7. 8. 2023

TRIP – Plný dům prášků a chlapů v sukních...

Tento týden v TRIPu alias Týdenní redakční inspiraci premiérami jsme zase jednou každý přinesli každý svůj originální tip! Takže 4 seriálové tipy v jednom článku.

Only Murders in the Building

Only Murders in the Building (Jen vraždy v budově)

Základní údaje

Žánr Komedie / Krimi
Stanice Hulu
Premiéra 8. srpna 2023
Stav 3. série

O čem to je?

Tři cizinci sdílí nevšední koníček – jsou posedlí žánrem true crime. Brzy se jim však život obrátí vzhůru nohama, když se sami ocitnou uprostřed jednoho krimi případu.

Proč to doporučuji?

Nepsal jsem to už někdy? Komediální detektivka! To je prostě můj žánr a u téhle na základě předchozích dvou sérií tuším, že tahle je dobrá. Tedy snad nám to ve třetí sérii nepokazí, ale vzhledem k tomu, že ve třetí sérii se objeví i přeslavná Meryl Streepová, tak předpokládám že by to mohlo být opravdu dobré.

Fruiko
Painkiller

Painkiller (Zabiják bolesti)

Základní údaje

Žánr Minisérie / Drama
Stanice Netflix
Premiéra 10. srpna 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Minisérie sleduje počátky opiátové krize ve Spojených státech.

Seriál je adaptací článku The Family That Built an Empire of Pain od Patricka Raddena Keefa a knihy Pain Killer: An Empire of Deceit and the Origin of America’s Opioid Epidemic od žurnalisty Barryho Meiera.

Proč to doporučuji?

Další srpnový týden a opět není moc z čeho vybírat. Volím Painkillera, i když se mi trošku příčí ten koncept, že různé stanice berou ta samá témata a zpracovávají si je po svém. Dopesick jsem ještě ani nestihla odsledovat, mám to tedy podobně jako u Candy a Love and Death. Ale pamatuju si, že pilot Dopesick mě hodně nadchnul, takže doufám, že netflixácká verze bude taky poutavá.

ragelly
Annika

Annika

Základní údaje

Žánr Drama / Krimi / Mysteriózní
Stanice Alibi
Premiéra 9. srpna 2023
Stav 2. série

O čem to je?

Bystrá, vtipná a záhadná inspektorka Annika Strandhedová stojí v čele nové specializované jednotky pro vyšetřování vražd (Marine Homicide Unit – MHU), která má za úkol vyšetřovat nevysvětlitelné, brutální a zdánlivě nepochopitelné vraždy.

Proč to doporučuji?

Jelikož nekoukám na Only Murders in the Building a nezaujala mě ani žádná novinka, doporučím tento týden britskou kriminálku Annika, u které ve středu startuje druhá série. Nejedná se sice o nic světoborného, ale to netypické prostředí a styl vyprávění mě před těmi dvěma lety, kdy se vysílala první řada, celkem zaujalo, takže jsem zvědavý na další Anničiny případy.

Furiant
Men in Kilts: A Roadtrip with Sam and Graham

Men in Kilts: A Roadtrip with Sam and Graham

Základní údaje

Žánr Cestovatelský / Dokument / RealityTV 
Stanice Starz
Premiéra 11. srpna 2023
Stav 2. série

O čem to je?

Herci Sam Heughan a Graham McTavish provedou diváky na cestě po rodném Skotsku společně s bohatou historií, která formovala jeho dnešní podobu. Dobrodružná cesta ze srdce Skotska v Glencoe, na dějiště velkého krveprolití a fatálního sporu skotských klanů do Inverness nebo na bojiště Culloden, známého nejen fanouškům seriálu Outlander (Cizinka), které se stalo historickým zlomovým bodem.

Proč to doporučuji?

Docela zajímavý týden, už delší dobu se chystám na Only Murders in the Building, takže teď se začátkem třetí řady bych konečně měl dokopat. Netflix nabídne Painkiller, což by za normálních okolností byl vážně dobrej tip, jenže přichází jen dva roky po perfektním Dopesick a tak působí trochu zbytečně. Každopádně moje doporučení bude Men in Kilts: A Roadtrip with Sam and Graham, první série byla skvělá zábava a věřím, že pánové si užijou Nový Zéland stejně jako rodné Skotsko.

Pajky

A co byste nám doporučili vy?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
richardK

richardK

Tak asi jen "Only Murders" a Annika, byť jde o slabší krimi, ale dobře kombinující strasti...
před 40 týdny
darbak

darbak

To se divím, že nikdo nedoporučil Billions... I po odchodu Axe byl seriál super a navíc se Axe zase vrací...
před 39 týdny
Další články k tématu