20. 3. 2023

TRIP – masakr, špioni, boháči a trocha té lásky

Tento týden v TRIPu alias Týdenní redakční inspiraci premiérami pro vás opět máme čtyři tipy. Tentokrát mají přesilovku novinku v poměru 3:1. Tak se nechte inspirovat

Succession

Succession (Boj o moc)

Základní údaje

Žánr Drama / Komedie
Stanice HBO
Premiéra 26. března 2023
Stav 4. série

O čem to je?

Logan Roy je patriarchou bohatého a vlivného klanu Royových a také hlavou mediálního giganta Waystar Royco. A přestože už je zralý na odchod do důchodu a jeho čtyři děti v čele s Kendallem si ne až tak tiše přejí spočinout v jeho ředitelském křesle, Logan se rozhodne ve své pozici setrvat. Tímto rozhodnutím se rozpoutává boj o moc, ve kterém hraje každý sám za sebe.

Proč to doporučuji?

Těžký výběr. Kdybych měl vybírat jen mezi novinkami, tak je to jasný Rabbit Hole, ale jelikož se vrací jeden z nejslavnějších drama seriálů HBO posledních let, tak budu hlasovat pro bambilionáře hádající se mezi sebou. Doufám, že se dočkáme uspokojivého konce, když se má jednat o poslední sezónu, což mě přivádí k tomu, že by to opravdu mohlo být velkolepé.

Fruiko
Up Here

Up Here

Základní údaje

Žánr Romantický / Hudební / Retro 
Stanice Hulu
Premiéra 24. března 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Hudební romantická komedie se odehrává v New Yorku na sklonku roku 1999 a sleduje neobyčejný příběh jednoho obyčejného páru, který se do sebe zamiluje a zjistí, že největší překážkou na cestě za společným štěstím jsou možná právě oni sami – a zrádný svět vzpomínek, posedlostí, obav a fantazií, který žije v jejich hlavách.

Proč to doporučuji?

Až mě překvapilo, kolik novinek tento týden vypadá zajímavě. Už už jsem myslela, že zvolím Nočního agenta, ale pak jsem zjistila, že na Hulu premiéruje hudební romantická komedie Up Here. Už to samotné spojení „hudební romantická komedie“, které automaticky většinu lidí odradí, je pro mě naopak velkým lákadlem. Moc doufám, že se seriál povede a fanoušci žánru včetně mě budou spokojení.

ragelly
Rabbit Hole

Rabbit Hole

Základní údaje

Žánr Drama / Špionážní
Stanice Paramount+
Premiéra 26. března 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Soukromý špionážní agent James Weir se ocitá uprostřed boje o zachování demokracie ve světě, který se potýká s dezinformacemi, manipulací, státním dohledem a zájmy, které tyto mimořádné moci ovládají.

Proč to doporučuji?

Během tohoto týdne startují dvě akční špionážní novinky, které určitě budu sledovat – na Netflixu to je The Night Agent a na Paramount+ pak Rabbit Hole v hlavní roli s Kieferem Sutherlandem. A právě na druhý jmenovaný seriál se těším o něco více. I když zápletka Nočního agenta – kdy zazvoní telefon, který nikdy nezvoní – zní sice zajímavě, očekávám, že to pro mě bude spíš takové trochu ujeté guilty pleasure. Avšak Rabbit Hole, kde Sutherland ztvární soukromého špionážního agenta Jamese Weira obviněného z vraždy, by se mi opravdu mohlo líbit. Kieferovi takové role vždy skvěle sednou, tak doufám, že jeho nový seriál sedne i mně…

Furiant
Waco: American Apocalypse

Waco: American Apocalypse (Masakr ve Waco)

Základní údaje

Žánr Krimi / Historický / Dokument 
Stanice Netflix
Premiéra 22. března 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Dokumentární seriál s dosud nezveřejněnými záznamy z útoku FBI na sídlo po zuby ozbrojené sekty. Tenhle incident z roku 1993 trval celých 51 dní a vyvolal velký rozruch.

Proč to doporučuji?

Tenhle týden bych doporučování skoro vynechal. Vím, že se vrací dva slušně hodnocené seriály, které si dovedu představit na svém watchlistě (Yellowjackets a Succesion), ale ani jeden z nich jsem ještě nestihl vidět a tak mě jejich premiéry nechávají vcelku chladným. Tak se rozhoduji nad novinkami, Waco je zajímavá story a třicetileté výročí přináší dokument na Netflixu, který nejspíš bude stát za vyzkoušení a ještě si říkám, že bych dal šanci Up Here, ale to je spíš pro ragelly :)

Pajky

A co byste nám doporučili vy?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
richardK

richardK

Tak to vypadá na solidní týden i co se premiér týče. Jako hit se jeví Great Expectations s Olivie...
před 56 týdny
Kyra01

Kyra01

Up here vyzerá dobre šialene, romantické seriály nevyhľadávam, ale akonáhle sa v nich spieva, to je už...
před 56 týdny
lenochod6

lenochod6

Na Up Here se taky neskutečně těším, vypadá to hodně dobře.
před 56 týdny
Další články k tématu