17. 4. 2023

TRIP – tenhle seriál asi budete muset zkusit

Tak tohle se nám ještě nestalo. Jak jen to říct diplomaticky? No prostě tenhle týden v TRIPu alias Týdenní redakční inspiraci premiérami pro vás máme jen jeden tip. Ne, že by nebylo z čeho vybírat, ale očekávání ohledně našeho tipu jsou prostě tak vysoká, že jsme se všichni shodli na tom jediném. Tak snad to nebude provar.

The Diplomat

The Diplomat (Diplomatické vztahy)

Základní údaje

Žánr Politický / Thriller / Drama
Stanice Netflix
Premiéra 20. dubna 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Během mezinárodní krize se diplomatka z povolání dostane na vysoce postavené místo, pro které nemá předpoklady a zkušenosti. To má ve výsledku výrazný dopad jak na její manželství, tak i politickou budoucnost.

Proč to doporučujeme?

Takový docela nenápadný týden. A přitom tolik nabitý seriály, že doporučit jen jeden je obzvlášť těžké. Ale jako fanoušek The Americans (Takoví normální Američané) nemám moc na výběr. Nový seriál s Keri Russell prostě musím zkusit, i kdyby to byl remake Ordinace v růžové zahradě. Navíc, politické thrillery Netflix umí, jen si vzpomeňte na klasiku v podobě House of Cards (Dům z karet). Takže věřím, že se bude na co těšit.

Fruiko

Dead RingersMrs. Davis pro mě můžou být tento týden příjemným překvapením, ale jako nejočekávanější kousek volím netflixáckou Diplomatku. Keri Russell mám ráda, politický thriller je můj oblíbený žánr, a Netflix podobné kousky umí natočit s pořádnou dávkou šťávy, kterou si při sledování maratonu tak užívám. Doufám, že seriál nezklame, očekávání mám vysoko.

ragelly

Dlouho jsem váhal, který seriál tento týden doporučit – na jedné straně vah jeptiška, na druhé pak diplomatka. Na jeptišku bojující proti všemocné umělé inteligenci (aneb seriál Mrs. Davis od Peacocku) jsem sice hodně zvědavý, ale nakonec jsem zvolil politické drama The Diplomat od Netflixu. Ve skrytu duše doufám (i když možná marně), že by to mohlo mít podobné grády jako House of Cards. Jasně, nepůjde tu o (vice)prezidenta, ale o diplomatku, která nečekané získá nechtěnou práci během mezinárodní krize. No, a navíc se v hlavní roli představí Keri Russell, která patří mezi moje oblíbené herečky. Tak uvidíme, jestli nás i tady čekají nějaké ty podrazy a vraždy.

Furiant

Pokud si mám pustit tento týden něco nového, tak bych si vybíral mezi dvojicí novinek. Tou první je Dead Ringers na Amazonu, která sice vypadá trochu ujetě, ale jsem si jistej, že Rachel Weisz bude v hlavní dvojroli skvělá. Tou druhou je pak politický The Diplomat na Netflixu. Keri Russell mě baví od dob The Americans a tohle prostředí by jí mohlo sedět. I proto se přikláním k této novince.

Pajky

A co nám doporučíte vy?

Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
richardK

richardK

Tak to je věc, jen jeden seriál? Podle traileru mi to zavání spíše Prezidentem v pořadí, šmrncnutý...
před 56 týdny
Fruiko

Fruiko

Jako tenhle týden si zaslouží pozornost víc věcí. 2. série From, ragelly zmiňovala Dead Ringers, jeptišku...
před 56 týdny
Další články k tématu