22. 1. 2024

TRIP – Vybombardování Němci a cizinci v cizí zemi

Tento týden se v týdenní redakční inspiraci premiérami kluci nezapřou a svorně volí letadélka. Jen ta Ragelly volí pro tento týden něco jiného. Takže dva tipy.

Masters of the Air

Masters of the Air (Vládcové nebes)

Základní údaje

Žánr Drama / Válečný / Minisérie
Stanice Apple TV+
Premiéra 26. ledna 2024
Stav Novinka

O čem to je?

Masters of the Air sleduje pravdivý a hluboce osobní příběh amerických bombových chlapců z druhé světové války, kteří přinesli válku až k Hitlerově prahu.

Minisérie navazuje na seriál Band of Brothers (Bratrstvo neohrožených), vznikla na motivy knihy od Donalda L. Millera.

Proč to doporučuji?

Už jsem to avizoval víckrát a na více místech, ale tenhle týden jsou to jasná letadélka. Sice nejsem takový fanoušek předchozích válečných opusů v podání Bratrstva nohrožených a Pafifiku, ale byly to kvalitně udělané seriály, což očekávám i od Vládců nebes. Kromě toho to vypadá na úžasné letecké souboje a těch je v seriálech přeci jen poskrovnu a tak si t nemohu nechat ujít.

Fruiko

Na Masters of the Air se těším už fakt hodně dlouho, takže tentokrát nebylo co řešit. Bratrstvo neohrožených považuju za nejlepší válečný seriál všech dob, celý jsem jej viděl minimálně pětkrát, ne-li vícekrát. A i když byl Pacifik o něco slabší, stále se jednalo o velmi kvalitní počin. Tím pádem jsem na další minisérii od stejných tvůrců opravdu hodně zvědavý. Výhodou je i to, že se Vládcové nebes budou odehrávat opět v Evropě, čímž nám bude příběh bližší než třeba právě ten Pacifik. Takže vzhůru do nebe rozsekat ty nacistický parchanty!

Furiant

Tenhle týden se mi nevrací žádný osvědčený seriál, ale vynahrazují to očekávané novinky. Uvidíme, jak se podaří Netflixu trefit s Griseldou, ale myslím, že Sofia Vergara přitáhne dost diváků. Ještě větší popularitu a úspěch ale očekávám u seriálu Masters of the Air, navíc mi přijde, že Apple poslední dobou produkuje nejlepší seriály a tak bych si k doporučení vybral tuhle novinku.

Pajky
Expats

Expats

Základní údaje

Žánr Drama
Stanice Prime Video
Premiéra 26. ledna 2024
Stav Novinka

O čem to je?

Seriál se odehrává v Hong Kongu a vypráví příběh mezinárodní komunity lidí, jejichž životy jsou navždy svázané po náhlé rodinné tragédii.

Podle románu The Expatriates od Janice Y. K. Leeové.

Proč to doporučuji?

Tento týden to vypadá na zajímavé novinky pro většinu ostatních seriálových fanoušků, ale mě osobně ani Griselda, ani Masters of the Air moc neláká. První zmíněná minisérie je sice podle skutečnosti, což mám ráda, ale zase nemusím téma drog a kartelů. No a válečný seriál, to už jde úplně mimo mě, i když nepochybuju, že bude mimořádně kvalitní a stane se novým velkým hitem. Takže ve výsledku udělám krok do neznáma a jako tip na novinku týdne za sebe dám Expats. Popis zní vágně, ale Nicole v hlavní roli je určitě velké lákadlo, tak doufám, že si vybrala zajímavou adaptaci a seriál mě bude bavit.

ragelly

A co byste nám doporučili vy?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu