28. 11. 2022

TRIP – Alfred Molina, Gary Oldman, slibná jména v našich tipech na tento týden

Máme tu druhý týden naší doporučovací rubriky a zatím jsme to nevzdali. Takže co přináší pro tentokrát naše Týdenní Redakční Inspirace Premiérami?

Tentokrát jsme se vzájemně do svých tipů částečně trefily a tak vám Three Pines doporučují hned dva redaktoři. Ale nebojte místo se najde i na další tipy, takže budete mít z čeho vybírat – tak směle do toho!

Fun fact: Všichni jsme vybrali do svých tipů seriál, který začíná až v pátek, takže do té doby máte volno.

Three Pines

Three Pines

Základní údaje

Žánr Krimi / Drama
Stanice Amazon Prime Video
Premiéra 2. prosince 2022
Stav Novinka

O čem to je?

Sledujeme muže, který vyšetřuje vraždy v městečku Three Pines. Vidí věci, které ostatní nevidí: světlo mezi trhlinami, mýtické ve všedním, objevuje dávno pohřbená tajemství a čelí několika vlastním duchům.

Podle série knih s šéfinspektorem Armandem Gamachem od kanadské autorky Louise Penny.

Proč to doporučujeme?

Tenhle týden se nejvíc těším na mysteriózní kriminálku Three Pines, ve které bude v hlavní roli jistě excelovat Alfred Molina. Maloměsto, vraždy, hutná atmosféra, skrytá tajemství a do toho svérázný vyšetřovatel. Milionkrát natočené, milionkrát viděné, ale stejně mě tenhle typ seriálů baví nejvíce. Knihy jsem nečetl, ale mají velmi dobré hodnocení, což značí, že by to mohlo dopadnout dobře. Tak uvidíme. :-)

Furiant

Film Willow jsem neviděla, takže i když jsem na seriál kvůli tomu hype kolem něj zvědavá, není to má nejočekávanější novinka týdne. Místo toho sáhnu, stejně jako minulý týden, po kriminálce. Prime Video představí 2. prosince kanadskou kriminálku Three Pines, která podle prvotních ukázek vypadá více než slibně. Velké naděje vkládám především do inteligentního hlavního hrdiny, který by mě mohl hodně bavit.

ragelly

Slow Horses

Základní údaje

Žánr Drama / Špionážní / Thriller
Stanice Apple TV+
Premiéra 2. prosince 2022
Stav 2. série

O čem to je?

Jackson Lamb je chytrý, ale výbušný vůdce skupiny špionů, kteří skončí v exilu MI5 poté, co byli vyloučeni z hlavní služby za své chyby.

Jedná se o adaptaci románů Micka Herrona.

Proč to doporučuji?

Špioni.

To vám snad k doporučení nestačí?

Dobře přihodím, Gary Oldman v hlavní roli s neuvěřitelně sarkastickými hláškami.

Pořád nestačí?

Je to samo o sobě pořád dobrý akční drama, dokonce tak, že jsem si ho procpal na vrchol svojí TOP 10 za aktuální rok. Nenechte se zmást slovem slow v názvu. Tenhle seriál naopak pěkně frčí na adrenalinu a podle traileru mu to vydrží i v druhé sérii, takže není co řešit. Tohle nemá žádná z novinek tohoto týdne jak překonat a proto rozhodně doporučuji 2. sérii Slow Horses a pokud jste neviděli tu první, tak vám trochu závidím výhledově kvalitně strávený čas.

Fruiko
Firefly Lane

Firefly Lane

Základní údaje

Žánr Drama
Stanice Netflix
Premiéra 2. prosince 2022
Stav 2. série

O čem to je?

Kate a Tully se potkají jako mladé dívky a stanou se z nich neoddělitelné nejlepší kamarádky, které spolu prožijí třicet let úspěchů i pádů, deprese i zklamání. Když je rozdělí nemyslitelná zrada, obě ženy se vydají vlastní cestou a není jasné, jestli se ještě někdy usmíří.

Proč to doporučuji?

Vypadá to, že následující týden bude ideální na dohánění restů u seriálů, které už mám rozkoukané. Žádný velký hit se s novou sérií nevrací a ani novinky nejsou tak zajímavé, jako obvykle, nejzajímavěji mi z nich zní Three Pines. Pokud mě však bude Netflix dostatečně dlouho otravovat s doporučením, tak je možné, že si nakonec pustím Firefly Lane. Něco nenáročného, co nepotřebuje přemýšlení, se vždycky hodí.

Pajky

A co byste nám doporučili vy?

Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
_-0-_

_-0-_

Koně ano, ale pomalý ne :-) Vidím to stejně, jenom mě štve, že musím čekat až do 30.12. na S02E06.
před 76 týdny
Fruiko

Fruiko

To jo po týdnech by mě to zabilo.
před 76 týdny
Kyra01

Kyra01

Najviac sa teším na Slow horses a potom na George & Tammy.
před 75 týdny
Další články k tématu