29. 1. 2024

TRIP – Vraždy vyřešené a vraždy na zakázku v tipech týdne

Tento týden se v týdenní redakční inspiraci premiérami jsem si to rozdělili fifty-fifty a opět máme pro vás dva seriálové tipy.

Death in Paradise

Death in Paradise (Smrt v ráji)

Základní údaje

Žánr Krimi / Drama / Komedie
Stanice BBC One
Premiéra 4. února 2024
Stav 13. série

O čem to je?

Krimi drama, jehož hlavním hrdinou je detektiv londýnské Metropolitní policie, Richard Poole. Ten je vyslán na fiktivní ostrov Saint-Marie v Karibiku, kde má vyšetřit násilnou smrt bývalého kolegy. Po rozlousknutí případu je pak nucen zůstat a připojuje se k místní policejní jednotce, aby jim pomáhal v boji proti zločinu.

Proč to doporučuji?

Trochu jsem váhal, jestli sem nenapsat Smithovi, ale nakonec jsem dal přednost „karibské pohodě“. Přeci jenom takový vražedný ostrov má svoje kouzlo. Je to takový Midsomer pro ty, co nemají rádi anglické vlhko. Navíc mám slabost pro to skupinové odhalování pachatelů,

Fruiko

Slabota je jediné slovo, kterým dokážu popsat tenhle týden. Už několik let mám sice v hledáčku Death in Paradise, ale ještě jsem se k tomu nedokopal a tak to mohu jen těžko doporučovat, i když kriminálka od BBC často jako doporučení stačí. Sám tomu moc nevěřím, ale třeba se k tomu letos konečně dokopu a vyzkouším to. Nic jiného mě tenhle týden neláká.

Pajky
Mr. & Mrs. Smith

Mr. & Mrs. Smith

Základní údaje

Žánr Akční / Komedie / Drama
Stanice Prime Video
Premiéra 2. února 2024
Stav Novinka

O čem to je?

Seriálová adaptace stejnojmenného filmu o manželském páru nájemných zabijáků, kteří byli najati, aby jeden druhého zabili.

Proč to doporučuji?

To je neskutečné, že už tu máme přelom ledna a února, vždyť teď byly Vánoce! Každopádně jsem tento týden hodně zvědavá na novinku Mr. & Mrs. Smith. Film jsem kdysi v době premiéry viděla a pamatuju si, že mě bavil. Samozřejmě mám strach, co s příběhem udělá moderní zpracování s diverzním obsazením, ale pokud se zachová atmosféra původního filmu, tak budu spokojená.

ragelly

Tento týden mi přijde celkem slabý, jediným zajímavým seriálem se tak jeví Mr. & Mrs. Smith. Původní seriál z devadesátých let jsem neviděl, zato film s Bradem a Angelinou několikrát. Trailer k této novince vypadal fakt dobře, navíc mě nalákalo i to velké množství známých hereckých jmen ve vedlejších rolích. Doufám tedy, že se tato černá akční komedie povedla a že si sledování užiju.

Furiant

A co byste nám doporučili vy?

Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
lenochod6

lenochod6

Smithovi mě taky lákají nejvíc, naposledy jsem se takhle těšila na seriál The Company You Keep, který mě...
před 12 týdny
Další články k tématu