3. 7. 2023

TRIP – právníci a kamery

Tento týden v TRIPu alias Týdenní redakční inspiraci premiérami patří v roce k jednomu z nejslabších, co se premiér týče. Horší jsou už jen Vánoce. No schválně se podívejte do historie a zjistíte, že první červencový týden skoro nikdy nic pořádného nepremiérovalo. Ale i tak jsme pro vás vyždímali dva tipy.

The Lincoln Lawyer

The Lincoln Lawyer (Advokát)

Základní údaje

Žánr Drama / Právnický
Stanice Netflix
Premiéra 6. července 2023
Stav 2. série

O čem to je?

Mickey Haller je nenapravitelný idealista. Hrdina vede svou právní kancelář vzadu ve své limuzíně Lincoln Town Car. Přijímá všechny případy, ty velké i ty malé, kdykoliv lidé v Los Angeles potřebují právní pomoc.

Seriál je adaptací bestsellerů od Michaela Connellyho, které se v roce 2011 dočkaly také filmového zpracování.

Proč to doporučuji?

Už se v podstatě nemůžu dočkat (právníci, exmanželsky, divnej vyšetřovatel, tohle má prostě všechno), jen mě trošku děsí, že to bude rozdělené na dvě půlky a pokud se bude opakovat schéma z první série, přičemž já doufám, že jo, tak si na finále budeme muset počkat, což je tedy opruz…

Fruiko

Mezi fanoušky anime nepatřím, takže si v návalu tohoto týdne vybírat nebudu. Za to patřím mezi fanoušky knih Michaela Connellyho a tím pádem i seriálů, které jsou podle nich zpracovány. A druhé série The Lincoln Lawyer se nemůžu dočkat. Trošku mi kazí radost, že je série rozdělená na dvě části, ale to se nedá nic dělat. Jen nemám důvod spěchat s rozkoukáním, abych pak nemusel čekat až do třetího sprna.

Pajky

Tentokrát jsem měl opět jasno, jelikož se 6. července na Netflixu objeví první část druhé série The Lincoln Lawyer. První řada se mi hodně líbila, taky jsem ji ohodnotil 90 %, takže se velmi těším i na tu druhou. Ta bude založena na čtvrtém románu o Mickeym Hallerovi, The Fifth Witness (Pátý svědek). Na rozdíl od Bosche, u kterého jsem kdysi dávno četl několik knih, tady však nemám knižní předlohu od Michaela Connellyho načtenou, takže vůbec netuším, co mě jako diváka čeká. Ale věřím, že to bude opět stát za to.

Furiant
Blindspot

Blindspot

Základní údaje

Žánr Drama / Krimi / Mysteriózní 
Stanice Channel 5
Premiéra 4. července 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Hannah Quinn pracuje jako dozor bezpečnostních kamer na sídlišti. Jednou zahlédne známého násilníka, jak vede dívku do mrtvého bodu kamery, ale odejte sám. Policie po příjezdu nic nenajde, po dívce ani stopy. Hannah je přesvědčená, že ji zabil, ale apatický policista Tony Warden tomu nevěnuje pozornost. Hannah se proto rozhodne odhalit pravdu, ale přitom se sama vystaví nebezpečí.

Proč to doporučuji?

Je vidět, že začíná okurková sezóna, protože moc novinek premiéru nemá, a už vůbec ne nějaké očekávané. Tento týden volím nenápadný britský thriller Blindspot. Podle popisu to zní jako něco, co mě baví sledovat. Doufám, že to nebude jen plné řečí, ale dočkáme se i mrazivé atmosféry, která mě pohltí a sledování si užiju.

ragelly

A co byste nám doporučili vy?

Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu