18. 3. 2024

TRIP – Dvě knižní adaptace v tipech týdne - sci-fi a retro komedie

Tento týden se v týdenní redakční inspiraci premiérami jsme zase ve 4, ale i tak přinášíme méně tipů, než minulý týden.

3 Body Problem

3 Body Problem (Problém tří těles)

Základní údaje

Žánr Drama / SciFi
Stanice Netflix
Premiéra 21. března 2024
Stav Novinka

O čem to je?

První kontakt lidstva s mimozemskou civilizací.

Na pozadí čínské kulturní revoluce vysílá tajný vojenský projekt signály do vesmíru, aby navázal kontakt s mimozemšťany. Mimozemská civilizace na pokraji zkázy signál zachytí a plánuje invazi na Zemi. Mezitím se na Zemi začnou formovat různé tábory, které plánují buď nadřazené bytosti přivítat a pomoci jim ovládnout svět považovaný za zkažený, nebo proti invazi bojovat.

Adaptace slavného románu od Liu Cixina.

Proč to doporučuji?

Jsme natěšený jak děti na Vánoce, protože tohle je pro mě událost roku, nebo minimálně jeho prvního pololetí. Knížky jsem četl nedávno, tak je mám v živé paměti a budu mít s čím srovnávat, i když to asi nebude úplně ideální. Ale podle všeho i když seriál nejspíš nebude předloze věrný, tak jako čínská verze, tak to bude nejspíš pěkná sci-fi pecka.

Fruiko

Nejsem si jistý tím, že tenhle týden jde doporučovat jiný seriál než 3 Body Problem. Ten patří mezi nejočekávanější seriály nejen tohoto týdne,ale i měsíce a navíc v mém oblíbeném žánru sci-fi. Sám jsem na něj zvědavej, ke knize jsem se ještě nedostal, ale mám ji už dlouhou dobu připravenou na seznamu, třeba mě tohle konečně dokope. Trailer vypadá slušně, Netflix očividně nešetřil, obsazení vypadá taky dobře, takže očekávání rozhodně nejsou nízko a teď jen čekat, jestli se naplní.

Pajky

No, co jiného tady tento týden dát. Knížky jsem nečetl, ten originální čínský seriál jsem taky neviděl, vlastně ani to téma mě zrovna vyloženě neláká, ale ten hype okolo toho je tak velkej, že to prostě musím vidět. Když už nic jiného, tak aspoň to herecké obsazení bude určitě stát za to. A možná se mi to, když jsem nepolíben předlohou, bude i líbit. Uvidíme…

Furiant
Palm Royale

Palm Royale

Základní údaje

Žánr Komedie / Retro
Stanice Apple TV+
Premiéra 20. března 2024
Stav Novinka

O čem to je?

Maxine Simmons se snaží získat místo u nejexkluziv­nějšího amerického stolu: u smetánky v Palm Beach. Zatímco se Maxine pokouší překročit neprostupnou hranici mezi smetánkou a ostatními, vyvstávají otázky: Kdo dostane vytoužené místo u stolu? A co jste ochotní obětovat, abyste se tam dostali?

Seriál je adaptací knihy od Juliet McDaniel.

Proč to doporučuji?

Tento týden moje volba doporučení nového seriálu padla na streamovací službu Apple TV+, kde startuje Palm Royale. Opět to vypadá na téma, které by mohlo být bližší ženskému publiku, takže mám zvědavě povytažené (minimálně) jedno obočí a s napětím očekávám, co se z toho vyklube. Trošku mě znervózňuje Wiig v hlavní roli, protože pokud vím, ta jede většinou parodie, ale snad si seriál udrží trošku serióznější tvář (navzdory tomu, že má jít o komedii) a bude mě bavit.

ragelly

A co byste nám doporučili vy?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Litocha

Litocha

Palm Royale by mě lákalo dobou i tématem, ale ta komedie... Vždycky když se nechám přesvědčit, že to...
před 7 týdny
Další články k tématu