8. 5. 2023

TRIP – policie, žhář i historie v tipech týdne

Tenhle týden v TRIPu alias Týdenní redakční inspiraci premiérami zase pořádná nálož tipů. Tentokrát tu máme dvě novinky a jednu stálici, tak snad si vyberete.

The Great

The Great (Veliká)

Základní údaje

Žánr Drama / Historický / Komedie
Stanice Hulu
Premiéra 12. května 2023
Stav 3. série

O čem to je?

Děj se odehrává v sedmnáctém století. Hlavní postavou je Kateřina Veliká. Ta je nucena zvolit si mezi svým osobním štěstím a nebo si vybrat budoucnost pro Rusko.

Proč to doporučuji?

Pokud seriál neznáte, tak ho rozhodně doporučuji. Protože v tomhle stylu by se měly točit všechny historické seriály. Je to zábavné, vtipné a prostě úplně boží. Nemůžu se dočkat až se do sebe zase Kateřina s Petrem pustí, až proti sobě budou intrikovat a občas se pokoušet i o nějakou tu vzájemnou vraždu. Takže: „Hurá.“ a teď koukejte za mě švihnout skleničkou o zem…

Fruiko
Class of '09

Class of '09

Základní údaje

Žánr Krimi / Thriller / Minisérie 
Stanice FX on Hulu
Premiéra 10. května 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Napínavý thriller o třídě agentů FBI, který se odehrává v blízké budoucnosti, kdy se americký systém trestního soudnictví změnil díky umělé inteligenci.

Skupina agentů FBI, kteří v roce 2009 absolvovali školu Quantico, se po smrti společného přítele znovu setkává. Seriál sleduje tři desetiletí jejich životů a vypráví děj ve třech prolínajících se časových liniích, zkoumá povahu spravedlnosti, lidskosti a rozhodnutí, která děláme a která nakonec určují naše životy a náš odkaz.

Proč to doporučuji?

Thriller + FBI, novinka má mou plnou pozornost. Navíc se tu najde i pár známých tváří v čele s Kate Mara, která je výborná ve všem, kde se objeví. Doufám, že ta mrazivá thrillerová atmosféra tady skutečně bude a nepůjde jen o další z nekonečné řady krimi policejních seriálů.

ragelly

Po delší době se mi vrací nějaký ze sledovaných seriálů a tím je The Great, takže Huzzah! I když abych pravdu řekl, tak druhá řada už mě nebavila tolik jako ta první a tak úplně nehořím nadšením na další sledování, ale určitě si ho dříve či později pustím. Tenhle týden však není ani nedostatek zajímavých novinek, osobně se těším nejvíc na Class of 09, protože Kate Mara mě vždycky baví a do role agentky mi přijde obsazená skvěle. Špatně nevypadá ani korejský Black Knight, který mi pískem a dystopickou atmosférou silně přípomíná Mad Maxe.

Pajky
City on Fire

City on Fire (Město v plamenech)

Základní údaje

Žánr Drama / Mysteriózní / Krimi
Stanice Apple TV+
Premiéra 12. května 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Příběh začíná zastřelením studentky NYU Samanthy v Central Parku dne 4. července 2003. Zločin se začne vyšetřovat a vyjde najevo, že Samantha představovala základní vodítko mezi sérií záhadných ohňů, které se objevovaly po celém městě, místní hudební scénou a zámožnou rodinou, která skrývá velká tajemství.

Seriál je adaptací románu od Gartha Riska Hallberga.

Proč to doporučuji?

Dlouho jsem váhal, který seriál tento týden zvolit. Těším se totiž nejen na závěrečnou řadu Fear the Walking Dead, ale také i dvě novinky – a to akční thriller Class of '09 a krimi drama City on Fire. A právě poslední jmenovaný jsem se nakonec rozhodnul doporučit. Mám rád podobné mysteriózní kriminálky, kde divák spolu s detektivy hledá nejen vraha, ale také i motiv daného zločinu. A tady to vypadá, že vražda mladé dívky bude opředena několika tajemstvími, která budou postupně vyplouvat na povrch. Čeká nás nejspíše spousta zvratů, a tak věřím, že seriál nezklame.

Furiant
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu