23. 4. 2023

TRIP – zvrácená láska a špioni, dva festovní tipy týdne

TRIP – zvrácená láska a špioni, dva festovní tipy týdne

Tenhle týden v TRIPu alias Týdenní redakční inspiraci premiérami pořád pokračujeme v seriálové dietě a zase jsme se celekm shodli. Tentokrát to je 2:2, ale oba tipy určitě stojí za to!

Citadel

Citadel

Základní údaje

Žánr Akční / Thriller / Špionážní
Stanice Amazon Prime Video
Premiéra 28. dubna 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Před osmi lety byla nezávislá globální špionážní agentura Citadela zničena novým syndikátem Manticore. Elitní agenti Mason Kane a Nadia Sinhová jen o vlásek unikli smrti, ale přišli o své vzpomínky. O osm let později požádá Masonův bývalý kolega Bernard Orlick o pomoc, aby zabránil Manticoru nastolit nový světový řád.

V různých fázích vývoje jsou spin-offy ze světa Citadel – italská, indická a mexická verze.

Proč to doporučuji?

Druhý nejdražší seriál všech dob? A ještě špionážní. Sem s tím! Ale opravdu jsem zvědavý v čem Amazon tady utopil ty miliony a nenechám si to ujít.

Fruiko

A už je to tu zase – po pár týdnech opět doporučuji akční špionážní seriál. Tentokrát je to Citadel, jehož první dvě epizody přistanou na Amazonu v pátek. A proč? Zaprvé produkují to bratři Russoové (mimochodem jejich dvojku Captaina Americy považuju za nejlepší film z MCU). Zadruhé herecké obsazení – v hlavních rolích se představí Richard Madden, Priyanka Chopra či Stanley Tucci. Zatřetí zábavná popcornová akce z blízké budoucnosti a s technickými vychytávkami à la James Bond. A začtvrté mě zaujalo i to vystavěné universum. Kromě této první šestidílné série nás totiž čekají i další spin-offy (nebo další verze?) z toho světa (prozatím byl ohlášený italský, indický a mexický). Takže v pátek doporučuji vypnout mozek a skvěle se u tohoto akcí nabitého thrilleru odreagovat.

Furiant
Love and Death

Love and Death (Láska a smrt)

Základní údaje

Žánr Minisérie / Drama / Životopisný
Stanice HBO Max
Premiéra 27. dubna 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Dva manželské páry chodí pravidelně do kostela a užívají si rodinný život v malém městečku v Texasu… do doby, než někdo nevezme do ruky sekeru.

Minisérie podle skutečné události o manželce v domácnosti a vražedkyni Candy Montgomery.

Proč to doporučujeme?

Za mě hodně silný závěrečný dubnový týden, mezi nejočekávanější bych s klidem zařadila Saint X, Citadel i Fatal Attraction, protož na všechny tyto novinky jsem hodně zvědavá. Nakonec ale sáhnu po životopisné minisérii Love and Death od HBO Max. Toto téma už jsme tu poměrně nedávno měli v minisérii Candy od Hulu, tak jsem zvědavá, jak si s ním poradí HBO. Obsazení je více než lákavé, jak Olsenka, tak i Ritterka jsou pro mě top a ráda je uvidím v nových rolích.

ragelly

Týden zajímavých novinek, na výběr jich je totiž hned několik. Zaujme Saint X, protože má takovou vibe jako White Lotus, i když za to může hlavně hudba a věřím, že příběh bude jiný. Myslím si, že slušná podívaná by mohla být i u dánského seriálu Sygeplejersken a hodně se mluví také o Citadel. Podle mě ale největší hit vypustí HBO, když se představí Love and Death s Elizabeth Olsen v hlavní roli. Vím, že to se podívám určitě i já.

Pajky
Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
petrSF

petrSF

Sice bude hodně zvláštní koukat po necelém roce na stejný příběh, ale taky se těším na Love and Death.
před 55 týdny
richardK

richardK

Tipy vypadají dobře, jen bratři Anthony a Joe Russia natočili také špionážní The Gray Man a to se...
před 55 týdny
Další články k tématu