10. 7. 2023

TRIP – vážné HBO a nevážná detektivka a postapo

TRIP – vážné HBO a nevážná detektivka a postapo

Tento týden v TRIPu alias Týdenní redakční inspiraci premiérami máme po dlouhé době zase víc jak dva tipy. Tak si je užijte!

The Afterparty

The Afterparty

Základní údaje

Žánr Komedie / Krimi / Mysteriózní
Stanice Apple TV+
Premiéra 12. července 2023
Stav 2. série

O čem to je?

Seriál se točí okolo záhadné vraždy, ke které dojde na afterparty během setkání spolužáků ze střední školy. Každá z osmi epizod se bude soustředit na stejnou noc, a to vždy z pohledu jiné osoby. Díly se budou lišit vlastním osobním vizuálním formátem i žánrem, které dokonale ladí k osobnosti člověka, jehož očima na událost nahlížíme.

Proč to doporučuji?

nenechal jsem se zlákat (dobře trochu jo, ale mám to až na pomyslném druhém místě) trailerem plným nápisů od tohoto slavného člověka s tolika slavnými cenami s těmito slavnými herci s další kupou slavných cen na stanici, co sbírá všechny různé ceny v podání Full Circle (Uzavřený kruh) a dávám přednost bláznivé krimi The Afterparty od Applu. Mám rád vyprávění, kde se všechno zkoumá z pohledu více osob a tohle je ještě řízlé krimi a komedií, přičemž první sérii jsem si užil, takže tu druhou nevynechám.

Fruiko
Full Circle

Full Circle (Uzavřený kruh)

Základní údaje

Žánr Drama / Mysteriózní
Stanice HBO Max
Premiéra 13. července 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Vyšetřování nepovedeného únosu odhalí dlouho skrývaná tajemství, která spojují různé postavy a kultury v současném New Yorku.

Proč to doporučuji?

Stejně jako minulý týden, ani tentokrát není v rámci novinek moc z čeho vybírat. Nejvíce jsem zvědavá na Full Circle, který mě zaujal známým obsazením i zařazením do mystery žánru. Doufám, že nebudu zklamaná a novinka si získá vysoké hodnocení v NPL a poputuje do mého watchlistu.

ragelly

Tento týden sice začne 5. série ujeté upíří komedie What We Do in the Shadows, jenže bych řekl, že tomuto projektu od Taiky Waititiho už pomalu ale jistě dochází dech, a tak tady tento seriál s klidným svědomím nedokážu doporučit. Proto sáhnu po mysteriózní novince Full Circle od HBO Max, která by mohla zaujmout. Synopse slibuje nepovedený únos a dlouho skrývaná tajemství, navíc se v hlavních rolích představí Claire Danes a Timothy Olyphant, tak by to mohlo dopadnout dobře. Doufám tedy, že to bude – jak slibuje trailer – všechno propojeno a že si seriál užiju.

Furiant
o-container">

Proč to doporučuji?

Miracle Workers

Miracle Workers (Nebe s.r.o.)

Základní údaje

Žánr Komedie / Fantasy / Antologie
Stanice TBS
Premiéra 10. července 2023
Stav 4. série

O čem to je?

Bůh se jednoho dne rozhodne, že je čas na důchod. To je však pro Zemi v podstatě konec.

Craig je nízce postavený anděl, který má na starosti všechny lidské modlitby. Hrdinův velký šéf je sám Bůh, který pověsil svou starou práci na hřebík a nyní se věnuje jen svým oblíbeným zálibám. Aby zabránil zničení Země, musí Craig dosáhnout toho největšího zázraku, o jaký se kdy pokusil.

Proč to doporučuji?

Docela mě překvapuje, že je docela z čeho vybírat, protože jsme zvyklí, že se začátkem léta většinou ustupují i vysílací programy. Za sebe doporučím Miracle Workers, ale je to doporuční, které je třeba brát s rezervou. Viděl jsem první tři řady a dá se to sledovat. Vcelku se jim však daří tam dát dobré vtípky, jen je často mají nutnost přebíjet zbytečnou vulgaritou a ne vždy se mi to balancování trefí do noty. Chystám se i na sledování Foundation, ale ještě jsem se nedokopal ani k té první řadě.

Pajky

A co byste nám doporučili vy?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Petyer

Petyer

Chapem, ze niekomu sa moze zdat, ze What we do in the shadows pomaly dochadza dych, no je to asi len vec...
před 43 týdny
Další články k tématu