20. 11. 2023

TRIP – Jatka, jako jatka, divnej týpek z budky a normální rodinka v tipech týdne

TRIP – Jatka, jako jatka, divnej týpek z budky a normální rodinka v tipech týdne

Tento týden v týdenní redakční inspiraci premiérami opět čtyři tipy.

Fargo

Fargo

Základní údaje

Žánr Drama / Krimi / Thriller
Stanice FX
Premiéra 21. listopadu 2023
Stav 5. série

O čem to je?

Noah Hawley přichází se antologickým seriálem na motivy stejnojmenného nezávislého filmu od bratrů Coenových.

Každý díl je pak uváděn variací na podobnou větu.

Příběh je pravdivý. Na žádost pozůstalých byla všechna jména změněna. Z úcty k zesnulým byl zbytek odvyprávěn tak, jak se stal.

Proč to doporučuji?

Pátá série. Takže lichá! A liché série má tenhle seriál vždycky super, tak se není čeho obávat! Konečně nás zase čekají pořádná jatka…

Fruiko
En helt vanlig familj

En helt vanlig familj (Skoro normální rodina)

Základní údaje

Žánr Krimi / Drama / Thriller
Stanice Netflix
Premiéra 24. listopadu 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Sandellovi jsou od pohledu naprosto normální rodina – pastor Adam, právnička Ulrika a jejich devatenáctiletá dcera Stella. Jenže všechno se změní, když Stellu zatknou a obviní z vraždy. Rodiče neví, co dělat. Chtějí jí pomoct, ale opravdu o ní ví všechno? Nebo dokonce o sobě navzájem?

Proč to doporučuji?

Tento týden z nouze cnost. Nakonec volím švédskou novinku od Netflixu, která mě popisem zaujala nejvíc. Doufám, že mě pilot chytne, protože to vypadá jako něco, co by mě mohlo hodně bavit sledovat. Ale rozhodně do seriálu nepůjdu s velkým očekáváním, zase tak moc ve mně natěšení nevzbuzuje.

ragelly
Squid Game: The Challenge

Squid Game: The Challenge (Hra na oliheň: Výzva)

Základní údaje

Žánr RealityShow / Soutěžní
Stanice Netflix
Premiéra 22. listopadu 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Reality show na motivy seriálu Hra na oliheň. 456 hráčů z celého světa soutěží v sérii her plných strategie a spojenectví.

Proč to doporučuji?

Tenhle týden to mám těžké… Doctora Who nesleduju a Fargo jsem vzdal na začátku čtvrté série, která mě fakt, ale fakt nebavila. Takže tu doporučím soutěžní reality show, na které zásadně nekoukám, ale tentokrát prostě udělám výjimku – na Squid Game: The Challenge se totiž určitě podívám. Z původního seriálu jsem odvařenej sice nebyl (hodnotil jsem jej 60 %), vadila mi ta šílená korejská afektovanost a všechny hlavní postavy bych za jejich chování nejraději zabil hned v první hře, ale rozhodně mě zajímá, jak dopadlo předělání her do nesmrtících variant a kdo si nakonec odnese pohádkovou výhru.

Furiant
Doctor Who

Doctor Who (Pán času)

Základní údaje

Žánr SciFi / Dobrodružný / Drama
Stanice BBC
Premiéra 25. listopadu 2023
Stav 14. série

O čem to je?

Pán času je původní britský televizní sci-fi seriál společnosti BBC. Popisuje dobrodružství cestovatele vesmírem a časem, který si nechá říkat „The Doctor“. Cestuje ve své lodi Tardis, která zvenčí vypadá jako britská policejní budka z 50. let a se svými společnicemi zkoumá vesmír a čas, řeší problémy a napravuje škody.

Doctor je mimozemšťan, pochází z planety Gallifrey, ale vypadá jako člověk. Drobnou odlišností může být pouze to, že má dvě srdce a je prakticky nesmrtelný, protože se může regenerovat (je mu 903 let).

Tento seriál patří do Universa seriálu Doctor Who, jak sledovat tento seriál s ostatními se můžete dočíst v tomto článku.

Seriál je zapsán v Guinnessově knize rekordů, jako nejdéle běžící sci-fi seriál na světě a je součástí moderní britské kultury. Britové považují seriál, proslulý barvitými příběhy a speciálními efekty, za kultovní a v roce 2006 byl oceněn jako nejlepší televizní seriál.

Vysílání započalo roku 1963 a pokračovalo až do roku 1989. Následně byl v roce 1996 natočen film, který měl sloužit jako pilotní snímek k nové sérii (k natočení nikdy nedošlo). Ke skutečnému znovuzrození Doktora došlo až v roce 2005, opět pod taktovkou BBC.

Proč to doporučuji?

Nedá se nic dělat, tenhle týden ani nemusím kontrolovat, co má premiéru a vím, že číslo 1 na mém listě bude návrat Doctora Who. Uvidíme, jestli bude nadšení na místě i po premiéře první epizody, ale věřím, že návrat Russella T. Daviese bude mít dobrý dopad a že si nadcházející řadu užiji a každý týden budu čekat na premiéru nové epizody.

Pajky

A co byste nám doporučili vy?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
andromache

andromache

Myslím, že u aktuální série DW budu mít ten samý problém jako měli někteří se sériemi s Jodie.....
před 24 týdny
Další články k tématu