29. 4. 2024

TRIP – Čeští detektivové, nečestné špionky a tatér z koncentráku v seriálových tipech týdne

TRIP – Čeští detektivové, nečestné špionky a tatér z koncentráku v seriálových tipech týdne

Nový týden a v týdenní redakční inspiraci premiérami přinášíme 2 seriálové tipy.

Odznak Vysočina

Odznak Vysočina

Základní údaje

Žánr Krimi / Drama
Stanice Nova
Premiéra 5. května 2024
Stav 3. série

O čem to je?

Policejní stanice vyšetřovacího týmu v seriálu Odznak Vysočina je umístěna do malebného fiktivního městečka Veselá na Vysočině, která kromě krásné přírody nabízí divákům i své drsné stránky. Příroda se tak vlastně stává jedním z hlavních hrdinů celého dění.

Dana Skálová je zkušená policistka, vlídná šéfová celého týmu. Rozumí lidem a vždycky se snaží pomoct. Nerada se nechává omezovat pravidly a zvyklostmi. Žije tak trochu v chaosu, neřeší papírování a občas chodí pozdě, její práce je ale pro ni vždy na prvním místě.

Proč to doporučuji?

Ťukalové jsou zpět! A i když přes nemastný a neslaný popis The Veil trailer trochu zaujal, tak mě Elisabeth Moss moc nepřsvědčila o tom, že by mohla být ona zrovna tajnou agentkou. A proto dám přednost ťukajícím datlům v Odznak Vysočina. Už se nemůžu dočkat, až mě to otravné téma ťukání na pozadí bude zase rozčilovat a jsem zvědavý, jaké nové linky nám tvůrci načrtnou, když ty staré už jsou konečně uzavřené.

Fruiko
The Veil

The Veil

Základní údaje

Žánr Minisérie / Thriller
Stanice FX
Premiéra 30. dubna 2024
Stav Novinka

O čem to je?

Thriller zkoumá překvapivý a napjatý vztah dvou žen, které na cestě z Istanbulu do Paříže a Londýna rozehrají smrtelně nebezpečnou hru pravdy a lži. Jedna z žen má tajemství, druhá má za úkol ho odhalit dříve, než přijdou o život tisíce lidí.

Proč to doporučuji?

Obsazení topka, popis zní parádně. Tady není o čem, na tuto novinku jsem hodně zvědavá. Myslím, že by to mohl být přesně můj žánr, takové nové Killing Eve. Za mě rozhodně jeden z nejočekávanějších seriálů nejen týdne, ale i celého měsíce, tak doufám, že nebudu odcházet zklamaná.

ragelly

Už jsem tu párkrát psal, že mám rád akční thrillery ze špionážního prostředí, že jo? No, asi jo, takže předpokládám, že to o mně už víte. A právě proto si nemůžu nechat ujít minisérii The Veil, za kterou stojí Steven Knight. Dvě ženy, tajemství, smrtící hra pravdy a lži, MI6 a CIA, Istanbul, Paříž, Londýn a k tomu plán na vyhlazení půl milionu lidí. Zní to lákavě, takže se fakt těším!

Furiant
The Tattooist of Auschwitz

The Tattooist of Auschwitz

Základní údaje

Žánr Drama / Historický / Životopisný
Stanice Sky Atlantic
Premiéra 2. května 2024
Stav Novinka

O čem to je?

Skutečný příběh slovenského Žida Lalea Sokolova, který byl držen v Osvětimi a měl za úkol tetovat vězeňská čísla na ostatní Židy.

Seriál je adaptací stejnojmenné knihy od Heather Morris, která vznikla na základě rozhovorů s Lalem Sokolovem.

Proč to doporučuji?

Tenhle týden je pro mě vítězem odkládaná premiéra třetí série Wrexhamu. I když jsem ten jejich letošní ročník průběžně sledoval a vím, jak to dopadne, tak se těším na to, jak bude tahle řada zpracovaná. Předchozí dvě série mě bavily a ještě chvilku to podle mě může fungovat a být zajímavé než se to vyčerpá, navíc sportovních projektů v seriálové verzi je nedostatek, takže za mě jasná volba. Kdybych si měl vybírat naprostou novinku, tak bych zvolil The Tattooist of Auschwitz.

Pajky

A co byste nám doporučili vy?

Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
_Martin_

_Martin_

Tak jestli bude Tatér z Osvětimi stejný jako ta kniha, tak to bude naprostá blbost, která nemá...
před 2 týdny
Další články k tématu