12. 12. 2022

TRIP – spousta akce v tipech na tento týden

Tento týden v TRIPu alias Týdennm redakční inspiraci premiérami nabízíme jen samé premiéry. Takže pokud nemáte přeplněný watchlist, tak ideální příležitost ho pěkně naplnit.

The Recruit

The Recruit

Základní údaje

Žánr Drama / Thriller / Krimi
Stanice Netflix
Premiéra 16. prosince 2022
Stav Novinka

O čem to je?

Začínající právník z CIA se zaplete do nebezpečné mezinárodní mocenské politiky, když bývalá agentka hrozí, že odhalí povahu jejího dlouhodobého vztahu s agenturou tím, že zveřejní kompromitující informace.

Proč to doporučuji?

Původně jsem chtěl doporučovat něco jiného. Nejspíš něco chytřejšího. Jenže pak jsem si pustil trailer na Rekruta… a… no… prostě jak to říct. Toho troubu jsem si oblíbil. Dostane po čuni jen v traileru tolik, co všichni zloduši ve filmu s Brucem Willisem za celý film. A nejspíš se tam i v podobný kadenci mlátí lidi, střílí po sobě lidi, prostě to vypadá jako správný akční nářez, u kterého odložíte na chvíli mozek a jen budete tupě slintat před obrazovkou. A občas je přesně tohle potřeba.

Fruiko
Kindred

Kindred

Základní údaje

Žánr Drama / Minisérie
Stanice FX
Premiéra 13. prosince 2022
Stav Novinka

O čem to je?

Mladá začínající spisovatelka odhalí tajemství minulosti své rodiny, když se záhadně ocitne na plantáži v 19. století.

Natočeno podle stejnojmenného románu od Octavie Butlerové z roku 1979.

Proč to doporučuji?

Po slabém minulém týdnu tady tentokrát mám hned tři seriály, na které jsem hodně zvědavá. Nicméně nejočekávanější je pro mě Kindred. Jednak je to sci-fi, které jako žánr ráda vyhledávám. Navíc se zabývá cestováním v čase, což patří mezi má oblíbená témata. Jasně, může se z toho stát jen obyčejné drama o otroctví, ale pořád doufám, že tím sci-fi prvkem bude seriál pracovat po celou dobu a já se budu královsky bavit.

ragelly
National Treasure: Edge of History

National Treasure: Edge of History

Základní údaje

Žánr Dobrodružný / Akční / Drama
Stanice Disney+
Premiéra 14. listopadu 2022
Stav Novinka

O čem to je?

Jess Valenzuela je dvacetiletá zasněná dívka, která se se skupinkou přátel vydá na životní dobrodružství ve snaze odhalit historii své záhadné rodiny a objevit ztracený poklad. Seriál se dotýká nadčasových témat identity, komunity, historického autorství a patriotismu.

Seriál je volným pokračováním stejnojmenné filmové série s Nicolasem Cagem v hlavní roli.

Proč to doporučuji?

Letošní prosinec je – tedy co se týče premiér nových seriálů – opravdu nabitý. Tento týden se kromě netflixáckého Rekruta a minisérie Litvinenko těším zejména na seriálové Lovce pokladů. Líbí se mi ten odlehčený dobrodružný styl, proto jsem oba dva filmy viděl několikrát, a jsem opravdu zvědavý na to, jak si povede seriálové pokračování. Trailer mě totiž celkem zaujal, nové postavy vypadají dobře, no a ty vracející se postavy z filmů rozhodně potěší.

Furiant
1923

1923

Základní údaje

Žánr Western / Drama
Stanice Paramount+
Premiéra 18. prosince 2022
Stav Novinka

O čem to je?

Další kapitola příběhu o vzniku Yellowstonu sleduje novou generaci Duttonů v době expanze Západu, prohibice a velké hospodářské krize.

Proč to doporučuji?

Tenhle týden zase patří mezi ty slabší. Žádný seriál se mi nevrací a ani mezi novinkami to není žádná velká hitparáda. Jeden však nad všemi ostatními vyčnívá a tím je 1923. Jde o spin-off populárního seriál Yellowstone a navíc je parádně obsazen, v čele s Harrisonem Fordem a Helen Mirren. Takže pokud se najde čas, tak bych si ke sledování vybral právě tuhle novinku.

Pajky

A co byste nám doporučili vy?

Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Fruiko

Fruiko

Nemusela by. Fx má skvělý seriály. Ale taky mě to zatím nezvládlo nalákat.
před 73 týdny
_-0-_

_-0-_

No, když si vzpomenu na American Horror Stories, tak bych to tak kategoricky neviděl.
před 73 týdny
Fruiko

Fruiko

To už je kříženina s Hulu.
před 73 týdny
Další články k tématu