6. 3. 2023

TRIP – vejde takhle kuchař, právník a duch do hospody...

…a teď abych vymyslel, jak má ten vtip pokračovat. Tak budiž: Číšník se na ně podívá a praví: „Tak co vy dva, jak to vypadá s vašimi zákazníky?“ Právník se usmívá a odpovídá: „Dobře, nikdo mě ještě nežaloval za nějakou chybu.“ Kuchař se také usmívá a odpovídá: „Dobře, nikdo mě ještě nevynadal za špatné jídlo.“ No a duch je tu už poněkolikáté a zase ho všichni ignorují. Tak je z toho celý smutný, když ho právník uklidní: „Alespoň můžeš utéct bez placení a nikdo tě nebude pronásledovat.“

No nic moc, ale tohle není humoristický článek, ale TRIPu alias Týdenní redakční inspirace premiérami a my jsme se zase jednou částečně shodli. Takže vám doporučíme tento týden jen tři seriály. Vítězem se dvěma tipy je samozřejmě Perry Mason od HBO a byl jen malinkatý krůček od třech bodů. Ale Pajky nakonec ucukl a věří domácí celebritě.

School Spirits

School Spirits

Základní údaje

Žánr Drama
Stanice Paramount+
Premiéra 9. března 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Vypráví o teenagerovi, který uvízl v posmrtném životě. Rozhodne se vyšetřit své zmizení se skupinou dalších studentů, kteří na své střední škole také uvízli v limbu.

Proč to doporučuji?

Docela slabý týden, měla jsem problém vybrat nějakou novinku, která by mě vyloženě lákala. Ale kdo ví, třeba budu o to víc mile překvapená, jak mě nové seriály zaujmou. Tento týden nakonec volím School Spirits, nadpřirozené drama od Paramount+. Mám ráda podobné mystery seriály, takže pokud to nebude až moc teen drama, tak by mě to mohlo bavit.

ragelly
Perry Mason

Perry Mason

Základní údaje

Žánr Drama / Krimi / Právnický 
Stanice HBO
Premiéra 6. března 2023
Stav 2. série

O čem to je?

Los Angeles roku 1931. Poté, co se únos dítěte velmi nepěkně zvrtne, ujme se případu Perry Mason (Matthew Rhys), jehož neúprosná honba za pravdou odhalí roztříštěnost města a dost možná i cestu k obhájcově vykoupení.

Proč to doporučuji?

Během tohoto týdne začíná na HBO osmidílná druhá série Perryho Masona, jehož první řada se mi i přes občasnou rozvleklost a mírnou nudu líbila, takže se na pokračování této dobové právnické kriminálky celkem dost těším. Kromě hereckých výkonů navíc seriál oslňuje i skvělou výpravou a výborným hudebním podkresem, takže doufám, že nás noví showrunneři nezklamou. Příběh také vypadá zajímavě – v nové řadě bude Mason zastupovat dva mladíky z Mexika, kteří údajně zavraždili několik lidí. To slibuje odklon od té církevní linky, která mi v první sérii trochu vadila. Tak snad spravedlnost opět zvítězí…

Furiant

Sice jsem u první série zhruba tak u prvních 90 % epizod říkal, že to je stejná nuda, jako koukat na to jak schne nový nátěr na čerstvě natřeném plotu případně jako čtení telefonního seznamu, ale na konec se to přeci jen rozjelo. Takže by byla blbost, když už jsem protrpěl ten hrůzostrašně nudný start se na to vyprdnout. To tak! Doufám, že druhá série už se bude ubírat směrem, který vytyčilo finále první série a nezačneme zase se zábavností od nuly.

Fruiko
Pohlreichův souboj restaurací

Pohlreichův souboj restaurací

Základní údaje

Žánr RealityTV / RealityShow / Kulinářský
Stanice Nova
Premiéra 8. března 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Zdeněk Pohlreich se padesát let pohybuje v profesionální gastronomii, nyní z doporučení diváků vybere dvanáct restaurací, které budou muset projít jeho zátěžovým testem. Ty nejlepší se utkají mezi sebou v novém pořadu TV Nova Pohlreichův souboj restaurací, který se právě začíná natáčet.

Proč to doporučuji?

Nějak se to sešlo a tenhle týden vážně nemám z čeho vybírat. K tomu, abych začal sledovat novou verzi Perryho Masona jsem se nedostal, ale z těch seriálů, co se vracejí asi bude nejlepší. A ani mezi novinkami není nic, co by mě na první pohled lákalo ke sledování. Asi tak zůstanu u toho, že si pustím Pohlreichův souboj restaurací a budu doufat, že z toho vyleze něco zajímavého.

Pajky

A co byste nám doporučili vy?

Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
richardK

richardK

Jj, slabší týden. Aspoň to zachraňuje Perry Mason a mně to poznání jeho duše vcelku bavilo, přerod jeho...
před 61 týdny
Další články k tématu