5. 6. 2023

TRIP – Kaley Cuoco, Tom Holland a mladé Švédky v tipech tohoto týdne

I když je tenhle týden trochu seriálové sucho, tak v TRIPu alias Týdenní redakční inspiraci premiérami pro vás máme tři tipy! Tak si je užijte.

Barracuda Queens

Barracuda Queens (Královny Barakudy)

Základní údaje

Žánr Drama / Krimi / Thriller
Stanice Netflix
Premiéra 5. června 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Seriál inspirovaný skutečnými událostmi sleduje skupinu nespokojených děvčat, která začnou vykrádat domy svých naivních sousedů ve snaze osvobodit se od očekávání, která jsou na ně jako ženy kladena.

Proč to doporučuji?

I když se nejspíš komedii Based On A True StoryKaley Cuoco nevyhnu, tak tenhle týden nepůjdu s davem a doporučím Barracuda Queens (Královny Barakudy). Thriller ze Švédska. Už jen toto slovní spojení zní skvěle a trailer to jen potvrzuje. A navíc! Je to taky „based on true story“.

Fruiko
Based On A True Story

Based On A True Story

Základní údaje

Žánr Komedie / Thriller
Stanice Peacock
Premiéra 8. června 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Seriál inspirovaný bizarní skutečnou událostí vypráví o realitní makléřce, instalatérovi a bývalé tenisové hvězdě, jejichž životy se nečekaně střetnou a odhalí americkou posedlost skutečnými zločiny, vraždami a pomalu se zavírajícím záchodovým prkénkem.

Proč to doporučuji?

Tento týden jsem zvědavá na dvě novinky, a to The Crowded Room od Applu a Based on a True Story. Pro tip týdne nakonec vybírám druhý zmíněný, protože si myslím, že se nebude brát až tolik vážně a přinese více zábavné akce. Doufám, že se ze seriálu stane druhé Only Murders in the Building a pilot mě nadchne. Věřím, že jo, protože obsazení je super a téma je taky něco, co bych si vždy ráda pustila.

ragelly

Komediální thriller s Kaley Cuoco v hlavní roli? To už tu jednou bylo, ne? :-) Jenže tentokrát z ní nebude Letuška, ale bude to Based On A True Story. Jako někdo, kdo občas sleduje i různé true crime dokumenty, jsem byl zaháknutý už po přečtení synopse – realitní makléřka, bývalá tenisová hvězda a instalatér chtějí zúročit americkou posedlost skutečnými zločiny. A k tomu tam je ještě i něco se záchodovým prkénkem, které mám zafixované z Dead Like Me. No, a pak jsem kouknul na trailer a bylo to definitivní – tohle prostě musím vidět! Takže doufám, že tahle černá satira bude opravdu stát za to.

Furiant
The Crowded Room

The Crowded Room (Přeplněný pokoj)

Základní údaje

Žánr Životopisný / Antologie / Psychologický 
Stanice Apple TV+
Premiéra 9. června 2023
Stav Novinka

O čem to je?

The Crowded Room objevuje pravdivé a inspirující příběhy lidí, jež zápasí s vlastními mentálními poruchami a učí se s nimi žít.

Danny Sullivan je dvaadvacetiletý Američan, který je zatčen za tři znásilnění v kampusu Ohijské státní univerzity. Měl se také dopustit ozbrojené loupeže a únosu, jenže si na nic nepamatuje. Až při přípravě jeho obhajoby vyjde najevo, že trpí mnohočetnou poruchou osobnosti. Zločiny, které měl spáchat, spáchaly jeho další osobnosti. A Danny je první osobou, která se takto bude u soudu bránit. Ne, aby očistil své jméno, ale aby se vyhnul desítkám let, které by potenciálně mohl strávit v psychiatrické nemocnici.

První řada je založena na biografii Daniela Keyese The Minds of Billy Milligan, která je inspirována skutečným případem, jež se stal koncem 70. let v Columbusu v Ohiu.

Proč to doporučuji?

Jak jsem posledních pár týdnů fňukal, že mi tam nevychází nic zajímavého, tak musím přiznat, že tenhle týden to vypadá mnohem lépe. Mezi návraty je tam It's Always Sunny in Philadelphia, kde jsem se někde zaseknul ve sledování, ale rád bych pokračoval a tohle by mohl být ten pravý impuls k dokoukání. A pak jsou tady zajímavé novinky, které bych rozdělil na dvě kategorie – dokumentární a hrané. Je tam fotbal, tour de France nebo Arnie a kulturistika. Hrané jsou ale ještě zajímavější, nabízí se hned dva potenciální hity, tím první je Based on a True Story a tím druhým The Crowded Room. Na tuhle novinku s Tomem Hollandem se docela těším a jsem zvědav, co z toho vyleze.

Pajky

A co jste si vybrali vy?

Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
richardK

richardK

Tipy vypadají velmi dobře, ale Crowded Room vládne všem.😎
před 49 týdny
andromache

andromache

Na The Crowded Room se těším od chvíle, kdy jsem na CSFD náhodou zahlédla trailer :-). Jsem opravdu zvědavá,...
před 48 týdny
Další články k tématu