27. 11. 2023

TRIP – Špioni, sousedi a kocovina v tipech týdne

Tento týden v týdenní redakční inspiraci premiérami máme jednu shodu, takže tento týden jen tři tipy.

Slow Horses

Slow Horses

Základní údaje

Žánr Drama / Špionážní / Thriller
Stanice Apple TV+
Premiéra 29. listopadu 2023
Stav 3. série

O čem to je?

Jackson Lamb je chytrý, ale výbušný vůdce skupiny špionů, kteří skončí v exilu MI5 poté, co byli vyloučeni z hlavní služby za své chyby.

Adaptace románů Micka Herrona.

Proč to doporučuji?

Tenhle týden není o čem. Gary Oldman a Kristin Scott Thomas si opět pro sebe ukradnou další řadu Slow Horses. Už se na jejich herecký koncert a na suché hlášky moc těším. Kdo tomuhle seriálu ještě nedal šanci, tak to koukejte co nejdříve napravit, protože to je to nejlepší, co aktuálně v seriálovém světě běží…

Fruiko
Obliterated

Obliterated (Na maděru)

Základní údaje

Žánr Akční / Dramedy
Stanice Netflix
Premiéra 30. listopadu 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Elitní speciální jednotka sleduje smrtelné teroristické sítě, které hrozí vybombardováním Las Vegas. Po jedné bouřlivé párty s alkoholem a drogami tým zjistí, že bomba, kterou deaktivovali, byla jen návnada. Čas běží a hrdinové musí bojovat proti překážkám i osobním problémům, aby deaktivovali skutečnou bombu a zachránili svět.

Proč to doporučuji?

Závěr měsíce se nese opět ve slabém novinkovém duchu. Z té skromné nabídky novinek volím netflixácký kousek Obliterated. Netflix podobná odlehčená akční dramata umí podat zábavně, takže doufám, že i tento seriál se zařadí mezi ty oddychové pohodovky, které sice logicky moc smysl nedávají, ale vlastně vám to ani nevadí, protože epizody běží jako po másle a dobře se u nich bavíte.

ragelly

Tento týden je pro mě opět zase slabší – nevrací se mi žádný seriál a z novinek mě tak trochu zaujala akorát ujetá akční komedie Obliterated od Netflixu. Vypadá to na šílenou jízdu, u které se člověk buď pořádně pobaví, nebo ji kvůli trapnosti vypne během prvních deseti minut. Pevně věřím, že pro mě to bude ta první možnost a že si tuhle komediální akční řežbu užiju fakt na plný kule. :-)

Furiant
The Couple Next Door

The Couple Next Door

Základní údaje

Žánr Drama / Thriller / Psychologický
Stanice Channel 4
Premiéra 27. listopadu 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Když se Evie a Pete přestěhují do luxusní čtvrti, ocitnou se ve světě odhrnutých záclon a brzy se dostaví úzkost. Zanedlouho se oba seznámí s párem ze sousedství, který tvoří dopravní policista Danny a jeho žena, okouzlující instruktorka jógy Becky.

Všechno se zkomplikuje, když Danny prožije vášnivou noc s Evie, svou krásnou, ale problémovou sousedkou.

Adaptace nizozemského Nieuwe buren.

Proč to doporučuji?

Tenhle týden tam na první pohled nevidím nic, co bych nedočkavě očekával. Poslední dobou ale sleduji pár pořadů na Channel 4 a vždy v reklamách mi tam skočí upoutávka na novinku The Couple Next Door. Vypadá to na klasické drama s milostným mnohoúhelníkem a tak od toho nečekám nic zázračného, nicméně je to docela slušně obsazené a tak jsem zvědav, jak se proti sobě postaví týpek z Outlandera a týpek z How to Get Away With Murder.

Pajky

A co byste nám doporučili vy?

Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu