1. 5. 2023

TRIP – opět totální tip týdne

TRIP – opět totální tip týdne

Tohle se stává maximálně jednou za rok. Tedy asi dvakrát. Není to ani dva týdny a my se zase shodli na jednom jediném seriálu z tohoto týdne. Takže tenhle týden v TRIPu alias Týdenní redakční inspiraci premiérami jsme opět skromní a přinášíme jen jediný tip. Tak snad to bude dobrý tip.

Silo

Silo

Základní údaje

Žánr Drama / SciFi / Postapokalyptický
Stanice Apple TV+
Premiéra 5. května 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Příběh se odehrává ve zničené a toxické budoucnosti, kde existuje komunita v obřím prostoru pod zemí, který má více než sto pater. Místní obyvatelé si zde vtvořili společnost plnou pravidel, která je mají chránit.

Seriál je adaptací knihy od Hugha Howeyho.

Proč to doporučuji?

Tento týden mě nějak nic neoslnilo na tolik, že bych to musel vidět hned po premiéře. Ne že by nebylo nic zajímavého, ale jsou to většinou žánry, co jdou tak trochu mimo mě. Trochu mě lákají White House Plumbers (Instalatéři z Bílého domu), ale na konec můj tip putuje za seriálem Silo, protože kromě toho, že je to postapo sci-fi, což jsou plusové body, tak to je i od Apple TV+ a tam je to v poslední době celkem jistota, že to bude povedené. Tak budu nakousnutému jablku věřit i tentokrát.

Fruiko

Tento týden nejde volit jinak. Apple TV+ toho nevydává tolik co Netflix, ale jeho seriály opravdu stojí za to. Silo bude další velká postapo pecka, na kterou se těším z celého týdne zaručeně nejvíc. Přesně tento typ příběhů mám ráda a jsem přesvědčená, že pilot v rámci NPL mě zaručeně naláká na celý maraton.

ragelly

První květnový týden nám moc novinek nenabízí, avšak jedna z nich mě celkem dost zaujala – slibně totiž vypadá Silo. Dle traileru mi to sice přišlo hodně podobné seriálu Snowpiercer (děj se totiž také odehrává v postapokalyptické budoucnosti, ve které jsou lidé v uzavřeném prostoru a nesmí na povrch Země a také se tam buduje odboj proti elitám), ale to mi vůbec nevadí. Rád se při čekání na závěrečnou čtvrtou sérii Ledové archy podívám na něco podobného, tak snad to v Apple TV+ nepokazili a seriál si užiju.

Furiant

Tenhle týden nemám na čím přemýšlet. Na novinku Silo už se těším několik týdnů, vlastně od té doby, co jsem viděl první trailer. Obsazení Rebeccy Ferguson je skvělá zpráva, ale ještě víc mě těší, že to vyjde pod hlavičkou Apple TV. Jejich produkce poslední dobou mě vážně baví a navíc by to díky tomu nemělo dopadnout jako třeba Snowpiercer. Diváci si dobré Sci-fi zaslouží a věřím, že tohle se povede.

Pajky
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
petrSF

petrSF

Knížka byla fajn, tak jsem na Silo zvědavý :)
před 54 týdny
richardK

richardK

Tentokrát lze souhlasit, že tohle má nakročeno na hit sezóny, už trailer vypadá slibně.
před 54 týdny
darbak

darbak

Poprvé se s váma shodnu :D
před 54 týdny
Další články k tématu