1. 4. 2024

TRIP – žádný apríl, ale 4 seriálové tipy na tento týden

TRIP – žádný apríl, ale 4 seriálové tipy na tento týden

Tohle není žádný vtip a v týdenní redakční inspiraci premiérami tu máme zase jednou plnou nálož novinek. 4 seriálové tipy.

Alex Rider

Alex Rider

Základní údaje

Žánr Akční / Dobrodružný / Thriller
Stanice Amazon Freevee
Premiéra 5. dubna 2024
Stav 3. série

O čem to je?

Alex Rider zjistí, že jeho strýc nezemřel při dopravní nehodě, jak se domníval. Byl britský špión a byl zavražděn. Stává se z něj také špión a snaží se odhalit vraha a spiknutí, které za tím vším stojí.

Proč to doporučuji?

Tenhle týden je toho alespoň pro mě tolik, že jsem měl problém s vybíráním, ale nakonec přeci jen padla volba na jistotu. Alexe jsem si zamiloval už během první série, druhá si svoji kvalitu udržela, a tak můžu jen doufat, že závěrečná třetí seriál nepošle do kopru…

Fruiko
The Faceless Lady

The Faceless Lady

Základní údaje

Žánr Fantasy / Horor / Minisérie
Stanice Meta Quest
Premiéra 4. dubna 2024
Stav Novinka

O čem to je?

Vstupte na hrad Kilolc, velkolepou kamennou pevnost hluboko na irském venkově, kde žije nechvalně proslulá „Dáma bez tváře“, tragický duch odsouzený k tomu, aby se na věky procházel po rozpadajícím se panství. Její příběh však zdaleka nekončí, jak se brzy dozví tři mladé páry. Na hrad je přilákal jeho tajemný majitel, který sem přijel soutěžit v historických hrách. Vítěz zdědí hrad Kilolc a vše, co se v něm nachází… živí i mrtví.

Proč to doporučuji?

Nedělám si iluze, že by se tato novinka mohla dostat až do našich končin, o stanici Meta Quest jsem ještě neslyšela, takže nevím, kde se to bude vysílat a o co vlastně jde. Ale hororový žánr je pro mě lákadlo, rozhodně největší – větší než očividné pecky jako Ripley nebo Sugar. Takže můj tip jde tímto nenápadným a možná i lehce překvapivým směrem a uvidíme, co z toho nakonec bude.

ragelly
Sugar

Sugar

Základní údaje

Žánr Drama / Krimi
Stanice Apple TV+
Premiéra 5. dubna 2024
Stav Novinka

O čem to je?

Moderní příběh o soukromém detektivovi, odehrávající se v Los Angeles.

Proč to doporučuji?

Drama o soukromém detektivovi z Los Angeles, který bojuje se svými vlastními démony… to už tu bylo snad milionkrát, ne? No, asi jo, ale Sugar bude určitě výjimečný v tom, že ho produkuje Apple TV+ a že se v titulní roli představí Colin Farrell. Už jenom tohle je prostě zárukou kvality. Navíc mě zaujal i trailer, takže se na tohle pátrání po zmizelé vnučce hollywoodského producenta celkem těším.

Furiant
Ripley

Ripley

Základní údaje

Žánr Drama / Krimi / Thriller
Stanice Netflix
Premiéra 4. dubna 2024
Stav Novinka

O čem to je?

Tom Ripley žije v 60. letech v New Yorku a živí se podfuky. Jednoho dne si ho zámožný muž najme, aby odjel do Itálie a přiměl jeho potulného syna k návratu domů. Tom práci přijímá a vstupuje tak do spletitého světa klamů, podvodů a vražd.

Seriálová adaptace detektivních románů z pera Patricie Highsmithové.

Seriál původně objednala stanice Showtime, po jejím konci se projektu ujal Netflix.

Proč to doporučuji?

Tento týden se vrátím na Netflix a podívám se na novinku Ripley. Sice jde o příběh, který byl už několikrát převedený na filmové plátno, ale i tak jde o zajímavou adaptaci. Líbí se mi artově černobílý vizuál a ještě víc se mi líbí obsazení. Andrew Scott je herec, který ke svým projektům přitahuje dost diváků a navíc ho doplňují Dakota Fanning a Johnny Flynn. Já si myslím, že půjde o další povedený seriál od Netflixu a jsem zvědav, jestli bude lepší než filmová verze.

Pajky

A co byste nám doporučili vy?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu