18. 2. 2024

Týden v obraze: Avatar, Good Doctor, Walking Dead: TOWL a další...

Týden v obraze: Avatar, Good Doctor, Walking Dead: TOWL a další...

Týden: 19. února 2024 – 25. února 2023

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Trocha statistiky na začátek

Tento týden začíná nebo novými sériemi pokračuje 34 seriálů. Z toho je 14 novinek (41 %). Nejproduktivnější stanicí je pro tento týden Netflix s 6 seriály. Nejočekávanější novinkou je – The Walking Dead: The Ones Who Live, zatímco nejočekávanějším seriálem je poslední série The Good Doctor.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

Breathtaking (ITVX, novinka)

Dr. Abbey Henderson a další zdravotníci v první linii se snaží zachránit své covidové pacienty ve chvíli, kdy pandemie přemáhá britský zdravotní systém.

Einstein and the Bomb (Netflix, novinka)

Dokument kombinuje archivní záběry s hranými scénami a zkoumá klíčové okamžiky života vědeckého génia Einsteina a to, jak jeho práce změnila běh dějin. Vše, co v dokumentu zazní, je převzato z jeho slov, která řekl nebo napsal.

Partička (Prima, 9. série)

Improvizační show s herci Richardem Genzerem, Michalem Suchánkem, Ondřejem Sokolem a Igorem Chmelou. V každém pořadu se mohou diváci těšit na několik improvizovaných her, mezi ně patří například Telefonát, Seznamka, Párty, Pro neslyšící a Tiskovka. Moderátor Daniel Dangl zadává témata her a jejich začátek a konec vždycky ohlásí bzučákem, stává se tak režisérem celého pořadu.  

Nuova Scena – Rhythm + Flow Italia (Netflix, novinka)

V téhle hudební soutěži vyrazí Fabri Fibra, Geolier a Rose Villain do ulic Říma, Neapole a Milána, aby objevili novou italskou rapovou superstar.

River City (BBC, 24. série)

River City je první skotská soap opera odehrávající se v Glasgow. Sleduje životy místních obyvatel a děj je zaměřen zejména na jejich komplikované vztahy. V centru dění stojí dvě rodiny, Hamiltonovi a Hendersonovi, které se v průběhu seriálu rozrostly.

The Way (BBC iPlayer, novinka)

Sledujeme osudy Driscollových, obyčejné rodiny, která se ocitla uprostřed mocenských bojů, jež ji donutily opustit zemi, kterou nazývá domovem.

The Good Doctor (ABC, 7. série)

Hlavním hrdinou je Shaun Murphy, mladý chirurg s autismem a syndromem učence, který přesedlá ze svého poklidného vesnického života, když dostane práci v chirurgickém týmu v prestižní nemocnici. Nabízí se ale otázka – může člověk, který nemá schopnost ztotožnit se s lidmi, přispět k záchraně jejich životů? Shaun využívá své mimořádné lékařské nadání, aby zachraňoval své pacienty navzdory skepsi svých kolegů.

Little People, Big World (TLC, 25. série)

Seriál z produkce stanice Discovery TLC. Sleduje osudy rodiny liliputů, kteří budují svůj vysněný domov a farmu, zatímco vychovávají normální i malé děti.

Will Trent (ABC, 2. série)

Příběh se točí kolem zvláštního agenta Willa Trenta z Georgijského úřadu pro vyšetřování, který byl po narození opuštěn a prožil těžké dospívání v přeplněném systému pěstounské péče v Atlantě. Nyní je však Trent odhodlán využít svůj jedinečný pohled na věc k tomu, aby se nikdo necítil tak opuštěný jako on, a proto má na kontě nejvyšší počet vyřešených případů v GBI. Na motivy knižní série Karin Slaughter.

The Rookie (ABC, 6. série)

Příběh se inspiruje skutečnou událostí. Hlavním hrdinou je John Nolan, nejstarší bažant na policejním okrsku v Los Angeles. Je ve věku, kdy ostatní policisté dosahují vrcholu své kariéry, nicméně Nolan se v této době rozhodne zahodit svůj pohodlný maloměstský život a přestěhuje se do města andělů, aby si zde splnil svůj celoživotní sen a stal se policistou. Nyní je obklopen bažanty o dvacet let mladšími než on sám. Hrdina musí zvládnout nebezpečný, humorný a nepředvídatelný svět „mladého“ policisty, nicméně je rozhodnut vytěžit ze svého druhého pokusu o životní štěstí maximum.

Constellation (Apple TV+, novinka)

Jo se po katastrofě ve vesmíru vrací na Zemi, aby zjistila, že klíčové části jejího života jako by chyběly. Seriál je popisován jako zkoumání temných okrajů lidské psychologie a zoufalá snaha jedné ženy odhalit pravdu o skryté historii vesmírného cestování a o to, aby získala zpět vše, co ztratila.

Messi's World Cup: The Rise of a Legend (Apple TV+, novinka)

Messi vypráví o své kariéře v argentinském národním fotbalovém týmu a přináší intimní a jedinečný pohled na jeho cestu za rozhodujícím vítězstvím na mistrovství světa.

Can I Tell You A Secret? (Netflix, novinka)

Neúnavný stalker se třem ženám nabourá do účtů na sociálních sítích a jednou provždy jim změní život. Podobných obětí je ale mnohem víc.

Polda (Prima, 6. série)

Dva naprosto rozdílní hlavní hrdinové – zkušený vyšetřovatel Bříza a absolvent policejní akademie Andrej, spolu řeší kriminální případy. Hlavní hrdina Michal Bříza se po dvaceti letech probudí z komatu a znovu se vrací do práce. Manželka ho opustila, dcera si ho nepamatuje a starý parťák je teď jeho nadřízeným. Bříza je drsňák ze starých časů, který pro dopadení pachatele volí často nestandardní metody a řešení.

The Family Stallone (Paramount+, 2. série)

Reality show sledující legendárního herce Sylvestera Stalloneho s jeho manželkou a dcerami v přímém přenosu z jejich každodenního života.

Star Wars: The Bad Batch (Disney+, 3. série)

Seriál sleduje elitní a experimentální klony Bad Batch, kteří hledají vlastní cestu v rychle se měnící galaxii krátce po klonové válce. Členy Bad Batch tvoří jedinečná parta klonů, kteří se od svých bratrů v armádě klonů geneticky liší. Každý disponuje osobní mimořádnou schopností, což z nich dělá mimořádně efektivní vojáky. V éře po klonové válce se vydají na nebezpečnou misi, na které se snaží udržet hlavu nad vodou a najít svůj životní úděl. Seriál rozšiřuje příběhy známé z předchůdce Star Wars: Klonové války.

Avatar: The Last Airbender (Netflix, novinka)

Hraná adaptace animovaného seriálu o dobrodružstvích Aanga a jeho přátel, kteří bojují za záchranu světa tím, že porazí Národ ohně.

Law & Order Toronto: Criminal Intent (Citytv, novinka)

Další seriál z rodiny Law & Order sleduje torontské oddělení, které se věnuje nejzávážnějším a nejsložitějším případům.

Death in the Dorms (Hulu, 2. série)

Když rodiče posílají své děti na vysokou školu, cítí hrdost a naději na jejich budoucnost. Tyto instituce by měly být místem, kde se rodí sny – ne noční můry. Přesto se na vysokých školách po celých Spojených státech objevují šokující případy vražd. Seriál Smrt na studentských kolejích vypráví příběhy studentů z různých škol, jejichž životy byly zbytečně předčasně ukončeny. Po těchto tragédiích však přichází naděje na změnu.

Svenska fall (Viaplay, 11. série)

Šokující dokument o vraždách, které se staly ve Švédsku. Od medializovaných případů až po méně známé vraždy na venkově.

Formula 1: Drive to Survive (Netflix, 6. série)

Nejprestižnější motoristická soutěž na světě, která baví fanoušky dlouhé desítky let. Formule 1. Dokumentární seriál sleduje příběhy jednotlivých aktérů v průběhu soutěžní sezóny a přibližuje tak dění, které jinak zůstává fanouškům skryté…

The Indrani Mukerjea Story: Buried Truth (Netflix, novinka)

Dokumentární seriál, který díky neomezenému přístupu k materiálům a aktérům šokujícího zmizení pětadvacetileté Šíny Bory přináší nová odhalení.

Mayday (Discovery Channel, 23. série)

Letecká doprava je nejbezpečnějším způsobem přepravování osob i zboží po celé naší planetě. Každou minutu jsou ve vzduchu tisíce strojů letících všemi možnými směry. Většina z nich dosáhne bez problémů svého cíle. Jsou ale okamžiky, kdy se posádky a cestující dostanou do situace, jež může skončit tragicky. Námětem tohoto kanadského cyklu dokumentárních rekonstrukcí jsou události, které se na kratší či delší dobu staly středem pozornosti sdělovacích prostředků. Autoři rekonstruují průběhy známých leteckých nehod prostřednictvím obrazových a zvukových archivních materiálů, výpovědí svědků, pozůstalých, leteckých odborníků a vyšetřovatelů. Svou důležitou roli má také počítačová animace, jež evokuje to, co snad mohli jen tušit dispečeři u svých radarů, a to, co v několika posledních sekundách svého života viděli muži v pilotních kabinách.
Charakteristickou součástí cyklu jsou pak hrané scény, které vypovídají o tom, k čemu všemu během letu došlo a jak se s mimořádnými situacemi vyrovnávali lidé za řídícími pákami, jejich neviditelní partneři ve střediscích letového provozu a konečně i pasažéři, jež svůj osud vložili do jejich rukou.

Mickey Mouse Funhouse (Disney Junior, 3. série)

Sledujte Funnyho, kouzelný mluvící domeček, který vede Mickey Mouse a jeho kamarády k nápaditým dobrodružstvím.

Poacher (Prime Video, novinka)

Skupina příslušníků indické lesní služby, pracovníků nevládních organizací, policejních strážníků a dobrých samaritánů riskuje své životy ve snaze vypátrat největší pytláky slonoviny v historii Indie a postavit je před soud.

The Second Best Hospital in the Galaxy (Prime Video, novinka)

Sleech a Klak jsou dvě skvělé mimozemské lékařky, které se specializují na vzácné sci-fi nemoci. Společně se tak potýkají s úzkostnými parazity, nelegálními časovými smyčkami a pohlavně přenosnými chorobami kdesi v hlubokém vesmíru.

Cold Justice (Oxygen, 7. série)

Tato atypická kriminálka s prvky reality show sleduje práci dvou kolegyň – bývalé kriminalistky a bývalé právničky, které společnými silami řeší nevyřešené případy, na které je policie krátká.

Bar Rescue (Paramount+, 9. série)

Jon Taffer, poradce v oblasti barů a nočních klubů, a jeho tým odborníků nabízejí své zkušenosti a pomáhají skutečným majitelům barů „zachránit“ jejich upadající podniky tím, že překonávají problémy a případně je úplně zachrání před vynuceným uzavřením.

Biography: WWE Legends (A&E, 4. série)

Série originálních dokumentů, které představují příběhy některých z nejpamátnějších superhvězd WWE všech dob.

House of Gods (ABC iview, novinka)

Mocná irácká rodina musí v Austrálii navigovat jinou společenskou strukturu.

Signs of a Psychopath (Investigation Discovery, 7. série)

Na každém psychopatovi to nějak poznáte. Každý z nich totiž vykazuje jisté příznaky. Rozpoznali byste je? Znovu se podíváme na některé z nejnebezpeč­nějších vrahů v moderní historii a zjistíme, jaké psychopatické rysy se u nich projevily. A to s použitím skutečných archivních záběrů.

The Food That Built America (History, 5. série)

Prostřednictvím jídla se dozvíme neznámé příběhy o inovacích a rivalitě, za kterými stojí magnáti potravinářského průmyslu Milton Hershey, John a Will Kelloggovi, Henry Heinz, C. W. Post, bratři McDonaldové a další.

The Walking Dead: The Ones Who Live (AMC, novinka)

Spin-off The Walking Dead sleduje Ricka Grimese od jeho odchodu z původního seriálu. Původně měla Rickova cesta pokračovat v trilogii filmů TWD, ale nakonec se rozhodlo, že vznikne šestidílný seriál o Michonne a Rickovi s možností dalších pokračování.

Polizeiruf 110 (ARD, 53. série)

V době svého vzniku, východoněmecká odpověď na Místo činu. Vyšetřovatelé z NDR řešili případy hospodářského, nedbalostního pracovního nebo osobního druhu. Po roce 1990 přibylo úkladných vražd a akčnější charakter. Jeden z nejdéle vysílaných kriminálních seriálů v německé historii. Pokud se udrží sledovanost bude seriál v roce 2021 slavit půlstoletí. 

Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu