11. 3. 2024

TRIP – jede takhle 11 jablek v autobuse...

Tento týden se v týdenní redakční inspiraci premiérami jsme se sešli jen tři, ale i tak máme 3 různé tipy!

Population: 11

Population: 11

Základní údaje

Žánr Komedie / Krimi
Stanice Stan
Premiéra 14. března 2024
Stav Novinka

O čem to je?

Hugo žije v malé vesnici s pouhými 12 obyvateli. Když se ho jeho odcizený syn Andy rozhodne navštívit, zjistí, že jeho otec zmizel. S pomocí Cassie začne rozkrývat tajemství, aby otce našel, ale odhalení je dostanou do nebezpečí.

Proč to doporučuji?

Já zůstanu se svým tipem u té šílenosti, co jsem už nakousnul ve videu v těch méně provařených seriálech. Jasně, žánr komedie z toho obsahu možná udělá trochu frašku, na druhou stranu jsou pod tím podepsaní lidé, co dělali i Brooklyn Nine-Nine (Brooklyn 99) a tam to dopadlo přeci dobře, ne?

Fruiko
The Girls on the Bus

The Girls on the Bus

Základní údaje

Žánr Komedie / Drama / Politický
Stanice HBO Max
Premiéra 14. března 2024
Stav Novinka

O čem to je?

Čtyři novinářky, které sledují každý krok předvolebního turné prezidentských kandidátů, najdou na cestě přátelství, lásku a skandál, který by mohl zničit nejen prezidentský úřad, ale i celou americkou demokracii.

Proč to doporučuji?

I když by se tento týden našlo víc novinek na doporučení, moje srdíčko tíhne směrem k holkám v autobuse. Nevím, možná proto, že Rory Gilmore měla podobné osudy (které jsme tedy neviděli, ale to neva). Prostě to vypadá na téma, které by mě mohlo bavit, a jako bonus s herečkami, které by mě taky mohly bavit. Co víc si přát? Snad jen, aby se novinka povedla a já si ji zamilovala hned od prvního dílu, který si představíme v Novince pod lupou.

ragelly
Apples Never Fall

Apples Never Fall

Základní údaje

Žánr Drama / Minisérie / Mysteriózní
Stanice Peacock
Premiéra 14. března 2024
Stav Novinka

O čem to je?

Zvenčí se Delaneyovi jeví jako dokonalá rodina. Stan a Joy právě prodali svou úspěšnou tenisovou akademii a konečně mají volný čas, po kterém tolik toužili. A i když se těší, že budou moci trávit čas se svými čtyřmi dospělými dětmi, ty mají plné ruce práce se svými vlastními problémy. Vše se změní, když na dveře Joy a Stana zaklepe zraněná mladá žena, která jim přinese vzrušení, které jim tolik chybělo.

Když však Joy náhle zmizí, musí její děti znovu přezkoumat manželství svých rodičů a rodinnou historii novýma a vyděšenýma očima.

Tento příběh, odehrávající se na pozadí profesionálního tenisu, nás zavádí do nejtemnějších rodinných tajemství a klade otázku: „Můžeme vůbec někdy skutečně poznat své nejbližší?“

Natočeno podle stejnojmenné knihy od Liane Moriarty.

Proč to doporučuji?

Stejně jako minulý týden, i během tohoto si vyplním další políčko výzvy – tentokrát to bude ta s jídlem v názvu. Na Peacocku totiž začne mysteriózní minisérie Apples Never Fall, která mě zaujala nejen podle synopse, ale i podle traileru. Mám rád tyhle jednohubky, kde na povrch vyplavávají stará tajemství a v každém díle se objeví nějaký velký a zásadní zvrat, který vás nutí koukat dál a dál. Knihu jsem nečetl, takže se nechám překvapit a jsem fakt zvědavý na to, co stojí za zmizením Joy. A jak bylo řečeno v traileru – to, co nevíš, ti nemůže ublížit.

Furiant

A co byste nám doporučili vy?

Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Pajky

Pajky

Sakra, to mi nějak nevyšlo. Úplně jsem ztratil pojem o čase a neuvědomil si deadline, ale i tak...
před 8 týdny
Další články k tématu