27. 2. 2023

TRIP – falešná kapela, ale za to pravdivé lži a samozřejmě Star Wars

Tento týden v TRIPu alias Týdenní redakční inspiraci premiérami opět převládají novinky. Ale i tak je ta jedna stálice (ehm dá se to říct o seriálu, co má teprve třetí sérii?) nejspíš zastíní. Star Wars, ať už se je Disney snaží zkazit, jak může, prostě pořád táhnou…

The Mandalorian

The Mandalorian (Mandalorian)

Základní údaje

Žánr Drama / Akční / Dobrodružný
Stanice Disney+
Premiéra 1. března 2023
Stav 3. série

O čem to je?

Po příbězích Janga a Boby Fetta se ve vesmíru Star Wars objevuje další válečník. Mandalorian je zasazen do období po pádu Impéria a před vznik Prvního řádu. Sledujeme strasti osamělého pistolníka na periferii galaxie, která nepodléhá pravomoci Nové republiky.

Proč to doporučuji?

I když se mi The Book of Boba Fett (Boba Fett: Zákon podsvětí) líbil o parník víc, než Mandalorian, tak když na něj člověk v „programu“ narazí, tak nemůže jinak než ho doporučit. Protože baby Yoda je prostě k sežrání a kam se na něj hrabou jiní mazlíčci. Vůbec, když tenhle by vám v bytě pochytal všechny mouchy. Jinak se drze přiznávám, že i přes mé doporučení, zatím na třetí sérii nebudu koukat. Počkám si, až to bude komplet a do té doby se budu vyhýbat spoilerům (i když tady zase ty příběhy nejsou takové vygradované a nejspíš by mě nezabily). Protože tohle to vypouštění po týdnech mě ubíjí.

Fruiko
Plan B

Plan B

Základní údaje

Žánr Drama / SciFi / Minisérie
Stanice CBC
Premiéra 27. února 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Strhující a intimní psychologické drama o panovačném muži, který se zoufale a neúnavně snaží zachránit svůj vztah – a tím i celý svůj svět. Vrací se proto v čase a snaží se změnit tak běh událostí a výsledek svého neúspěšného manželství.

Proč to doporučuji?

Tento týden jsem v seznamu novinek našla hned několik zajímavých kousků, které mají potenciál mě zaujmout. Pro nejočekávanější kousek týdne volím kanadský Plan B, protože obsazení vypadá skvěle a téma cestování časem mám moc ráda. Trošku mě odrazuje stanice CBC, ale věřím, že téma to pro mě kdyžtak zachrání.

ragelly
True Lies

True Lies

Základní údaje

Žánr Akční / Dobrodružný / Špionážní 
Stanice CBS
Premiéra 1. března 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Znuděná žena v domácnosti je šokovaná, když zjistí, že její stejně nudný manžel je ve skutečnosti talentovaný mezinárodní špion. Hrdinka je vtažena do nebezpečné akce, když dostane za úkol pracovat po jeho boku, aby spolu zachránili celý svět, a u toho i své manželství bez vášně.

Seriál je remakem filmu z roku 1994.

Proč to doporučuji?

Akční, dobrodružná a špionážní komedie v jednom? Sem s tím! Tento týden totiž startuje na CBS seriál True Lies, který mi – tedy zatím dle traileru – v lecčem připomíná mého oblíbeného Chucka, takže to byla jasná volba pro dnešní tip. Očekávám od toho skvělou zábavu okořeněnou zajímavou akcí, trochou romantiky a špetkou dramatu, takže pevně doufám, že se při sledování nebudu ani na minutku nudit.

Furiant
Daisy Jones & The Six

Daisy Jones & The Six

Základní údaje

Žánr Hudební / Minisérie / Retro 
Stanice Amazon Prime Video
Premiéra 3. března 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Retro minisérie se odehrává v 70. letech a sleduje dechberoucí vzestup a o to drsnější pád uznávané a oblíbené fiktivní rockové skupiny.

Podle stejnojmenného románu Taylor Jenkins Reidové.

Proč to doporučuji?

Dá se vlastně tenhle týden doporučovat něco jiného než The Mandalorian? Sám na něj koukám a na třetí sérii se určitě taky podívám. Jenže mám taky rád retro minisérie, a právě to se mi chystá nabídnout Amazon v seriálu Daisy Jones & The Six, a tak moje volba doporučení půjde tímto směrem. Sice to není true story a sleduje to fiktivní skupinu, ale jsem si jistej, že inspirace v hudebním průmyslu bude dost a bude to stát za sledování.

Pajky

A co byste nám doporučili vy?

Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
richardK

richardK

Vedle Mandaloriana se těším na parádní Unforgotten s Nicolou Walker, která se po 4. sérii dostala do...
před 62 týdny
Další články k tématu