9. 10. 2023

TRIP – politika a úchylárny v tipech týdne

TRIP – politika a úchylárny v tipech týdne

Tento týden v týdenní redakční inspiraci premiérami máme další dva tipy. Zase jsme se docela shodli a to je tenhle týden docela našlápnutý, tak třeba nám něco v komentářích doporučíte i vy…

The Fall of the House of Usher

The Fall of the House of Usher (Pád domu Usherů)

Základní údaje

Žánr Drama / Horor / Minisérie
Stanice Netflix
Premiéra 12. října 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Minisérie je adaptací povídky Zánik domu Usherů od Edgara Allana Poea.

Proč to doporučuji?

Takový nemastný a neslaný popisek. Jenže už plakáty napovídají, že to nebude tak nemastné a neslané. A trailer to úplně rozsekl. Tohle totiž bude úchylárna toho nejhrubšího zrna. Divný lidi, dělají divný věci, většinou ještě v divných kostýmech. Skoro bych chtěl napsat, že to vypadá jako takové nové American Horror Story

Fruiko

Tohle je zase jeden z těch týdnů, kde je opravdu z čeho vybírat. Zaprvé jsem velkým fanouškem tvorby Johna Carpentera, takže cokoliv spojeného s jeho jménem, mě vždy zaujme a nejinak tomu bude u nového seriálu Suburban Screams. Podobně nadšený jsem z televizní tvorby Mikea Flanagana, takže i jeho novinka je v mím hledáčku a upřímně se těším i na novinku s Brie Larson, tedy Lessons in Chemistry. Vzhledem k tomu, že se pomalu blíží Halloween a já rád horory, tak doporučím The Fall of the House of Usher, ale podívám se na všechny tři.

Pajky

Mám ráda období Halloweenu, jindy tolik hororových seriálových kousků nevzniká. Tento týden to za mě vypadá dobře, jsem zvědavá hned na několik začínajících novinek. Pro tip týdne volím The Fall of the House of Usher, který podle prvních ukázek vypadá na dobrou ujetou šílenost.

ragelly
Cobra

Cobra

Základní údaje

Žánr Drama / Politický
Stanice Sky One
Premiéra 12. října 2023
Stav 3. série

O čem to je?

1. série:
Velkou Británií otřese obrovský celostátní výpadek energie, který ohrožuje mnoho životů. Komise COBRA složená z britských předních expertů a politiků se musí sejít, aby společně přišli na to, jak světla znovu nahodit.

2. série (Cyberwar):
Exploze na potopené muniční lodi z druhé světové války zdevastuje severní pobřeží Kentu a způsobí stovky úmrtí včetně místního poslance. Pokusy o záchranu jsou blokovány kybernetickým útokem, kvůli kterému spolu nemohou záchranné složky komunikovat. Komise COBRA se domnívá, že útok mohlo zorganizovat Rusko jako odvetu za zatčení dvou lidí, jež jsou považováni za vrahy ukrajinského oligarchy.

3. série (Rebellion):
Premiér Sutherland se potýká nejen s nepředvídatelnou ekologickou katastrofou, která způsobí obrovské škody a ztráty na životech, ale také i s korupcí ve zbrojním průmyslu, pochybnými bezpečnostními firmami a chladnými vztahy Spojeného království s globální supervelmocí. Všechny tyto prvky pak povedou premiéra k zásadnímu rozhodnutí o tom, kým vlastně je a co všechno je ochoten obětovat, aby se udržel u moci.

Proč to doporučuji?

Původně jsem myslel, že tu doporučím šestidílnou hororovou antologii John Carpenter's Su­burban Screams, jenže pak jsem zjistil, že tento týden začíná třetí série britského seriálu Cobra, a tak jsem svůj tip nakonec změnil. Obě dvě předchozí série mě celkem dost bavily, bylo zajímavé sledovat, jak by na potenciální krize mohli reagovat politici a odborníci. Takže jsem opravdu zvědavý na to, jak premiér Velké Británie a jeho komise COBRA zvládnou další nečekanou krizi. Tentokrát půjde o ekologickou katastrofu, do které může být zapletena i premiérova dcera.

Furiant
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu