mít hodně velké štěstí…

Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
_-0-_

_-0-_

Nechce se mi věřit, že by si byl někdo ochotný/schopný pustit dobrovolně "Dobré ráno, Brno!" (No,...
před 67 týdny
Fruiko

Fruiko

Je od Jan Prušinovský, tak by nemělo být tak zlé, ale pilot teda dost slabota.
před 67 týdny
richardK

richardK

Tak to je opět silný týden - Last Of Us a k tomu návrat skvělých seriálů Servant, The Honor, Goodfather...
před 67 týdny
Další články k tématu