4. 9. 2023

TRIP – zombíci, fantasy, thriller a romaňtárna v tipech týdne

V podstatě by nám měla pomalu začínat nová sezóna a tak náš TRIP alias Týdenní redakční inspiraci premiérami přetáká tipy. I když jsou 4 různé, tak se nedá říct, že by bylo z čeho vybírat, přeci jen se stávka herců a scenáristů projevuje na obsahu a je znát, že ho je méně než v předchozích letech.

Daryl Dixon

Daryl Dixon

Základní údaje

Žánr Horor
Stanice AMC
Premiéra 10. září 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Příběh navazuje na události ze seriálu Živí mrtví (The Walking Dead) a soustředí se na další život Daryla.

Proč to doporučuji?

I když se určitě podívám na Víťaz (Vítěz), tak nemám tolik odvahy, abych si ho lajznul doporučit. Přeci jenom by to bylo jako doporučit někomu k obědu projímadlo a zapít zkyslým mlékem. Takže to zahraju na jistotu a budu doufat, že další z řady seriálů ze zombie universa bude alespoň tak dobrý jako předchůdci. Navíc Daryl byl jedna z nejvíc cool postav v originálu a tak by jeho eskapády po Evropě mohly být dost dobré.

Fruiko
The Changeling

The Changeling

Základní údaje

Žánr Drama / Fantasy / Horor
Stanice Apple TV+
Premiéra 8. září 2023
Stav Novinka

O čem to je?

The Changeling je pohádka pro dospělé. Horor, příběh o rodičovství a nebezpečná cesta New Yorkem.

Podle stejnojmenného románu Victora LaVallea.

Proč to doporučuji?

Další měsíc. Na to, že se start sezóny posunuje kvůli stávce, tak tu přece jen pár novinek na výběr je. Pro první zářijový týden volím Apple TV+. Streamer nabídne nové drama The Changeling. Jde o adaptaci stejnojmenného románu, který jsem nečetla, ale pokud můžu soudit z předchozích seriálů od tohoto streamera, tak myslím, že se budu bavit. Navíc v obsahu nechybí slovíčko horor, tak jsem zvědavá, co to nakonec bude.

ragelly
The Killing Kind

The Killing Kind

Základní údaje

Žánr Thriller / Drama
Stanice Paramount+
Premiéra 7. září 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Příběh se soustředí na advokátku Ingrid Lewisovou, která obhajuje Johna Webstera proti obvinění ze stalkingu, jen aby se Webster obrátil proti ní.

Proč to doporučuji?

První zářijový týden je tu, a kromě toho, že mě ode dneška čeká další školní rok za učitelskou katedrou, tak hned začíná několik seriálů, na které jsem zvědavý. Jeden z nich je druhá série marvelácké oddechovky I Am Groot, dalším je dokument Spy Ops, poté Daryl Dixon ze světa TWD, no a pak to jsou dvě thrillerové adaptace knih – německé Liebes Kind a britské The Killing Kind. A právě na tuhle novinku nakonec padla volba v mém doporučení. Vypadá to totiž jako celkem slušný psychologický thriller, kde by nemusela být nouze o nečekané zvraty, hutnou atmosféru a zajímavá vyústění. Trailer mě zaujal, stejně tak herecké obsazení, tak budu doufat, že se povedl i scénář a že si sledování těch šesti epizod užiju.

Furiant
Virgin River

Virgin River

Základní údaje

Žánr Drama / Romantický
Stanice Netflix
Premiéra 7. září 2023
Stav 5. série

O čem to je?

Melinda Monroe odpoví na inzerát na zdravotní sestru v malém kalifornském městečku Virgin River. Myslí si, že to je ideální příležitost začít znovu od nuly a zanechat své bolestivé vzpomínky daleko za sebou. Brzy ale zjišťuje, že život na malém městě není tak jednoduchý, jak si představovala a že nejdřív musí vyléčit sama sebe, než se z Virgin River stane její nový domov.

Proč to doporučuji?

Tolik seriálů na výběr a přitom tam jen stěží dokážu najít něco, co by mě zaujalo a nejspíš si nic z premiér tohoto týdne ani nepustím. Na doporučení nejspíš zopakuji to, co už jsem si říkal u několika předchozích sérií Virgin River – doma si pořád říkáme, že si musíme pustit něco oddechového, kde se vlastně nic moc neděje a může to hrát jen tak na pozadí. Jenže pak si vždycky vybereme něco jiného, a to už jsme s tímhle seriálem na Netflixu párkrát málem začali, tak to možná vyjde u páté řady a nebo to zopakuji u řady šesté.

Pajky

A co nám doporučíte vy?

Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu