30. 10. 2023

TRIP – mladá Francouzka a mladá Jamajčanka vyplouvají z historie v tipech týdne

TRIP – mladá Francouzka a mladá Jamajčanka vyplouvají z historie v tipech týdne

Tento týden v týdenní redakční inspiraci premiérami to vypadalo zase jednou na pouhý jeden tip, ale Ragelly s náma nedrží basu a má pro vás ještě jeden navíc.

All the Light We Cannot See

All the Light We Cannot See (Jsou světla, která nevidíme)

Základní údaje

Žánr Historický / Válečný / Minisérie 
Stanice Netflix
Premiéra 2. listopadu 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Příběh Marie-Laure, slepé francouzské teenagerky, a Wernera, německého vojáka, jejichž cesty se střetnou v okupované Francii, kde se oba snaží přežít zkázu druhé světové války.

Podle stejnojmenného románu, za který autor Anthony Doerr získal Pulitzerovu cenu.

Proč to doporučuji?

No jo, taky jsem podlehl hypu ohledně velkolepé historické produkce. Prostě válečné velkofilmy, oh vlastně velkoseriály, letí a když to je ještě podle knížky, tak to přitáhne oči i mnohých neseriálomaniaků. Takže očekávám, že už si odpovědní manažeři vybírají nová auta, protože tohle by měl být úspěch. Snad to teda bude dobré i po té seriálové stránce.

Fruiko

Už dlouho dopředu jsem věděl, že tento týden doporučím All the Light We Cannot See. Kromě toho, že si konečně zaplním květnovou výzvu se seriálem odehrávajícím se v letech 1914–1945, tak mě zaujal i samotný příběh, herecké obsazení a dle traileru naprosto špičková výprava. Knižní předlohu, za kterou autor získal Pulitzerovu cenu, jsem sice nečetl, ale i tak se na tento epický příběh odehrávající se během druhé světové války velmi těším.

Furiant

Tenhle týden má jasného favorita na doporučení. Ani na vteřinu nepochybuju o tom, že All the Light We Cannot See bude dalším hitem. Netflix tomu dělá propagaci už dlouho a je vidět, že se na tom nešetří. Navíc mám za sebou knihu a i ta se mi docela líbila a jsem zvědav, jak se převedení do seriálové podoby podaří.

Pajky
Black Cake

Black Cake

Základní údaje

Žánr Drama / Historický / Mysteriózní 
Stanice Hulu
Premiéra 1. listopadu 2023
Stav Novinka

O čem to je?

V šedesátých letech na pobřeží Jamajky zmizela nevěsta Covey, buď se utopila, nebo to zfalšovala, aby unikla stíhání za vraždu manžela.

O padesát let později umírá Eleanor Bennett na rakovinu. Její odcizené děti Byron a Benny obdrží flešku s příběhem o tom, jak se Eleanor dostala z Karibiku do Ameriky. Vše je pro ně nové a odporuje tomu, co si o rodinném původu dosud mysleli.

Podle stejnojmenné knihy od Charmaine Wilkerson.

Proč to doporučuji?

Když jsem minulý týden psala, že to vypadá slabě, ještě jsem netušila, co bude tento týden. Novinek je hrstka, ale žádná mě extra nezaujala. O to větší a příjemnější překvapení se třeba bude konat, až budu sledovat piloty do NPL, rozhodně nechávám mysl otevřenou. Nejvíc jsem zvědavá asi na Black Cake, ale že bych z toho byla nějak odvařená a s napětím ho vyhlížela, to se rozhodně říct nedá.

ragelly

A co byste nám doporučili vy?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu