26. 2. 2024

TRIP – Právnička, psanec a autoritářka v seriálových tipech týdne

Tento týden se v týdenní redakční inspiraci premiérami objevují samí géniové. Jeden je malý, jeden je módní, jeden není ze země a ten poslední rozebírá světové dění. Je už jen na vás, kterého si vyberete.

Elsbeth

Elsbeth

Základní údaje

Žánr Drama / Krimi / Právnický
Stanice CBS
Premiéra 29. února 2024
Stav Novinka

O čem to je?

Elsbeth Tascioniová, bystrá, ale nekonvenční advokátka, po své úspěšné kariéře v Chicagu využije svůj osobitý úhel pohledu, aby vedle newyorské policie učinila jedinečné postřehy a zatkla geniální zločince.

Na základě postavy, která se objevila v seriálech Dobrá manželka a Dobrý boj.

Proč to doporučuji?

Kdo by nemiloval Elsbeth Tascioniovou? Jedna z nejlepších vedlejších postav Dobré manželky. Doufám, že i v jejím vlastním seriálu bude stejně šílená a stejně skvělá. Protože jestli si nějaká postava zaslouží svůj vlastní spin-off, tak je to právě ona.

Fruiko
The Regime

The Regime (Režim)

Základní údaje

Žánr Drama / Minisérie
Stanice HBO
Premiéra 3. března 2024
Stav Novinka

O čem to je?

Seriál vypráví o jednom roce stráveném mezi zdmi paláce autoritářského režimu, který se začíná rozpadat.

Proč to doporučuji?

Kate Winslet patří mezi moje oblíbené herečky. K tomu navíc HBO, které je už roky známé kvalitou svých dramat. Je tedy pravda, že témata bývají dost vyhraněná, tzv. ne vše sedne každému. I tak jsem ale na Režim zvědavá, jestli mi padne do noty, nebo se zařadí mezi seriály, které kritici milují (tady to je asi už předem jasný fakt), ale já se jimi nemůžu prokousat.

ragelly

Dlouho jsem nebyl na nějaký nový seriál tak zvědavý, jako právě na The Regime. Podle traileru totiž zatím pořádně nevím, co si o tom mám myslet. Buď to bude naprosto boží, nebo naprosto divná a ujetá „parodie“ na autoritářské země a jejich vůdce. Za touhle minisérií od HBO stojí tvůrci Succession, v hlavní roli se pak představí Kate Winslet, což by to mělo být zárukou kvality. Doufám tedy, že se povedl i scénář a že se u toho pořádně pobavím.

Furiant
The Completely Made-Up Adventures of Dick Turpin

The Completely Made-Up Adventures of Dick Turpin (Zcela smyšlená dobrodružství Dicka Turpina)

Základní údaje

Žánr Komedie / Historický
Stanice Apple TV+
Premiéra 1. března 2024
Stav Novinka

O čem to je?

Dick Turpin se vydává na cestu plnou absurdních eskapád, když se stane neochotným vůdcem bandy psanců – a má za úkol přelstít zkorumpovaného strážce zákona a samozvaného zloděje Jonathana Wildea. V příběhu odehrávajícím se v 18. století je Turpin nejslavnějším, ale také nejméně pravděpodobným lupičem, jehož úspěch určuje především jeho šarm, okázalost a skvělé vlasy. Společně se svou bandou sympatických lumpů prožívá Turpin vzestupy a pády svého nového podnikání, včetně střetu s celebritou, a zároveň se snaží uniknout ze spárů šerifa-zloděje.

Proč to doporučuji?

Tenhle týden se na jeden seriál vysloveně těším, a tím je The Completely Made-Up Adventures of Dick Turpin. Proč? Baví mě humor Noela Fieldinga (mimochodem moderátora Great British Bake Off) a tahle absurdita bude něco přesně pro něj. Trailer nalákal i pobavil a Apple je již zárukou toho, že půjde o kvalitní podívanou.

Pajky

A co byste nám doporučili vy?

Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Fruiko

Fruiko

Taky jsem se divil, ale já jsem nemohl Elsbeth nechat v koutě a věděl jsem, že tu určitě nikdo kromě...
před 10 týdny
Litocha

Litocha

Jak pro koho :D Pro mě je to jednoznačně Fruikem zmiňovaná Elsbeth. (Doufám, že to tvůrci nepohnojí.)
před 10 týdny
andromache

andromache

Mě už ve Wifce Elsbeth hrozně lezla na nervy, takže seriál určitě vynechám.. Turpin mě svým trailerm hodně...
před 10 týdny
Další články k tématu