25. 3. 2024

TRIP – Zločinci z donucení a vězeň v osamění v seriálových tipech týdne

TRIP – Zločinci z donucení a vězeň v osamění v seriálových tipech týdne

Tento týden se v týdenní redakční inspiraci premiérami tu máme 3× v hlavní roli zločin. Zločinný režim, dívku donucenou sestrami k zločinecké dráze a taxikáře, co musí jezdit pro zločince.

A Gentleman in Moscow

A Gentleman in Moscow (Gentleman v Moskvě)

Základní údaje

Žánr Drama / Minisérie / Historický
Stanice Showtime
Premiéra 29. března 2024
Stav Novinka

O čem to je?

Ruský aristokrat je ušetřen smrti a je umístěn do domácího vězení, zatímco se kolem něj odehrává bolševická revoluce.

Proč to doporučuji?

Jaro začíná, všechno kvete, čas na dobrou náladu. Tak co si ještě chvilku prodloužit depresivní zimu a dát si trochu toho ruského pohostinství? Protože při tomhle na každého musí padnou depka. Domácí vězení v hotelu zní ještě jako výhra, ale s tím vším, co se děje okolo vás a vy s tím nemůžete nic dělat je to pěkná klaustrofobní depka. A tenhle seriál ji fakt umí navodit.

Fruiko

Tenhle týden mi přijde fakt hodně slabý. Jediným seriálem, který stojí za zmínku, tak je A Gentleman in Moscow. Ne, že bych se na něj kdovíjak těšil, ale nic lepšího v tomto týdnu podle mě opravdu nebude. Knižní předlohu jsem nečetl, má však velmi kladné recenze, takže doufám, že si seriálové ztvárnění života hraběte Rostova v moskevském hotelu Metropol užiju stejně jako ti spokojení čtenáři.

Furiant
Parish

Parish

Základní údaje

Žánr Drama
Stanice AMC
Premiéra 31. března 2024
Stav Novinka

O čem to je?

Hlavním hrdinou je taxikář, jehož život se obrátí vzhůru nohama, když souhlasí s tím, že bude dělat šoféra neworleanskému zimbabwskému gangsterovi, který je proslulý vykořisťováním přistěhovalců bez dokladů v jižních přístavech USA.

Proč to doporučuji?

Za mě je poslední březnový týden docela nezajímavý, nestartuje nic, na co bych se vyloženě třásla zvědavostí. Pro tip týdne nakonec volím Parish, jen tedy doufám, že to nebude uspávačka hadů, ale dočkáme se nějaké zábavné akce a auto honiček. Ale nepřekvapilo by mě, kdyby mi seriál nesedl, kabelovka AMC se moc často do mého vkusu netrefuje (a hlavně nám pořád dokola nabízí jen zombíky na tisíc způsobů). Tak uvidíme, jak to dopadne.

ragelly
Renegade Nell

Renegade Nell (Renegátka Nell)

Základní údaje

Žánr Historický / Drama
Stanice Disney+
Premiéra 29. března 2024
Stav Novinka

O čem to je?

Příběh odehrávající se v 18. století ve Velké Británii sleduje osudy Nell Jacksonové, která je donucena se svými dvěma osiřelými sestrami Roxanne a George opustit město a vydat se na cestu banditů přepadávajících pocestné. V tom jim pomáhá malý duch, kterého nazývají Slepý Billy.

Časem si Nell uvědomuje, že nestojí na špatné straně zákona bez důvodu. Její osud je mnohem, mnohem větší a sahá až ke královně Anně a dál, až k silám, které se střetávají na bojištích po celé Evropě.

Proč to doporučuji?

Tenhle týden jsem zvědav na seriál Renegade Nell, který bude mít premiéru na Disney+. Stojí za ním totiž Sally Wainwright a i když vážně neočekávám nic ve stylu Happy Valley nebo Gentleman Jack, tak věřím, že pod jejím vedením půjde o zajímavý projekt. Navíc je tam obsazeno i několik zajímavých hereckých jmen, takže jsem zvědav na to, jak se to podaří dát dohromady. A i když začínají i další zajímavé novinky, tak tahle jde na vrchol mého listu.

Pajky

A co byste nám doporučili vy?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu