26. 12. 2022

TRIP – Robot a zase ti špioni v tipech na tento týden

Treason

Treason

Základní údaje

Žánr Akční / Thriller / Špionážní
Stanice Netflix
Premiéra 26. prosince 2022
Stav Novinka

O čem to je?

Adam Lawrence je vycvičený a vychovaný tajnou službou MI6 a jeho kariéra se zdá být rozhodnutá. Když ho však dostihne minulost v podobě Kary, ruské špionky, s níž sdílí komplikovanou minulost, je nucen zpochybnit vše a všechny ve svém životě. Mezi Karou, Adamem a jeho ženou Maddy se vytvoří komplikovaný trojúhelník; tři lidé, kteří se snaží odhalit tajemství jeden druhého, orientovat se v politických a diplomatických vztazích a zároveň si udržet svůj osobní život a ty, které mají nejraději.

Proč to doporučujeme?

Máme tu další týden a já opět doporučuji akční špionážní thriller, tentokrát minisérii Treason, která je ode dneška dostupná na Netflixu. Jenže otrávený ředitel britské zpravodajské služby MI6, agenti CIA, politika, rodina a do toho ruská špionka s vazbami na minulost hlavního hrdiny, který možná je a možná není dvojitý agent, to prostě zní skvěle! Dobře vypadá i herecké obsazení, které bude táhnout Charlie Cox, takže doufám, že tahle pětidílná minisérie od scenáristy Mostu špiónů nezklame.

Furiant

Už už jsem myslela, že nám streameři dají alespoň pár posledních dnů v roce odpočinek. Bohužel to nevyšlo, i tento týden tu budeme mít několik premiér. Z nabídky jsem nejvíc zvědavá na Treason od Netflixu. Nečekám sice žádnou velkou hitparádu, ale třeba seriál nabídne zábavnou akci a příjemně překvapní. A navíc – na Charlieho Coxe se dá dívat vždycky, co si budem.

ragelly

Poslední týden roku 2022 a docela mě zaujal seriál Treason, který poběží na Netflixu. Jsem zvědav, jestli dokážu oddělit Charlieho Coxe od postavy Daredevila. Nicméně nejočekávanější seriál tohoto týdne bude mít premiéru až 1.1. – Po deseti letech se vrací Futurama a i když spíš než nadšení očekávám nostalgii, tak Futurama je seriál, který si ujít nenechám v žádném případě.

Pajky
Futurama

Futurama

Základní údaje

Žánr Animovaný / Komedie / SciFi
Stanice Comedy Central
Premiéra 1. ledna 2023
Stav 8. série

O čem to je?

Jedná se o americký animovaný seriál. Jeho duchovními tvůrci jsou Matt Groening a David X. Cohen (kteří jsou také autory Simpsonů). Hlavním hrdinou je smolař Philip J. Fry, který se na silvestra roku 1999 díky nehodě ocitne ve stázi (je zmražen), ze které se probere o tisíc let později přímo do roku 3000.

Po probrání zjistí, že se vše změnilo. Ocitá se v Novém New Yorku, kde dostane práci u svého praprasynovce, profesora Farnswortha. Ten vlastní přepravní společnost Planet Express. Většina děje se točí kolem dobrodružství, která Fry zažívá spolu se svými kolegy při práci pro tuto společnost. Jeho nejlepším přítelem je robot Bender (kleptoman a ožrala, který v postatě furt mluví sprostě), mezi jeho další přátele patří Turanga Leela (slečna s jedním okem, Fry je do ní zamilovaný) a nesmíme zapomenout na doktora Johna Zoidberga (mimozemšťan, krab, dokonalý smolař a loser).

Proč to doporučuji?

Protože Bender. Vím, vím. Je to poněkolikáté, co nám oživují Futuramu a co si budeme povídat, pokaždé je to o trochu horší, než ta předchozí „ukončená“. Ale stejně. Pořád je to Futurama! Takže i když se trochu bojím, že laťka kvality zase klesne o něco níž, tak stejně budu koukat a stejně budu všechny postavy zbožňovat, jako když jsem je viděl poprvé.

Fruiko

A co byste nám doporučili vy?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Furiant

Furiant

Za mě musím zmínit ještě i to, že kromě toho Treason se celkem dost těším i na Kaleidoscope od...
před 72 týdny
IrmaVep

IrmaVep

Mě zaujal až ten Kaleidoscope, díky Furiante :D
před 72 týdny
Sonya

Sonya

Treasom na zaujal, pridávam si to teda do seriálov, ktoré chcem zhliadnuť niekedy v budúcnosti. Ďalší...
před 72 týdny
Další články k tématu