24. 7. 2023

TRIP – návrat legendy a nástup nové?

TRIP – návrat legendy a nástup nové?

Tento týden v TRIPu alias Týdenní redakční inspiraci premiérami to zase bylo těsné, ale nakonec z toho dva tipy jsou. Tak si je užijte.

Futurama

Futurama

Základní údaje

Žánr Animovaný / Komedie / SciFi
Stanice Hulu
Premiéra 24. července 2023
Stav 11. série

O čem to je?

Jedná se o americký animovaný seriál. Jeho duchovními tvůrci jsou Matt Groening a David X. Cohen (kteří jsou také autory Simpsonů). Hlavním hrdinou je smolař Philip J. Fry, který se na silvestra roku 1999 díky nehodě ocitne ve stázi (je zmražen), ze které se probere o tisíc let později přímo do roku 3000.

Po probrání zjistí, že se vše změnilo. Ocitá se v Novém New Yorku, kde dostane práci u svého praprasynovce, profesora Farnswortha. Ten vlastní přepravní společnost Planet Express. Většina děje se točí kolem dobrodružství, která Fry zažívá spolu se svými kolegy při práci pro tuto společnost. Jeho nejlepším přítelem je robot Bender (kleptoman a ožrala, který v postatě furt mluví sprostě), mezi jeho další přátele patří Turanga Leela (slečna s jedním okem, Fry je do ní zamilovaný) a nesmíme zapomenout na doktora Johna Zoidberga (mimozemšťan, krab, dokonalý smolař a loser).

Proč to doporučuji?

Konečně jednou něco, co můžu s klidným svědomím doporučit, protože jsem už viděl první epizodu nové série dopředu. A je to konečně ta Futurama, jak si ji pamatujeme za starých časů, jen tedy přidává více narážek na minulost. V první epizodě si utahuje nejen ze sebe, ale i z nás diváků a je fajn, opět vidět staré dobré známé v plné síle. Tak snad i další epizody budou stát za to!

Fruiko
Twisted Metal

Twisted Metal

Základní údaje

Žánr Akční / Komedie
Stanice Peacock
Premiéra 27. července 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Seriál o outsiderovi, který dostane šanci na lepší život, ale jen pokud se mu podaří doručit tajemný balíček napříč postapokalyptickou pustinou. S pomocí zloděje aut, který má spoušť, bude čelit divokým nájezdníkům na ničivých vozidlech a dalším nebezpečím na otevřené silnici, včetně šíleného klauna, který řídí známý zmrzlinářský vůz.

Na motivy videohry od PlayStationu.

Proč to doporučuji?

Uno cuento perfecto zní jako romantická slaďárna, která by mě mohla hodně bavit. Ale přece jen dávám tento týden v očekávání přednost Twisted Metal. Mám ráda ujeté seriály a tohle vypadá, že bude jeden z nich. Předlohu neznám, ale rozhodně jsem zvědavá, jak seriál bude vypadat. Schválně jsem ani nekoukala na trailer, abych si vůbec nezkazila překvapení.

ragelly

Tento týden je opravdu dost slabý aneb okurková sezóna dorazila už i mezi seriály. Vyčnívá jedině Twisted Metal, což by dle různých ukázek mohla být celkem slušná (nebo neslušná?) zábava. Hru jsem ale nehrál, takže pořádně nevím, co od toho očekávat. Nechám se tedy tímto postapokalyptickým světem překvapit.

Furiant

Tohle je pořádně natřískanej týden a chystám se pustit si hned tři seriály. Snad se konečně dočkáme nových dílů Futuramy – už jsem ale jednou naletěl a doporučoval ji, tak uvidíme. Určitě se podívám i na druhou řadu Good Omens, ale trošku mě odrazuje, že příběh byl po první řadě krásně uzavřený a bojím se, aby to nebylo jen zbytečné nastavování, ale snad jsem bezdůvodně nervózní a Gaiman si to pohlídá. Do třetice je tady Twisted Metal a doufám, že to bude neskutečně ujetá zábava a bude mě to bavit jako paření hry před nějakými dvaceti lety. Trailer rozhodně nabudil správný dojem.

Pajky

A co byste nám doporučili vy?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu