17. 7. 2023

TRIP – "westerny" s kovbojskými klouboky i bez nich

TRIP – "westerny" s kovbojskými klouboky i bez nich

Tento týden v TRIPu alias Týdenní redakční inspiraci premiérami to zase bylo těsné, ale nakonec z toho dva tipy jsou. Tak si je užijte.

Justified: City Primeval

Justified: City Primeval

Základní údaje

Žánr Drama / Krimi / Minisérie
Stanice FX
Premiéra 18. července 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Raylan stále žije v Miami, kam se přestěhoval na konci seriálu Justified. Hrdina je jako chodící anachronismus, kdy balancuje mezi životem U.S. maršála a otcovstvím čtrnáctileté dcery, kterou má s Winonou. Jeho vlasy zešedivěly, jeho klobouk je špinavější, a cesta před ním je náhle o poznání kratší než ta, kterou již má za sebou.

Náhodné setkání na opuštěné floridské dálnici zavede Raylana do Detroitu, kde se setká s Clementem Mansellem alias „Oklahomským divochem“, násilnickým sociopatickým desperátem, který už jednou proklouzl mezi prsty nejlepších detroitských policistů – a hodlá to udělat znovu.

Inspirováno knihou City Primeval: High Noon in Detroit od Elmora Leonarda.

Proč to doporučuji?

Sice je tenhle týden na prázdniny až nezvykle nadupaný, ale i tak trochu tápu, co doporučit. Nejsem totiž úplně odvařený z Sheridana, jako celý svět a Justified jsem sic dokoukal, ale že bych s z toho ucvrnknul do kalhot se říct nedá. Možná až budu senilní dávat rewatch, ale jinak m to přijde je prostě jako dobrý seriál. Ale i tak v tomhle souboji Harlan asi zvítězí. Přeci jen dám přednost známé tváři před těmi neznámými. Takže Justified 2!

Fruiko
Special Ops: Lioness

Special Ops: Lioness

Základní údaje

Žánr Akční / Drama / Thriller
Stanice Paramount+
Premiéra 23. července 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Mladá mariňačka je naverbována CIA, aby se spřátelila s dcerou vůdce teroristické skupiny s cílem rozvrátit organizaci zevnitř.

Proč to doporučuji?

Jednou z voleb pro tento týden bylo pokračování Justified, ale zase nepatřím k těm, kteří by původní drama tolik žrali a třásli se na nové díly. Proto volím novinku Special Ops: Lioness, která by mě mohla bavit, pokud bude plná zábavné akce a napínavé atmosféry.

ragelly

Tenhle týden se rozhoduju, jestli si pustit Retro Minx, kde začíná už druhá série nebo jestli půjdu do úplné novinky, která nabízí hvězdné obsazení. Ve Special Ops: Lioness totiý bude třeba Morgan Freeman, Zoe Saldana nebo Nicole Kidman a to je výčet jmen, který jen tak nějaký televizní seriál nenabídne a navíc zatím stojí Taylor Sheridan, takže z toho určitě bude hit.

Pajky

Tento týden nebylo vůbec co řešit – v neděli začne na streamovací službě Paramount+ hvězdně obsazený špionážní thriller Special Ops: Lioness, na který se už hodně dlouho těším. Na tomto projektu mě zaujala nejen zajímavá zápletka, ale také i to herecké obsazení, které se u seriálů jen tak nevidí. No a možná jste si za těch několik týdnů, co do TRIPu přispívám, už všimli, že špionážní seriály prostě patří k mým oblíbeným. Navíc za tím stojí Taylor Sheridan, jehož seriály jsou v posledních letech velice kladně přijímány (i když já osobně jsem ještě žádný neviděl, westerny mě totiž moc neberou), takže věřím, že to bude opravdu pecka.

Furiant

A co byste nám doporučili vy?

Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu