21. 8. 2023

TRIP – Sci-fi vs. krimi v tipech týdne

Tento týden v TRIPu alias Týdenní redakční inspiraci premiérami jsem zase čekal, že bude vládnout v redakci shoda a všichni se vrheneme do nabízení Star Wars. A ono nic. My se vytasili hned se 4 tipy.

Kriminálka Anděl

Kriminálka Anděl

Základní údaje

Žánr Krimi / Drama
Stanice Nova
Premiéra 21. srpna 2023
Stav 5. série

O čem to je?

Český kriminální seriál plný napětí, který představuje Prahu jako těkavé, rychle tepoucí, moderní kosmopolitní město, která má však i své temné stránky. Případy, které oddělení fiktivní pražské Kriminálky Anděl vyšetřuje, jsou inspirovány skutečnými zločiny. Šéfuje mu nejstarší a nejzkušenější Ivan Tomeček. Jeho kolegy jsou nováček Tomáš Benkovský, praktik Oliver Hajn, dokumentarista Rudolf Uhlíř a policejní psycholožka Jana Chládková. Jejich důležitým spolupracovníkem je patolog Karel Benkovský. Celé oddělení řídí vrchní ředitel kriminálky Milan Horký.

Proč to doporučuji?

Já nikdy tyhle multivesmíry plné superhrdinů a světelných mečů nežral. Marvel a Star Wars mě k lítosti Disneyho nechávají v celku chladným. Jenže když vám řeknu, že vám místo Ahsoky doporučím českou Kriminálku Anděl, tak si asi budete klepat na čelo. Jenže od posledního dílu to je skoro deset let a já chytl nostalgickou vlnu, která když se zkříží s tím, že české věci jsou moje takové guilty pleasure, tak to vymaže i vzpomínky na to, že to vlastně nebylo moc dobré. Každopádně se na to těším…

Fruiko
Ahsoka

Ahsoka

Základní údaje

Žánr Dobrodružný / SciFi / Akční
Stanice Disney+
Premiéra 22. srpna 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Ahsoka Tano, bývalá Jedi, která přežila vyhlazení celého řádu, se snaží zabránit nové hrozbě, která ohrožuje celou galaxii po pádu Impéria.

Proč to doporučuji?

To je zase týden, nějakou zajímavou novinku abychom pohledali. Ahsoka je tady tak trošku bezpečná sázka na jistotu, protože víme, že Disney+ si dává na svých SW a Marvel projektech hodně záležet.

ragelly
Who is Erin Carter?

Who is Erin Carter? (Kdo je Erin Carterová?)

Základní údaje

Žánr Dobrodružný / Akční / Minisérie 
Stanice Netflix
Premiéra 24. srpna 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Erin je britská učitelka ve Španělsku, která se zaplete do loupeže v supermarketu. Když ji jeden ze zlodějů pozná, začne být její život v ohrožení. Hrdinka musí v Palominu, městě tajemství, bojovat o očištění svého jména a ochranu rodiny.

Proč to doporučuji?

Svět Star Wars ani Invazi nesleduju, takže tentokrát nechám očekávané novinky jiným. Já si tento týden vybral akční novinku Who is Erin Carter? o nenápadné, ale tajuplné britské učitelce, která žije ve Španělsku. Dle traileru to vypadá, že nás čeká spousta zvratů, tak doufám, že to bude stát za to. Už teď jsem zvědavý, kdo (nebo kým?) vlastně Erin Carter je. A konečně si taky zaplním tu učitelskou kolonku ve výzvě. :-)

Furiant
Invasion

Invasion (Invaze)

Základní údaje

Žánr Drama / SciFi / Fantasy
Stanice Apple TV+
Premiéra 23. srpna 2023
Stav 2. série

O čem to je?

Na Zemi zavítá mimozemský druh, který ohrožuje existenci lidstva. Události se odehrávají v reálném čase očima pěti obyčejných lidí po celém světě, kteří se snaží pochopit chaos, jenž se kolem nich rozpoutal.

Inspirováno klasikou Válka světů od H. G. Wellse.

Proč to doporučuji?

S každým dalším projektem ze světa Star Wars jsem víc a víc otrávenej a už nemám ani chuť je sledovat, což je jediný důvod, proč půjdu proti Ahsoce. Pokud se vrátí nadšené recence, tak se nejspíš podívám, ale neočekávám to. Místo toho jsem se snažil tenhle týden vybral něco jiného a jako fanouška sci-fi mě nejvíc zaujalo Invasion. Válka světů je dobrá předloha, ale abych pravdu řekl, tak jsem ani nezaznamenal, že už byla první série a tohle je druhá řada. A i když první řada nemá nijak oslnivé hodnocení, tak mi to přijde zajímavější než zbytek projektů, které tenhle týden startují.

Pajky

A co byste nám doporučili vy?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
richardK

richardK

Neřekl bych. Platí to i dnes, větší peníze i skvělí herci jsou znát. Jen výsledek nemusí mnohému...
před 37 týdny
Litocha

Litocha

Nějak jsem ta doporučení napočítala čtyři. To se zase tak často nestává.
před 37 týdny
A.R.G.U.S.

A.R.G.U.S.

To ti závidím. Já už o Marvelu ztratil veškeré iluze.
před 37 týdny
Další články k tématu