9. 4. 2023

Týden v obraze: Barry, Florida Man, Obsession a další...

Týden v obraze: Barry, Florida Man, Obsession a další...

Týden: 10. dubna 2023 – 16. dubna 2023

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

The Brokenwood Mysteries (TVNZ, 9. série)

Detektiv inspektor Mike Shepherd je vyslán do Brokenwoodu na pomoc místní policii s vyšetřováním vraždy. Shepherd vyšetřuje zločiny nekonvenčním přístupem, což vyvolává mnoho problémů. Má spolupracovat s místní strážnicí Kristin Simsovou, která se naopak drží pravidel a ve své práci je přesná a efektivní. Ač jsou diametrálně odlišní, vytvoří se mezi nimi postupně funkční pracovní vztah.

Below Deck Sailing Yacht (Bravo, 4. série)

Kapitán Glenn Shephard a jeho tým v dalším reality počinu pod značkou Below Deck obsluhují luxusní plachetnici Parsifal III. Tady jsou vlny silnější, v sázce je o dost víc a práce je mnohem náročnější než kdy dřív.

Kimi wa Hokago Insomnia (TV Tokyo, novinka)

V malém městě Nanao, trpí Ganta Nakami insomnií (poruchou spánku). Rozhodne se, že se vyspí ve své škole, která má na půdě opuštěnou astronomickou observatoř. Zde ho vyruší dívka Isaki Magari, kterou trápí ten stejný problém. Společně se nacházejí své bezpečně útočiště, stávají se přáteli a poté se rozhodnou, že společně obnoví astronomický klub.

Neighborhood Wars (A&E, 4. série)

Vzhledem k tomu, že rekordní počet Američanů vyměňuje život ve městě za bydlení na předměstí, jsou sousedské vztahy vystaveny zkoušce. Sousedské války zavedou diváky do domů a na dvorky sousedů po celé zemi, kde se odehrají některé z nečekaných a emocemi nabitých událostí zachycených kamerou. Seriál, který obsahuje záběry z mobilních telefonů, dronů, domácích bezpečnostních kamer a dalších zařízení, ukazuje laskavost a konflikty mezi skutečnými sousedy po celých USA.

American Manhunt: The Boston Marathon Bombing (Netflix, novinka)

Archivní záznamy, děsivé rekonstrukce a exkluzivní rozhovory vrhají nové světlo na tragédii, která ochromila celé město. A taky na dva bratry, kteří v ní měli prsty.

Aunty Donna's Coffee Cafe (ABC (AU), novinka)

Tři nejlepší kamarádky provozují módní kavárnu v jedné z ne zrovna ikonických melbournských uliček.

Single Drunk Female (Freeform, 2. série)

Po velmi trapném veřejném výstupu se neuctivá alkoholička Samantha Fink musí vrátit zpátky domů ke své matce, aby se vyhnula vězení. Když jí její nejlepší kamarádka z dětství sdělí velké překvapivé novinky, Samantha si začne uvědomovat, že existuje tenká hranice mezi pařmenkou a chodící katastrofou.

Oshi no Ko (Tokyo MX, novinka)

Gynekolog Goro Amemiya má za úkol pomoci porodit děti Ai Hoshino, japonskému ženskému idolu, který obdivuje, bez vědomí široké veřejnosti. Nicméně v noci, kdy Ai porodí, je Amemiya zavražděn tajemným mužem a je reinkarnován jako syn Ai a uchovává si vzpomínky na svůj předchozí život. Současně s ním se narodí i dívka – dvojče, která je také reinkarnací, ale nechce přiznat svou původní identitu. Za čtyři roky je Ai zavražděna posedlým fanouškem, který později spáchá sebevraždu. Dvojčata vstupují do zábavního průmyslu, aby vypátrali komplice fanouška, který stál za smrtí jejich matky. Myslí si, že to byl jejich biologický otec, kterého ale zatím neznají…

Rennervations (Disney+, novinka)

Jeremy Renner spolu s týmem expertních konstruktérů přetvářejí vyřazená vozidla na ohromující výtvory, které budou sloužit komunitám po celém světě.

A Sogra Que Te Pariu (Netflix, 2. série)

Vtíravá Isadir, která žije se svou rodinou od vypuknutí pandemie, se ze všech sil snaží narušit život svého neohrabaného syna a rivalské snachy.

Florida Man (Netflix, novinka)

Seriál sleduje bývalého policistu Mika Valentina, který je nucen vrátit se na rodnou Floridu, aby našel uprchlou přítelkyni filadelfského mafiána. To, co by mělo být rychlou akcí, se změní v divokou cestu za pohřbenými rodinnými tajemstvími a stále marnější snahu udělat správnou věc na tam, kde je toho tolik špatně.

The Boss Baby: Back in the Crib (Netflix, 2. série)

Dospělý Ted Templeton, který byl obviněn z firemního zločinu, se znovu promění v Mimi šéfa, aby žil v utajení se svým bratrem Timem a vydával se za jedno z jeho dětí.

Obsession (Netflix, novinka)

O nebezpečném milostném trojúhelníku, který vznikne, když se záhadná Anna Bartonová pustí do vášnivého románku s otcem svého snoubence Williamem. Anna se snaží udržet oba vztahy, ale pravda vždy vyjde najevo a někomu to ublíží.

A Black Lady Sketch Show (HBO, 4. série)

Skeč komedie, která vypráví příběhy, kde jsou hlavní postavou černošky.

Blindspotting (Starz, 2. série)

Spin-off stejnojmenného filmu z roku 2018. Hlavní hrdinkou je Ashley, která se musí vypořádat se zcela novými životními výzvami poté, co je Miles, její partner a otec jejího syna, poslán za mříže. Hrdinka se nyní musí i se synem přestěhovat k Milesově matce a nevlastní sestře.

Bondi Rescue (Network 10, 17. série)

Seriál sleduje každodenní práci záchranářů z jedné z nejznámějších pláží, Bondi Beach v australském Sydney. V každé části jsme svědky několika záchranných akcí, ať už se jedná o zlomený nos, požahání od medúzy, nebo zlomené končetiny. Záchranáři musí být neustále ve střehu a bojovat proti silným proudům a tzv. ripům, kterými se pláž Bondi Beach vyznačuje. I přes snahu záchranářů, má ne každá akce šťastný konec.

Bring Back Alice (HBO Max, novinka)

Komunita Tri-City je šokována zmizením populární influencerky Alicji Stec. Po roce intenzivního pátrání je teenagerka za záhadných okolností nalezena. Bohužel si internetový idol a dívka z tzv. dobrého domova téměř nic nepamatuje. Ze střípků informací, znepokojivých flashbacků a útržkovitých vzpomínek se snaží rekonstruovat minulost. Ne všichni však věří, že ztratila paměť… Brzy se ukáže, že ve stejný den beze stopy zmizela i další teenagerka – Wera. Bratr pohřešované, Tomek, tuší, že Alicja by mohla být klíčem k nalezení jeho sestry. Náhlý návrat influencerky se stává zdrojem konfliktů v partě jejích milovaných kamarádů. Mají mladí lidé co skrývat?

Jane (Apple TV+, novinka)

Jane Garciová, desetiletá dívka, a její věrní kolegové se v každé epizodě snaží ochránit ohrožené zvíře.

Montecristo (VIX, novinka)

Alejandro Montecristo, záhadná postava, zakladatel a generální ředitel nové technologické společnosti, který se dostává do povědomí veřejnosti a vyvolává obavy kvůli záhadnému původu svého jmění. Jedná se o adaptaci klasického románu Hrabě Monte Cristo.

Kwinmeikeo (Netflix, novinka)

Hwang Do-Hee pracovala pro konglomerát jako „fixer“ – zametala problémy pod koberec a zajišťovala dobrý obraz firmy na veřejnosti. Nyní se vrhá do politiky, kde chce své schopnosti použít k protlačení obhájkyně lidských práv na pozici starostky. A přitom si vyřídit účty se svým předchozím zaměstnavatelem.

The Last Thing He Told Me (Apple TV+, novinka)

Hlavní hrdinka si utvoří nečekané přátelství se svou šestnáctiletou nevlastní dcerou, zatímco hledá pravdu o tom, proč její manžel záhadně zmizel. Minisérie je adaptací stejnojmenného románu od Laury Dave.

The Marvelous Mrs. Maisel (Amazon Prime Video, 5. série)

Miriam Maiselová, které mnoho lidí neřekne jinak než Midge, je židovská žena v domácnosti, která vede prakticky dokonalý život. Má dvě děti, manžela, nádherný byt a všechno, čeho se dotkne, se promění ve zlato. To všechno se ovšem mění v momentě, kdy jí její manžel Joel, obchodník a strádající komik, sdělí šokující novinu o tom, že má poměr se svou sekretářkou a že už s Midge nechce žít. Díky souhře okolností se Midge v opilosti ocitne na pódiu klubu Gaslight, kde si jejího bravurního improvizovaného výstupu všimne tamější pracovnice Susie, která v Midge spatří nevídaný talent, na němž je ochotná s ní pracovat. Midge si není jistá, zda by se touto cestou měla vydat, avšak s postupem času si uvědomuje, že komedie by mohla být jejím životním posláním.

Waco: The Aftermath (Showtime, novinka)

Antologie, která sleduje komplikované momenty skutečných zločinů. Seriál navazuje na minisérii Waco.

Barry (HBO, 4. série)

Barry je nešťastný bývalý mariňák, v jehož popisu práce je zabíjení na objednávku. Díky jednomu kšeftu vyjíždí do Los Angeles, kde se souhrou náhod ocitne na pódiu před komunitou divadelních nadšenců. Myšlenka živit se profesionálním herectvím ho zaujme natolik, že se ocitne v nelehké pozici – buď zůstane v zajetých kolejích v roli nespokojeného nájemného vraha, anebo bude riskovat vše, co má, aby se jeho domovem stala prkna, která znamenají svět.

Drag Race España (ATRESplayer PREMIUM, 3. série)

Španělská adaptace franšízy Drag Race. V reality se představuje deset španělských drag královen, které soutěží o hlavní cenu 30 000 € a titul Spain's Next Drag Superstar.

100 Foot Wave (HBO Max, 2. série)

Garrett McNamara po návštěvě portugalského Nazaré, kde pokořil 30 metrovou vlnu, posunul svůj sport do ještě vyšších sfér a s pomocí místních proměnil rybářskou vesničku v jednu z nejlepších surfařských destinací na světě.

Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu