19. 2. 2024

TRIP – hrané anime, polda a kosmonautka v seriálových tipech týdne

Tento týden se v týdenní redakční inspiraci premiérami objevují samí géniové. Jeden je malý, jeden je módní, jeden není ze země a ten poslední rozebírá světové dění. Je už jen na vás, kterého si vyberete.

Avatar: The Last Airbender

Avatar: The Last Airbender (Avatar: Legenda o Aangovi)

Základní údaje

Žánr Akční / Dobrodružný / Fantasy
Stanice Netflix
Premiéra 22. února 2024
Stav Novinka

O čem to je?

Hraná adaptace animovaného seriálu o dobrodružstvích Aanga a jeho přátel, kteří bojují za záchranu světa tím, že porazí Národ ohně.

Proč to doporučuji?

Už podle zadání témat výzvy, bylo asi jasné, co v únoru doporučím. Prostě miluju adaptaci anime. Protože anime má většinou skvělé neotřelé nápady, které by bylo na živo skoro nemožné natočit, protože by to bylo hrozně drahé. Takže když už do toho někdo ty prachy dá, tak to většinou stojí za to. A já doufám, že to bude i tento případ.

Fruiko
Constellation

Constellation (Konstelace)

Základní údaje

Žánr Thriller
Stanice Apple TV+
Premiéra 21. února 2024
Stav Novinka

O čem to je?

Jo se po katastrofě ve vesmíru vrací na Zemi, aby zjistila, že klíčové části jejího života jako by chyběly. Seriál je popisován jako zkoumání temných okrajů lidské psychologie a zoufalá snaha jedné ženy odhalit pravdu o skryté historii vesmírného cestování a o to, aby získala zpět vše, co ztratila.

Proč to doporučuji?

Další týden a za mě další Apple novinka. Popis zní možná trošku tajuplně, ale já doufám, že ve výsledku se dočkáme parádního thrilleru, který nás udrží v napětí po celou dobu vysílání. Na profilu není napsáno, že by mělo jít o minisérii, takže jen doufám, že se případně dočkáme nějakého solidního konce (kdyby streamer novinku třeba náhodou chtěl zaříznout po první sérii).

ragelly

Tenhle týden u mě naplno bodují novinky od Apple Tv+. Jsem si skoro jistý, že časem se podívám na dokument o Messim (Messi's World Cup: The Rise of a Legend), ale ještě víc mě láká servírované sci-fi Constellation. Trailer vypadá zajímavě, je skvěle obsazená a nemám pochybnosti o tom, že Apple vypouští do světa další hit svého žánru.

Pajky
The Rookie

The Rookie (Zelenáč)

Základní údaje

Žánr Komedie / Drama / Krimi
Stanice ABC
Premiéra 20. února 2024
Stav 6. série

O čem to je?

Příběh se inspiruje skutečnou událostí. Hlavním hrdinou je John Nolan, nejstarší bažant na policejním okrsku v Los Angeles. Je ve věku, kdy ostatní policisté dosahují vrcholu své kariéry, nicméně Nolan se v této době rozhodne zahodit svůj pohodlný maloměstský život a přestěhuje se do města andělů, aby si zde splnil svůj celoživotní sen a stal se policistou. Nyní je obklopen bažanty o dvacet let mladšími než on sám. Hrdina musí zvládnout nebezpečný, humorný a nepředvídatelný svět „mladého“ policisty, nicméně je rozhodnut vytěžit ze svého druhého pokusu o životní štěstí maximum.

Proč to doporučuji?

Tentokrát jsem se rozhodoval mezi novinkou The Walking Dead: The Ones Who Live a šestou sérií The Rookie. A i když jsem na pokračování příběhu Ricka a Michonne hodně zvědavý, tak volba nakonec padla na – už ne moc začínající – policajty v Los Angeles. Některé příběhy jsou sice trochu slabší, ale stále se podle mě jedná o skvělej policejní seriál, kterej mě po těch letech neustále baví. Takže se fakt těším na pokračování cliffhangerů z konce minulé série a na další případy, které nás v tomto okrsku čekají.

Furiant

A co byste nám doporučili vy?

Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Janna7

Janna7

Hnidopišská poznámka: ATLA není anime ;)
před 11 týdny
Další články k tématu