13. 3. 2023

TRIP – trosečnice, hrdinové i fotbalisti v tipech týdne

Tento týden v TRIPu alias Týdenní redakční inspiraci premiérami pro vás zase mám čtyři tipy. A zase to je vyrovnané. Dvě novinky a dvě stálice, takže… nechte se inspirovat!

Class of '07

Class of '07

Základní údaje

Žánr Drama / Komedie
Stanice Amazon Prime Video
Premiéra 17. března 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Komedie o nekonečném středoškolském srazu, na kterém jde o život.

Když během třídního srazu po deseti letech od absolvování dívčí střední školy udeří apokalyptická přílivová vlna, musí skupina mladých žen najít způsob, jak přežít na vrcholu ostrova v areálu své střední školy.

Nyní jsou vtaženy do deset let starého dramatu a jejich největší hrozbou pro přežití není konec světa, ale ony samy.

Proč to doporučuji?

Tenhle týden mi přijde festovně našlápnutý. Původně jsem chtěl bez rozmýšlení svůj tip vystřelit přímo na bránu, protože fotbalovku Ted Lasso miluji od první epizody. A i když z druhé série nestříkala dobrá nálada tolik jako z té první, pořád to bylo fajn a na třetí séri se moc těším. Jenže pak jsem si pustil trailer na Class of '07 a tahle kombinace Trosečníka a Protivných sprostých holek si rozhodně zaslouží vaši pozornost.

Fruiko
Gotham Knights

Gotham Knights

Základní údaje

Žánr Drama / Akční / SciFi
Stanice The CW
Premiéra 14. března 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Po vraždě Bruce Waynea uzavře jeho vzpurný adoptivní syn nepravděpodobné spojenectví s dětmi Batmanových nepřátel, poté, co jsou všichni obviněni z vraždy Křižáka v kápi. A jako nejhledanější zločinci ve městě musí tato odpadlická skupina ztroskotanců bojovat za očištění svých jmen.

Ale Gotham bez Temného rytíře, který by ho chránil, se brzy zvrhne v to nejnebezpečnější místo, jaké kdy bylo. Naděje však přichází z těch nejneočekávanějších míst, protože tento tým nesourodých uprchlíků se stane jeho novou generací zachránců známých jako Gothamští rytíři.

Proč to doporučuji?

Jelikož mám rozkoukaný Gotham, tak jsem hodně zvědavá, jak si s tématem poradí stanice The CW. Můj tip na tento týden je Gotham Knights a moc doufám, že nebudu zklamaná. Stanice má s hrdiny praxi, ale na druhou stranu si prošla výraznou změnou vedení, takže nikdy nevíte, co vás u jejích novinek vlastně čeká a potká. I tak ale rytíři patří k tomu, na co se v rámci NPL tento týden nejvíc těším.

ragelly
Superman & Lois

Superman & Lois (Superman a Lois)

Základní údaje

Žánr Akční / Dobrodružný / Drama 
Stanice The CW
Premiéra 14. března 2023
Stav 3. série

O čem to je?

Seriál sleduje slavného superhrdinu Supermana a talentovanou novinářku Lois, kteří společně musí zvládat stres, tlak a komplexnost toho, co s sebou přináší rodičovství v dnešní moderní společnosti.

Proč to doporučuji?

Stejně jako před pár týdny, kdy začínala nová série Flashe, tak i tento týden je pro mě dost slabý. Opět mě totiž nezaujala žádná novinka – Gotham Knights vynechám a u Lucky Hanka se rozhodnu až dle recenzí, jelikož z traileru ani námětu seriálu nejsem moc odvařený. No a jediný mnou sledovaný seriál, který se s novou sérií vrací, je Superman & Lois. Předchozí řada mě sice oproti té první již tak moc nebavila, ale stejně se na návrat do Smallvillu celkem těším. Jen teda doufám, že všechny postavy začnou o něco více používat to, čemu se říká mozek, protože jejich nelogické chování mi trochu leze na nervy. Jsem zvědavý i na to, jak se tvůrci popasovali se změnou představitele Jonathana Kenta, a zda si na nového herce zvyknu.

Furiant
Ted Lasso

Ted Lasso

Základní údaje

Žánr Komedie / Sportovní
Stanice Apple TV+
Premiéra 15. března 2023
Stav 3. série

O čem to je?

Ted Lasso je vysokoškolský fotbalový trenér, který má převzít anglický tým, přestože nemá sebemenší zkušenosti s evropským fotbalem.

Proč to doporučuji?

Tenhle týden v podstatě není o čem, nebo takhle spíš jde o to, jestli se najde něco, co by bylo důstojným druhým doporučením. Na plné čáře vyhravává dávkovaná pozitivní energie v podání Teda Lassa, i když to bude asi hořkosladký návrat s ohledem na to, že se spekuluje o tom, že půjde o poslední sérii. Z novinek zmíním Agent Elvis, protože to vypadá na slušně ujetou jednohubku.

Pajky
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Fruiko

Fruiko

Tenhle týden je mrtě našlapaný. Ale k Extrapolations přistupuji tak, že to budou spíš takové minifilmy.
před 60 týdny
Kolombo

Kolombo

Já se vlastně z výčtu těším na všechno (Class of '07 jsem musel přidat do watchlistu) :)
před 60 týdny
richardK

richardK

Jasně, našlapaný ano, ale nikde nehrají 4 oscaroví herci a to si pozornost zaslouží. Byť chápu, že půjde...
před 60 týdny
Další články k tématu