28. 8. 2023

TRIP – Animák, hrané anime a kriminálka v tipech týdne

Tenhle týden pro vás máme tři tipy. A i když na našich lokálních obrazovkách začíná sezóna, tak jsme všichni sáhli po zahraničních seriálech.

One Piece

One Piece

Základní údaje

Žánr Akční / Dobrodružný / Fantasy
Stanice Netflix
Premiéra 31. srpna 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Hraná verze mangy/anime One Piece.

Seriál sleduje dobrodružství Luffyho a jeho pirátí posádky, kteří prozkoumávají fantastický svět nekonečných oceánů a exotických ostrovů. Jejich cílem je najít velký poklad známý jako One Piece, aby se Luffy mohl stát novým králem pirátů.

Proč to doporučuji?

Už to zase vidím, jak budu za vola, až to hnedle obratem zruší, protože takový je nejspíš osud všech hraných anime. Ty jsou prostě v hrané verzi drahé a nejspíš pro fanoušky původních předloh i zklamáním, takže vlastně dostanou dvě smrtící rány hned zkraje. Ale já je mám rád, protože neznám předlohy a oceňuji ty nové nápady i když jsou vlastně už jen recykláty ještě originálnějších předloh. One piece nejspíš nebude výjimkou, ale slibuji, že si těch 8 dílů opět užiji na plno.

Fruiko

Už jsem měla nachystaný pěkný text o A Murder at the End of the World, ale Hulu mi vzalo vítr z plachet, když seriál posunulo až na listopad. Druhá volba padla na hranou verzi anime One Piece, protože, přiznejme si, nic jiného premiéru nemá, takže není z čeho vybírat :D Mangu ani anime neznám, ale vím, že jde o jeden z nejpopulárnějších anime titulů, takže je jasné, že fanoušci asi budou brečet vzteky, jak to Netflix zase zpackal. Ale pro mě jako příběhem nepolíbenou by to mohla být příjemná pokoukaná. I když se bojím, že to bude až moc dětské (král pirátů a tak). Ale třeba to nakonec bude pořádná krvavá řezba, co já vím.

ragelly
The Chelsea Detective

The Chelsea Detective

Základní údaje

Žánr Krimi / Mysteriózní
Stanice Acorn TV
Premiéra 28. srpna 2023
Stav 2. série

O čem to je?

Detektiv Max Arnold obchoduje v Chelsea, kde odhalí temné podsvětí Londýna.

Proč to doporučuji?

Tento týden je pro mě opět zase slabší – z novinek mě mírně zaujal akorát Oktopus od České televize, ale jelikož jsem k českým seriálům skeptický, tak nakonec volím britskou kriminálku The Chelsea Detective. Stejně jako jsem to psal před pár týdny u Anniky, tak ani tady se nejedná o nic světoborného, ale v tomto týdnu je tenhle seriál pro mě prostě nejzajímavější. Je to taková normální obyčejná kriminálka s normálními obyčejnými postavami, která se odehrává v londýnské Chelsea. A to mi protentokrát stačí… :-)

Furiant
Archer

Archer

Základní údaje

Žánr Dospělácký / Animovaný / Komedie 
Stanice FXX
Premiéra 30. srpna 2023
Stav 14. série

O čem to je?

James Bond není jediným agentem pod sluncem. Dalším takovým bojovníkem je Sterling Archer, atraktivní agent slavné tajné služby ISIS. Avšak Archer není jen tak obyčejným agentem. Místo toho, aby neustále zachraňoval svět před zničením, raději utrácí většinu prostředků z konta přiděleného k čerpání při plnění misí za alkohol, stylové oblečení a hlavně za luxusní lehké děvy. Vše mu prochází jenom díky tomu, že jeho matka je šéfkou celé tajné organizace.

Připravte se na skvělý animovaný seriál, který rozhodně není pro děti, stylizovaný do 60. let, černý humor téměř bez zábran; vtipné a brilantní.

Proč to doporučuji?

Tenhle týden nemám nad čím přemýšlet a vím, že se s chutí pustím do závěrečné řady Archera a jsem si jistý, že se opět pobavím. Je sice nejvyšší čas to ukončit, ale věřím, že le rozloušení bude stát za to. Pokud bych se rozhodoval u novinek, tak mě docela zaujala One Night a to hlavně svým obsazením.

Pajky

A co byste nám doporučili vy?

Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Janey T

Janey T

Mangu jsem nečetla, ale anime sleduji a mám zatím skoro všechny díly skouknuté. Takže na hraný seriál One...
před 36 týdny
Sonya

Sonya

Som na tom podobne. Anime som videla (momentálne teda už nejaký čas dávam repete od začiatku), dokonca...
před 36 týdny
Další články k tématu