19. 12. 2022

TRIP – i přes Vánoce se bude na co koukat a my vám poradíme na co!

Tento týden v TRIPu alias Týdennm redakční inspiraci premiérami tentokrát přináší tipy na nějaké to koukání přes svátky. A nejsou to tipy moc vánoční. Spíš tu máme samou akci a napětí…

Alice in Borderland

Alice in Borderland

Základní údaje

Žánr Drama / SciFi / Thriller
Stanice Netflix
Premiéra 22. prosince 2022
Stav 2. série

O čem to je?

Ryohei Arisu má rád hry a o svůj život se moc nestará. Jednoho dne tráví čas se svými dvěma kamarády a najednou všichni lidé okolo nich zmizí. Tři mladíci se v tu chvíli dostanou na místo, kde se setkají s dalšími lidmi a jsou nuceni společně hrát smrtící hru. Netuší, kde se to ocitli a proč. Pro vlastní přežití ale budou muset udělat cokoliv…

Proč to doporučuji?

Pokud jste neviděli první sérii téhle smrtící hry, tak to musíte dohnat. Tedy pokud máte rádi vyvražďovačky ve stylu Squid Game (Hra na oliheň). Tohle je něco podobného, jen hry jsou více technicky na výši. První série skončila značným cliffhangerem, který nás přivádí do ještě smrtelnějších her a tak není divu, že tohle si nechci nechat ujít.

Fruiko
The Witcher: Blood Origin

The Witcher: Blood Origin

Základní údaje

Žánr Fantasy / Drama / Minisérie
Stanice Netflix
Premiéra 25. prosince 2022
Stav Novinka

O čem to je?

Šestidílná minisérie je prequelem k fantasy hitu The Witcher (Zaklínač).

Příběh je zasazen do stejného světa, ale odehrává se 1 200 let před událostmi ze Zaklínače. Sledujeme počátky úplně prvního Zaklínače na světě a události, které vedly ke splynutí světů plných příšer, lidí a elfů v jeden.

Proč to doporučuji?

Během vánočních svátků mnoho seriálu premiéru nemá, takže není ani tak z čeho vybírat. Každopádně nový seriál ze světa Zaklínače vždy vzbuzuje pozornost. Jestli je to pozornost zasloužená, nebo ne, to nechám na vás. Já jsem ale na The Witcher: Blood Origin, rozhodně zvědavá. A taky mě zajímá, jak moc se budu při sledování chytat jakožto divák, který nečetl předlohu a z původního seriálu viděl zatím jen pilot.

ragelly
Jack Ryan

Jack Ryan

Základní údaje

Žánr Drama / Akční / Špionážní
Stanice Amazon Prime Video
Premiéra 21. prosince 2022
Stav 3. série

O čem to je?

Talentovaný analytik CIA Jack Ryan během vyšetřování podezřelých bankovních převodů narazí na něco, co od základu změní jeho dosavadní život. Místo práce za stolem je vržen přímo do terénu, kde musí prokázat, že je schopen se o sebe postarat. Soupeřem není nikdo menší, než nejnovější modla všech teroristů. Podaří se Ryanovi a jeho kolegům zabránit v chystaném útoku proti USA? Hra kočky s myší začíná.

Proč to doporučuji?

Konečně! Po více než 3 letech se tento týden dočkáme nové série Jacka Ryana. Tenhle akční špionážní kousek od Amazonu volně natočený na motivy knih od Toma Clancyho se hned po první sérii zařadil mezi moje oblíbené seriály. Podle traileru to vypadá, že třetí série bude opět pořádná akční řežba, navíc Johna Krasinskiho považuji po filmovém Harrisonovi Fordovi za nejlepšího představitele Jacka, takže už rozhodně nemůžu dočkat!

Furiant
Emily in Paris

Emily in Paris

Základní údaje

Žánr Drama / Komedie / Romantický
Stanice Netflix
Premiéra 21. prosince 2022
Stav 3. série

O čem to je?

Emily se přestěhuje z Ameriky do Francie. Tam po ní v práci chtějí, aby na problémy pohlížela s americkým nadhledem. Poznává nové město, lidi i novou lásku.

Proč to doporučuji?

Vánoce a televize prostě patří k sobě a tak nějak jsem doufal, že přijde nějaký další vánoční seriál jako v posledních letech v případech Home for Christmas nebo Dash & Lily. I tak se docela těším až si během svátků pustím třetí řadu Emily in Paris, to je ideální seriál na vypnutí a mozek u něj může odpočinout.

Pajky

A co byste nám doporučili vy?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
richardK

richardK

Tak Witcher: Blood origin je prý propadák roku, tak to jistí Jack Ryan.
před 72 týdny
ufonka

ufonka

Nějak mi unikla 1. série Alice in Borderland, hned to jdu napravit. :) Zaklínače zkusím, ale s novým...
před 72 týdny
Sonya

Sonya

Za seba môžem povedať, že na všetky z vymenovaných seriálov sa postupne chystám. Horšie je však to, že...
před 70 týdny
Další články k tématu