27. 8. 2023

Týden v obraze: Start české TV sezóny

Týden v obraze: Start české TV sezóny

Týden: 28. srpna 2023 – 3. září 2023

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Trocha statistiky na začátek

Tento týden začíná nebo novými sériemi pokračuje 24 seriálů. Z toho je 13 novinek (54 %). Nejproduktivnější stanicí je pro tento týden Netflix s 4 seriály.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

Filles du Feu (France 2, novinka)

Rok 1609, Baskicko. Životy tří sester z dlouhé linie bylinkářek jsou v ohrožení, když do oblasti přesídlí soudce Pierre de Lancre. Toho děsí ženská svoboda a vzdělanost, a tak odstartuje jeden z nejvražednějších honů na čarodějnice. Sestry musí využít všechny své schopnosti, aby přežily.  

Kriminálka Anděl (Nova, 5. série)

Český kriminální seriál plný napětí, který představuje Prahu jako těkavé, rychle tepoucí, moderní kosmopolitní město, která má však i své temné stránky. Případy, které oddělení fiktivní pražské Kriminálky Anděl vyšetřuje, jsou inspirovány skutečnými zločiny. Šéfuje mu nejstarší a nejzkušenější Ivan Tomeček. Jeho kolegy jsou nováček Tomáš Benkovský, praktik Oliver Hajn, dokumentarista Rudolf Uhlíř a policejní psycholožka Jana Chládková. Jejich důležitým spolupracovníkem je patolog Karel Benkovský. Celé oddělení řídí vrchní ředitel kriminálky Milan Horký.

Oktopus (Česká televize, novinka)

Zkušení kriminalisté ze speciálního útvaru kriminální policie OKTOPUS (Oddělení kontroly termínově ohrožených případů útvaru S) se zaměřují na odložené případy, které jsou těsně před promlčením a udělají všechno proto, aby dopadli vraha.

The Chelsea Detective (Acorn TV, 2. série)

Detektiv Max Arnold obchoduje v Chelsea, kde odhalí temné podsvětí Londýna.

Starstruck (BBC Three, 3. série)

Jessie je mileniálka z Londýna, která pendluje mezi dvěma nudnými zaměstnáními od rána do noci. Věci se zkomplikují, když se omylem vyspí se slavnou filmovou hvězdou Tomem.

Jedna rodina (Nova, 2. série)

Pět lidí svede dohromady střídavá péče. Ať už jde o děti vlastní nebo vyvdané a vyženěné, přináší ratolesti rodičům mnoho radostí i starostí. Všichni se tak přesvědčí, že je hlavní neztratit hlavu a že s humorem jde všechno líp.

The Following Events are Based on a Pack of Lies (BBC One, novinka)

Dvě velmi odlišné ženy, Alice, impozantní asistentka a Caroline, autorka bestsellerů, se ocitnou v milostném trojúhelníku epických rozměrů s Robem, excentrickým a slavným ekopodnikatelem, který se je obě možná snaží zničit, ale možná také ne.

Archer (FXX, 14. série)

James Bond není jediným agentem pod sluncem. Dalším takovým bojovníkem je Sterling Archer, atraktivní agent slavné tajné služby ISIS. Avšak Archer není jen tak obyčejným agentem. Místo toho, aby neustále zachraňoval svět před zničením, raději utrácí většinu prostředků z konta přiděleného k čerpání při plnění misí za alkohol, stylové oblečení a hlavně za luxusní lehké děvy. Vše mu prochází jenom díky tomu, že jeho matka je šéfkou celé tajné organizace. Připravte se na skvělý animovaný seriál, který rozhodně není pro děti, stylizovaný do 60. let, černý humor téměř bez zábran; vtipné a brilantní.

Impuros (Star+, 4. série)

Děj se odehrává v Riu de Janeiru zasazený do devadesátek. Evandro, hlavní hrdina, se snaží uskutečnit svůj sen o založení obchodu. Naproti tomu se shodou náhod dostane k ilegálním vodám. Začne tvořit zločineckou organizaci, o které by se dalo říct, že se stala impériem. Jeho nadání si všimne federál Morello se sebedestruktivním chováním. Tento policista jde doslova přes mrtvoly, aby se dostal ke svému vytouženému cíli. V Evandrovi vidí sobě rovného protivníka, kterého chce za každou cenu polapit.

Live to 100: Secrets of the Blue Zones (Netflix, novinka)

Vyrazte s Danem Buettnerem do pěti jedinečných míst téhle planety, kde lidi žijí neobvykle dlouhý život plný zdraví a energie.

Heart of Invictus (Netflix, novinka)

Sledujte osudy šesti účastníků celosvětové soutěže Invictus Games 2022, kterou na pomoc zraněným vojákům založil britský princ Harry.

Screw (Channel 4, 2. série)

Seriál představuje zaměstnance křídla C v rušné mužské věznici, která praská ve švech humorem, emocemi a nebezpečím pro vězně i policisty.

Expedition Bigfoot (discovery+, 4. série)

Tým odborníků vybavených nejnovější technologií hledá yettiho na odlehlém místě o rozloze 90 000 akrů půdy. Pátrání zahájí v oregonských lesích.

Adventure Time: Fionna & Cake (Max, novinka)

Fionna a její kouzelná nejlepší kamarádka a mluvící kočka Cake prozkoumávají svůj vztah a tajemnou zemi Ooo.

One Piece (Netflix, novinka)

Hraná verze mangy/anime One Piece. Seriál sleduje dobrodružství Luffyho a jeho pirátí posádky, kteří prozkoumávají fantastický svět nekonečných oceánů a exotických ostrovů. Jejich cílem je najít velký poklad známý jako One Piece, aby se Luffy mohl stát novým králem pirátů.

Spellbound (France Télévisions, novinka)

Patnáctiletá dívka se přestěhuje z malého města v USA do Paříže, aby zde studovala balet. Ale její taneční sen se změní v nadpřirozené dobrodružství, když objeví knihu rodinných kouzel a náhodou do svého života vpustí magická tajemství.

God. Family. Football. (Amazon Freevee, novinka)

Legendární středoškolský fotbalový trenér Denny Duron se vrací z důchodu, aby vedl fotbalový program, který založil na Evangel Christian Academy ve Shreveportu v Louisianě.

The Wheel of Time (Prime Video, 2. série)

Hlavní postavou je Moiraine, členka ženské organizace Aes Sedai. Cestuje napříč světem s pěti mladými lidmi. Věří, že jeden z nich je reinkarnací osoby, které bylo předurčeno zachránit lidstvo. Natočeno podle stejnojmenné knižní série, kterou napsal Robert Jordan.

One Night (Paramount+, novinka)

Tři kamarádky musí znovu prožít vzpomínky na jednu traumatickou noc před 20 lety, která téměř zničila jejich přátelství, když se jedna z nich rozhodne o oné noci napsat knihu.

Osada (Česká televize, 2. série)

Do chatové osady Záhoří jezdili už jejich dědové, rodiče a budou do ní jezdit i jejich děti. Platí tu neměnná pravidla a tradice. A to i přesto, že svět se mezitím změnil. Někdo zbohatl, někdo naopak. Stali se z nich pravičáci i levičáci, Pražáci i Moraváci, liberálové i milovníci tradičních hodnot. Vzdálili se sobě na hony. Neshodli by se v práci, u televizního programu ani u voleb. Především proto, že by se vůbec nepotkali. Každý totiž žije ve své sociální bublině. Podle toho to ostatně od pátku do neděle v osadě vypadá.

Power Book IV: Force (Starz, 2. série)

Spin-off seriálu Power. Tommy z původního seriálu se rozhodne ukončit všechny vztahy a nadobro mizí pryč z New Yorku.

Eliška a Damián (Prima, novinka)

Hlavní hrdinka Eliška žije v současnosti, ale Damián pochází z roku 1758. Díky elixíru začne Damián cestovat časem a potkává Elišku, která mu není lhostejná. A jak už to v pohádkách bývá, jejich cesta k lásce nebude jednoduchá. Oba se budou muset vzepřít svému osudu. Damián se totiž má zasnoubit s pruskou princeznou Frederikou a Eliška se zase musí starat o marmeládovnu, kterou zdědila.

Scam 2003: The Telgi Story (SonyLIV, novinka)

Příběh Abdula Karima Telgiho, který rozjel jeden z největších padělatelských podvodů v indické historii.

Is She the Wolf? (Netflix, novinka)

Skupina deseti lidí, kteří hledají lásku, se vydává na jedinečnou cestu. Mezi ženami, které se ucházejí o jejich srdce, se však skrývá přinejmenším jeden sabotér – někdo, kdo možná nemá upřímné úmysly. Zvítězí láska, nebo je všechny podvede vlčice?

Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
Fruiko

Fruiko

Zrovna jsem si pouštěl promo a nevím čím to, ale všechny ty Primácký seriály mají tak hnusnou kameru, že...
před 37 týdny
andromache

andromache

Já se těším na One night... Jodie Whittaker a Nicole Da Silva v jednom seriálu a ještě...
před 37 týdny
_karel_

_karel_

Eliška! Jedině Eliška Marmeládovna a Damyján. Naprostá pecka. Doufám, že to bude mít aspoň tolik řad jako...
před 37 týdny
Další články k tématu