4. 12. 2023

TRIP – Dva thrillery z Británie v tipech týdne

Tento týden v týdenní redakční inspiraci premiérami je zase trochu prázdněji, protože máme jen dva tipy.

Vigil

Vigil

Základní údaje

Žánr Thriller / Drama / Mysteriózní 
Stanice BBC One
Premiéra 10. prosince 2023
Stav 2. série

O čem to je?

Krimi thriller sleduje záhadné zmizení skotské rybářské lodi a nukleární ponorky, které postaví do konfliktu loďstvo a britskou tajnou službu. Detektivka Amy Silva vede vyšetřování na zemi i na moři a postupně se dostává ke konspiraci, která ohrožuje samotné srdce britské nukleární síly.

Proč to doporučuji?

Nemám rád tohle období na konci roku, kdy se blíží seriálové sucho. Tenhle týden žádná z mých stálic a mezi novinkama taky pusto prázdno. Chvíli jsem chtěl doporučit Správnou pětku, protože jsem na ni stejně jako mnozí vyrůstal, ale trailer vypadal tak dětinsky, že se budu muset místo toho podívat na jediný vychvalovaný seriál tohoto týdne a to jest Vigil.

Fruiko

První série Vigil, která se na BBC vysílala před více než dvěma lety, se mi fakt hodně líbila. To spojení kriminálního, špionážního a vojenského žánru mi přišlo hodně fajn. A když se k tomu přidalo i sympatické hlavní obsazení, neokoukané prostředí a slušný příběh, ohodnotil jsem seriál 80 %. Takže jsem byl rád, že se seriál vrátí se druhou sérií, ve které Amy a Kirsten čeká nové vyšetřování. Tentokrát však nepůjde o námořnictvo, ale o letectvo. Doufám tedy, že nás opět čeká velmi propracovaný příběh s několika nečekanými zvraty a že si sledování užiju.

Furiant

Vánoce se blíží a seriálů na výběr ubírá. Z tohohle seznamu se chystám akorát na druhou řadu Vigil. První byla slušná podíváná, a i když byla ukončená a pokračování jsem nečekal, tak se na něj s chutí podívám. Druhá série sice už nebude pod vodou, ale věřím, že i tak se jim podaří vytvořit pořádnou „ponorku“.

Pajky
Platform 7

Platform 7

Základní údaje

Žánr Thriller / Drama
Stanice ITV
Premiéra 7. prosince 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Seriál vypráví příběh Lízy, která se stane svědkem katastrofické události na 7. nástupišti vlakového nádraží a ve svých vzpomínkách nachází souvislost mezi svým vlastním životem a událostí, které byla právě svědkem.

Proč to doporučuji?

Tento měsíc to snad bude trošku větší pohodička, premiéru nemají téměř žádné očekávané novinky a snad i celkově bude méně nových seriálů, abych kolem Vánoc neměla tak velký shon kvůli NPL. Pro tento týden volím thriller Platform 7, který podle popisu zní jako něco, co by se mi mohlo líbit. Navíc je to podle knižního bestselleru, takže by mohlo jít o uzavřenou minisérii s pořádným koncem. Těším se, myslím, že tohle mě bude bavit.

ragelly

A co byste nám doporučili vy?

Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Furiant

Furiant

Koukám, že zaúřadoval šotek a přehodil můj a Pajkyho názor :)
před 23 týdny
Fruiko

Fruiko

Opraveno.
před 23 týdny
Další články k tématu