17. 6. 2023

Novinka pod lupou: Based On A True Story (Peacock)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Based On A True Story
Žánr komedie, thriller
Stanice Peacock
Premiéra 8. 6. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu minut

Kdo?

Tvůrci Jason Bateman, Craig Rosenberg
Hrají Kaley Cuoco, Chris Messina

O čem to je?

Seriál inspirovaný bizarní skutečnou událostí vypráví o realitní makléřce, instalatérovi a bývalé tenisové hvězdě, jejichž životy se nečekaně střetnou a odhalí americkou posedlost skutečnými zločiny, vraždami a pomalu se zavírajícím záchodovým prkénkem.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Jiné pojetí true crime podcastového fenoménu dnešní doby než u Only Murders in the Building, ale i zde se rozhodně povedlo obsazení a černý humor. Ani nevím, kdy naposledy jsem se u nějaké novinky od srdce zasmála. Kaley je v tomhle okouzlující a s Chrisem tvoří nenuceně skvělé a zábavné duo.

Zařadila bych to do takové mé kategorie divnoseriálů, tentokrát z příjemného prostředí slunečné Kalifornie, se skvělou hudbou a vtipnou atmosférou. Konečných 10 minut bylo naprosto parádních a mít tak na to čas, hned koukám dál. Těším se i na to, že další díly by měly být kratší, tak snad si to udrží výbornou úroveň, se kterou to začalo.

  • dvojice Kaley Cuoco a Chris Messina
  • humor a příběh
  • kalifornské prostředí
80 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Na tento pilot jsem se těšila asi nejvíc a i když jsem čekala maličko něco jiného, ve výsledku novinka nezklamala a po odsledování pilotu se těším na další díly. Kaley tyto lehce komediální, lehce thrillerové role moc sluší, jde vidět, jak se v nich vyžívá. Její postava je hodně nažhavená na vražedné dokumenty a podcasty.

Pobavil mě jejich dámský kroužek. Před pár lety se takhle znuděné paničky scházely a diskutovaly o červené knihovně, v dnešní době už to nahrazují stejně populární krimi podcasty. Ale ten závěr epizody mě hodně odrovnal, musím říct, že i když jsem v průběhu sledování měla trošku rezervy, tak ten konec mě určitě naladil na další sledování, jsem moc zvědavá, jak se to bude vyvíjet dál.

  • herecké obsazení
  • mix komedie a thrilleru
  • super závěr
  • čekala jsem ještě větší jízdu už v průběhu epizody, ne až na konci
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu