16. 1. 2023

TRIP – tohle retro si nesmíte nechat ujít, pitomci!

I tentokrát je TRIP alias Týdenní redakční inspirace premiérami jen o dvou tipech. A opět se tři redaktoři trefili do jednoho seriálu! To nebude náhoda, protože na předchůdci tohoto retra jsme všichni vyrůstali!

That '90s Show

That '90s Show

Základní údaje

Žánr Komedie / Retro
Stanice Netflix
Premiéra 19. ledna 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Příběh se odehrává ve Wisconsinu v roce 1995 a sleduje Leiu Formanovou, dceru Erica a Donny, která je na prázdninách na návštěvě u prarodičů. Zde se pod bedlivým dohledem Kitty a přísným pohledem Reda sbližuje s novou generací dětí z Point Place. Sex, drogy a rock'n'roll nikdy neumírají, jen se převlékají do modernějšího kabátku.

Proč to doporučujeme?

Tento týden nemůžu volit jinak. That '70s Show patří do mé osobní top 3 komedií, hned za Scrubs a Galavantem. I když mi původní parta bude v novince That '90s Show hodně chybět, věřím, že Red a Kitty budou parádní. Hlavně do Reda vkládám všechny své naděje na to, že se sitcom opravdu povede, protože ten v původním seriálu naprosto exceloval svými hláškami, kterými mě vždy dokázal dostat do kolen. A moc doufám, že se vrátí znělka!

ragelly

Další týden, kdy se mi špatně doporučuje, protože nemám nic jednoznačného. Možná by se dala doporučit čtvrtá řada Miracle Workers, samozřejmě pouze za předpokladu, že vám sedí obsazení z původních řad. Příběhově je to jedno, jde totiž o antalogii. Přemýšlím, jestli se nenechám zlákat druhou řadou Kukaček, protože ta první měla mezi diváky slušný ohlas a ta druhá to uzavře. Nicméně nejspíš to u mě dopadne tak, že se podívám na That '90s Show. Původní seriál patří mezi moje oblíbené sitcomy a děsím se toho jak tahle verze dopadne. Trailer mi na důveře nepřidal, ale vím, že těch pár dílů na Netflixu si stejně nejspíš najdu a pustím. I kdyby jen kvůli tomu, abych si mohl zanadávat.

Pajky

Každý, kdo není pořádný dumbass, tak už má v kalendáři zakroužkováno datum premiéry That '90s Show. Protože tohle retro si zaslouží vaší plnou pozornost pitomci! Red je zpátky a je připraven nakopat spoustu zadků. A i když se mi nová děcka zatím moc nezamlouvají, pořád doufám, že atmosféra to všechno přebije a bude to úžasné. Navíc je přislíbeno, že většina (tj. ti co nejsou v base) původního obsazení si střihne sem tam nějaké to cameo. Takže se dočkáme i původní party! Tak pokud jste neměli zakroužkováno, tak doufám, že už máte, nebo vám Red strčí nohu do zadku až po koleno!

Fruiko
Accused

Accused

Základní údaje

Žánr Krimi / Antologie / Právnický
Stanice FOX
Premiéra 22. ledna 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Příběh je vyprávěn očima obžalovaného, který stojí před soudem. Každá epizoda sleduje nového člověka v soudní síni, který je obviněný a diváci neví, o jaký zločin se jedná, ani jak obžalovaný před soudem skončil. Drama ukazuje, jak se obyčejní lidé můžou dostat do neobyčejných situací, jak jedno špatné rozhodnutí vede k dalšímu, až už není možnost situaci zvrátit.

Proč to doporučuji?

Stanice FOX v neděli uvede pilotní epizodu antologického právnického seriálu Accused, který mě hodně zaujal už samotným konceptem. Každá epizoda totiž bude vyprávěna jiným obžalovaným a navíc diváci nebudou vědět, o jaký zločin se jedná či jestli byl daný obviněný usvědčen. Během patnáctidílné první série se pak v seriálu objeví celá řada seriálových hereckých hvězd, takže myslím, že se máme na co těšit.

Furiant

A co byste nám doporučili vy?

Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
foruska

foruska

Úžasnej nadpis🤣 Hned mě to přeneslo zpátky do sklepa.
před 68 týdny
Fruiko

Fruiko

Snažil jsem se. :-D Jen v tý angličtině to je lepší.
před 68 týdny
foruska

foruska

To byla moje první myšlenka. Že AJ originál by byl už jen o chlup lepší😆 stejně jsem to ale musela...
před 68 týdny
Další články k tématu