2. 10. 2023

TRIP – Hledaný, pohřešovaní a ztracený v čase v tipech týdne

Určitě jste tento týden v týdenní redakční inspiraci premiérami čekali zleva i zprava Lokiho, co? Tak vlevo a vpravo je. Ale uprostřed zůstalo místo na další dva tipy!

Lupin

Lupin

Základní údaje

Žánr Krimi / Drama / Mysteriózní
Stanice Netflix
Premiéra 5. října 2023
Stav 3. série

O čem to je?

Klasický francouzský příběh o zloději gentlemanovi a mistru převleků jménem Arsène Lupin v moderním pojetí.

Zloděj gentleman Assane Diop se ve šlépějích Arsèna Lupina vydává pomstít příkoří, které jeho otci způsobila jedna bohatá rodina.

Proč to doporučuji?

I když se na Marvelovku taky kouknu, tak nejsem v takovém očekávání jako prvorodička na sále. Proto dávám tento týden přednost evropské tvorbě a doporučím Lupina. Tam mě totiž zajímá, jak se s tím tvůrci hodlají poprat, protože 2. část byla relativně ukončená a Lupin se odkopal, takže teď si hrát na schovávanou bude mnohonásobně těžší.

Fruiko
Found

Found

Základní údaje

Žánr Drama / Krimi / Mysteriózní
Stanice NBC
Premiéra 3. října 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Každý rok je v USA nahlášeno více než 600 tisíc pohřešovaných lidí, přičemž na polovinu z nich, což jsou většinou lidé s jinou barvou pleti než bílou, se často zapomíná. Gabi Mosely, specialistka na styk s veřejností, která kdysi sama také patřila k těm zapomenutým, a její tým se tak nyní stará o to, aby se vždy našel někdo, kdo hledá právě ty zapomenuté. Ale aniž by to někdo tušil, Gabi skrývá své vlastní mrazivé tajemství.

Proč to doporučuji?

Tento týden je hodně velká slabota. Z nabídky nakonec volím Found, klasický americký seriál vyprodukovaný komerčními stanicemi Velké pětky. Nečekám žádnou velkou hitparádu, jelikož místní seriály jsou v poslední době více politicky korektní, než aby se soustředily na poutavý příběh. Ale třeba novinka překvapí, přece jen kriminálek na odpočinkové sledování není nikdy dost.

ragelly
Loki

Loki

Základní údaje

Žánr Drama / Akční / Dobrodružný 
Stanice Disney+
Premiéra 5. října 2023
Stav 2. série

O čem to je?

Seriál streamovací služby Disney+ o Lokim, postavě vycházející z Marvel Comics.

V novém seriálu „Loki“ od Marvel Studios odehrávajícím se po událostech filmu „Avengers: Endgame“ se nechvalně proslulý bůh lsti a falše Loki vydává na dobrodružnou cestu prostorem a časem. Loki se tak objevuje v lidských dějinách jako nepravděpodobný ovlivňovatel historických událostí.

Proč to doporučuji?

Tentokrát jsem se rozmýšlel mezi dvěma seriály začínajícím na písmeno L. I když se na třetí sérii s francouzským lupičem Lupinem celkem těším, tak nakonec zvítězil bůh lži a klamu Loki. První série vnesla do MCU svěží vítr, tak doufám, že si vysokou laťku udrží i série druhá. V ní se dle traileru a také i potitulkové scény, která následovala po filmu Ant-Man a Wasp: Quantumania, můžeme těšit na různé další variace Kanga, takže by to rozhodně mohlo být zajímavé i vzhledem k dalšímu směřování marveláckého universa. Snad to tedy bude opět skvělá zábava a Loki nezklame.

Furiant

Tenhle týden se asi shodnou s většinou, protože budu doporučovat Lokiho. První série mě docela bavila a jsem zvědav na to, jestli to bude tak i s tou druhou. Docela mě ale baví i ty dokumentární minisérie od Netflixu, takže si nenechám ujít ani Beckhama

Pajky

A co nám doporučte vy?

Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Carl0s

Carl0s

Díky bohu za volnější týden skrze nové série - za mne jen Lupin a Loki :-)
před 31 týdny
Další články k tématu