4. 9. 2023

Novinka pod lupou: One Piece (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název One Piece
Žánr akční, dobrodružný, fantasy
Stanice Netflix
Premiéra 31. 8. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 65 minut

O čem to je?

Seriál sleduje dobrodružství Luffyho a jeho pirátí posádky, kteří prozkoumávají fantastický svět nekonečných oceánů a exotických ostrovů. Jejich cílem je najít velký poklad známý jako One Piece, aby se Luffy mohl stát novým králem pirátů.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Pilot tohoto seriálu mi nemohl uniknout. Anime sleduju roky, takže i nějaké to porovnání mám. Bála jsem se tohoto hraného seriálu, ale po pilotu jsem mile překvapena. Odchylky od anime tu rozhodně jsou, ale seriálu to neškodí. Po animační stránce je seriál taky dobře zpracován. Postavy jsou sympatické. I když stopáž je něco málo přes hodinu, tak díl uteče jako voda. A rozhodně se u toho člověk nenudí. Vždy se tu něco děje. Nějaká ta akce či komická situace. Tohle zpracování hraného anime se opravdu povedlo. Takže pilot nezklamal, spíše mile překvapil.

  • hlavní děj se drží anime
  • postavy
  • akce
  • animace
  • scéna Helmeppa a Zora
  • dobré na maraton
100 %
Mé hodnocení
Janey T

Mangu neznám, ale po 8 epizodách se domnívám, že hraná adaptace potěší nejen fandy anime. Vizuálně parádní, místy rozverný a humorně laděný děj s akcí, kde nechybí ani rozpůlené tělo, dokáže zaujmout na první dobrou. V pilotu se seznámíme s hlavními postavami, které v rámci samostatných linek začínají vyprávět své příběhy a na konci se spojí – zlodějka, samurai a gumový Luffy. Vším se line fajn pirátská atmosféra s dobrými herci a souboji, kde je sice občasná drobná nedokonalost vidět, ale jinak jim nic nechybí a ty s Luffym jsou bravurní. V dalších epizodách pak přibývají nové postavy, některé velmi neotřelé jako rozkládající se klaun, a v rámci retrospektivy se dozvíme zásadní věci i o nich. Sice v třetí epizodě tempo trochu „zaškobrtlo“, ale hororová atmosféra vše srovnala. V šesté je pak odvyprávěna výborná story o kuchařovi. Největším plusem seriálu je vystavěný kontrast mezi pirátským snem Luffyho v konfrontaci s reálným životem a jeho dědou. Dojde také na přátelství kované společnou cestou za pokladem Krále pirátů,ale i zradu, takže tu je vše, co takový seriál má mít, nechybí ani ponaučení. Vůbec bych se nedivil, kdyby se ze seriálu stal největší hit Netflixu tohoto roku.PS. Výborný je i český dabing.

  • Vizuál
  • Vykreslení postav
  • Luffy a jeho vztah s dědou
  • Občas menší zaškobrtnutí v tempu
  • Drobné nedokonalosti v soubojích
80 %
Mé hodnocení
richardK

Předlohová manga, potažmo anime, jde úplně mimo mě, nevím o tom ani prd, tudíž výsledek nesrovnávám a posuzuju čistě svým osobním pohledem, neznalým onoho světa, příběhu, děje. Seriál mě zaujal v průběhu TUDUM, kdy jsem narazila na teaser a promo video, na kterém ten teaser vidí poprvé sami herci. To bylo tak upřímné a dojemné (vážně doporučuju, 10/10), že jsem v tu ránu věděla, že se na výsledek musím podívat.

Snad všechny hrané adaptace anime, které jsem kdy postřehla, byly pro původní fanoušky propadák. Netuším, jak si (po)vede tohle, ale já si to NEČEKANĚ užila. Ten zvláštní vibe, který to má, je pro mě něco docela jiného a ačkoliv bych podobných seriálů moc nezvládla, tohle bylo moc fajn. Dobrodružná týmovka nesourodých jedinců je zaručená šablona, která šlape jako hodinky, zápletky nenudí, atmosféra vtáhne, postavy baví (mě nejvíc Roronoa).

Líbilo se mi, že tam jsou obsazená vesměs samá neznámá jména. A už jsem zmínila to video, jak koukají na teaser herci hlavních postav? Přesně tak, jak na něm jsou pyšní oni, jsem teď na ně pyšná i já. Za mě velká pecka. Jen 2 věci: pirát-klaun mi neulehčil spaní, zahraný skvěle, ale fuj, a ta délka je zas a opět nesnesitelná, musela jsem si to dát na 2 části. Na druhou stranu z toho s tímhle tempem budu najednou mít plnohodnotnou 16dílnou sérii, tak proč ne :D

  • dobrodružná týmovka nesourodých jedinců
  • navzdory stopáži to vůbec nenudilo
  • nové tváře
  • délka a pirát-klaun
70 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Do pilotu jsem šla naprosto s nulovým očekáváním, pouze mi bylo jasné, že zase dostanu čočku, ať už napíšu cokoliv. Protože jsem zase jeden velký neznalec, takže kdybych napsala jakoukoliv výtku, tak na mě fanoušci původního anime začnou řvát, že tomu vůbec nerozumím a píšu blbosti.

K mému velkému překvapení ale po prvním díle odcházím opravdu nadšená! Úvodní scéna mě tedy nepřesvědčila, už jsem se smiřovala s tím, že budu muset zase jednou jít proti proudu (protože aktuální hodnocení seriálu na profilu jsou mimořádně vysoká). Ale jakmile začala rvačka na lodi a hlavní hrdina předvedl, co dokáže (to byl pro mě zvrat, vůbec jsem to o něm netušila!), začala jsem se opravdu královsky bavit. Ze seriálu se stala parádní akčně-komediální ujetina plná super odlehčených hlášek, na které se mi tak dobře kouká.

Musím říct, že naprosto miluju všechny postavy. Hlavní hrdina je prostě perfektní postava. Vypadá jako Franta odvedle, ale jak umí hláškovat, jak bezstarostně proplouvá všemi situacemi a neztrácí úsměv na tváři, je prostě dokonalý a musím říct, že casting se v tomto případě opravdu povedl. Moje nejoblíbenější postava (ano, už po prvním díle mám nejoblíbenější postavu, kdo sakra jsem?!) musí být ten týpek s meči, který sundá celou armádu, aniž by se zapotil. Jak říkám, kouká se na ně fakt tak pohodově, jsem neskutečně překvapená.

Jen tedy přemýšlím, jaké ambice se seriálem Netflix má. Co jsem koukala, anime stále běží a už má víc než 1000 epizod. Pochybuju, že z toho Netflix bude chtít udělat nekonečnou telenovelu typu Ulice, to by se asi značně prodražilo. Takže je otázka, jestli tvůrci nějakým způsobem vymyslí vlastní zkrácenou verzi příběhu, protože by byla škoda, kdyby tak zábavný seriál skončil bez uspokojivého konce. Každopádně doufám, že ještě pár sérií vznikne, že to nebude „one and done“. S tím, jaké jsou ohlasy, jsem ale optimisticky naladěná, že se brzy dočkáme oznámení o prodloužení.

  • postavy
  • mix akce a vtipu
  • moc dobře se na to kouká
  • ideální pro maraton
90 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
Olivia Caroline Jones

Olivia Caroline Jones

Jsem neskutečně ráda, že jsem na to někoho nalákala! Já to viděla na Instagramu, ale je to to stejné, co...
před 35 týdny
pozitkar

pozitkar

Za mne je to nečekaně zábavné a správně praštěné. Mangu ani anime jsem neviděl, ale jako milovník čehokoliv...
před 35 týdny
richardK

richardK

Díval jsem se a Luffy je srdíčkář, což je znát i na jeho hereckém projevu. Netrpělivě čekám, kdy se...
před 35 týdny
Další články k tématu